Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
missa03
Abone

İslam dininin hak din olduğunun ispatı ?

İslam dininin hak din olduğunun ispatı ?

Kayıtsız Üye
Elhamdülillah Müslümanım. Bana Islam dininin hak din olduğunun ispatı nedir ? Diğer semavi dinlerin kitabı değişti gibi Islamın gözünden değil de hiç bir dini inancınız olmadığını varsayalım. Nasıl hak din olduğuna kanaat getirirsiniz ?


Yorum: İslam dininin hak din olduğunun ispatı ?

Tevbe
Bunu ispat etmek biz aciz kullara düşmez nitekim de allah-ü Teala kendisinin ve bize gönderdiği son dinin ispatını bizlere verdiği nimetler ve yüce kitabımız Kuran-ı Kerim ile yapmıştır. İslam’ın hak din olduğunu anlayabilmek için Kuran-ı Kerim’i okuyup anlamalıyız.

Okudunuz mu?  İsrafil ile ilgili hadisler

Yorum: İslam dininin hak din olduğunun ispatı ?

Abdiyet
Selamun Aleyküm semavi dinler birbirini tasdik eder. Bu tasdik Zebur, Tevrat ve İncilde 1400 yıl önce daha açıkça görülebiliyordu. Buna rağmen Museviler ve Hristiyanlar diğer semavi dinleri reddettiler.

Bakara-113: Yahudiler, Hıristiyanlar bir temel üzerinde değiller dediler. Hıristiyanlar da, Yahudiler bir temel üzerinde değiller dediler. Oysa hepsi Kitab’ı okuyorlar. (Kitab’ı) bilmeyenler de tıpkı bunların söyledikleri gibi demişti. Artık onların aralarında uyuşamadıkları davada, kıyamet gününde hükmü Allah verecektir.

Okudunuz mu?  Turizim ile ilgili fıkralar

Bakara-123: İnsanlar tek bir ümmetti. Ayrılmaları üzerine Allah, rahmetinin müjdecileri ve azabının habercileri olmak üzere peygamberler gönderdi ve beraberlerinde hak ile ilgili kitap indirdi ki, insanların, aralarında ihtilaf ettikleri şeyler hakkında hakem olsun. Bunda da sırf o kitap verilenler, kendilerine bunca deliller geldikten sonra tuttular, aralarındaki hırs ve kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah kendi izniyle, iman edenleri, onların hakkında anlaşmazlığa düştükleri hakka, ulaştırdı. Allah, dilediğini doğru yola iletir.

Okudunuz mu?  Kocam başka kadın istiyor evde huzursuzum bu durumu nasıl düzeltebilirim ?

Günümüzde bu kitaplar daha çok tahrif edildi. Fakat İncilde hala Hz İsadan sonra peygamber geleceğini işaret eden bozulmamış ayetler mevcut.

Yuhanna 16:12 Size daha çok söyleyeceklerim var, ama şimdi bunlara dayanamazsınız.

Yuhanna 16:13 Ne var ki o, yani gerçeğin ruhu gelince, sizi tüm gerçeğe yöneltecek. çünkü kendiliğinden konuşmayacak, yalnız duyduklarını söyleyecek ve gelecekte olacakları size bildirecek.

Okudunuz mu?  Cenaze namazına nasıl niyet edilir?

Yuhanna 16:14 O beni yüceltecek. çünkü benim olandan alıp size bildirecek.

Selman Farisinin hayatını okumanızı tavsiye ederim. Unutmayın önce şüpheye düşersiniz. Şüpheniz arttıkça Allah korusun dininizi dahi kaybedebilirsiniz.
forumduasi.com/diger-sahabeler/121018-selman-farisi-r-a-hayati.html


Yorum: İslam dininin hak din olduğunun ispatı ?

bbgbbg
Allah razı olsun Abdiyet kardeşimiz güzel yazmış bir şeyler eklemek isterim bende.
Allah(azze ve celle) kitapları inkar edenlere deist,ateistlere bu Kur’an’ın aynısını yazın getirin diye meydan okumuştur.Hatta Kur’an’ın aynısını geçtim,Kur’an dakine benzer 1 sure getirin demiştir.Ancak 1400 yıldır böyle bir şey olmadı.

Okudunuz mu?  Ölen hastalar şehit midir? ahirettede eşimle beraber olabilirmiyim?

İkinci olarak yahudilere derki eğer cennet yalnız Yahudiler için iddaanızda doğru iseniz ölümü temenni edin.Sonra da Allah(azze ve celle) devamında Yahudiler ölümü isteyemezler ve dünya hayatına en düşkün olanlar onlar der.Halbuki cennet Yahudilerin diyorlar mantıklı olan ölümü sevmeleri değil mi?İşte Allah(cc) bu şekilde Yahudilerin batıllığını ortaya koyar.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin amcalarının isimleri nelerdir?

Üçüncü olarak Hristiyanlara der ki eğer Hz.İsa(as) Kur’an da yazanlar yalan ise yani eğer dediğiniz gibi haşa İsa tanrının oğlu,tanrı ise gelin toplaşalım ve Allah’ın laneti yalancının üzerine olsun diye yemin edelim.Ben bunu 2 Hristiyanla denedim ikiside yemin edemedi.Bu ayetlerle de Hristiyanlara meydan okumuş ve doğruluğunu ortaya koymuştur.

Okudunuz mu?  Hayber kalesinin fethi sırasında peygamberimizin ettiği dua

Dördüncü olarak iki ve ya daha fazla Tanrıya inananlar için Allah(azze ve celle) diyor ki birden fazla Tanrı olsaydı birbirlerine üstün gelmek isterlerdi ve düzen bozulurdu ki yapılabilecek en mantıklı açıklama budur çok tanrı iddaasına karşı.Bu açıklama ilede çok tanrılı inançları boşa çıkarır.

Okudunuz mu?  Edilen her dileği kabul olan Hz.Yusuf'un duası

Son olarak Allahu Teala buyuruyor ki Kur’an Allah tarafından inmiş olmasaydı içinde birçok çelişki olurdu.Halbuki Kur’an daki tüm sözde çelişki iddaalarına cevap verilmiştir ve Kur’an’da çelişki yoktur.

İşte bu saydıklarımdan dolayı ve daha bir çok mucizevi ayetlerden dolayı İslam hak dindir ve Alemlerin Rabbi olan Allah(azze ve celle) tarafından Cebrail(as) aracılığıyla Hz.Muhammed’e(sav) vahyedilmiştir.

Bu kategoride yer alan Resul mü yoksa Rasul mü? ikisinin farkı nedir hangisi daha faziletlidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam dininin hak din olduğunun ispatı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.