Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:17
missa8
Abone

Edilen her dileği kabul olan Hz.Yusuf’un duası

Edilen her dileği kabul olan Hz.Yusuf’un duası

Kayıtsız Üye
hz.yusufun bır duası be dılersen o kabul olur


Cevap: Edilen her dileği kabul olan Hz.Yusuf’un duası

Yetim
Hz. Yusuf’un Duaları

Hz. Yusuf kıssası, dua konusunda müminler için güzel örneklerle doludur. Hz. Yusuf, karşılaştığı her türlü sıkıntıya karşı tevekküllü ve teslimiyetli davranmasıyla ve Allah’a olan sadakatiyle, sağlam bir imanın tüm alametlerini göstermiştir.

Okudunuz mu?  Zina yaptım tevbe ettim ancak tevbemi bozdum. Bir daha tevbe etmeli miyim ?

Hz. Yusuf’a ve babası Hz. Yakup’a isabet eden sıkıntılar, küçük yaştaki Hz. Yusuf’un kıskanç kardeşleri tarafından kuyuya atılıp bir kurt tarafından yenmiş gibi gösterilmesiyle başlamıştır. Ancak Hz. Yusuf, Allah’ın izniyle, yoldan geçen bir kervan tarafından bulunmuş ve onlar tarafından para karşılığında Mısırlı birine satılmıştır. Ergenlik çağına geldiğinde kendisine "ilim ve hikmet” (Yusuf Suresi, 22) verilen Hz. Yusuf’un, onu satın alan Mısırlı’nın karısı kendisinden murad almak isteyince şöyle dua ettiği bildirilmiştir:

Okudunuz mu?  Kul hakkı ve gıybet

(Yusuf) Dedi ki: ”Rabbim, zindan, bunların beni kendisine çağırdıkları şeyden bana daha sevimlidir. Kurdukları düzeni benden uzaklaştırmazsan, onlara (korkarım) eğilim gösterir, (böylece) cahillerden olurum. (Yusuf Suresi, 33)

Ayette bildirildiği üzere Hz. Yusuf, duasında içinde bulunduğu durumu samimi olarak itiraf etmiştir. Bunun ardından hapse atılan Hz. Yusuf, yıllar boyu orada kaldıktan sonra, Mısırlı’nın karısının da Hz. Yusuf’un masum olduğunu söylemesi üzerine zindandan çıkarılmıştır. (Yusuf Suresi, 51-54) Tüm bu sıkıntıların ardından Hz. Yusuf’un duası kabul edilmiş ve kuyuya atılma ile başlayan olaylar, ülkenin iktidarında söz sahibi olmasıyla devam etmiştir. (Yusuf Suresi, 56)

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde eşine dokunmak abdesti bozar mı

Böylece iktidar sahibi olan Hz. Yusuf, kendisini zindandan çıkararak hazinenin başına geçiren Allah’a şükretmiştir. Hz. Yusuf’un dünyada Müslüman olarak ölmek ve ahirette de salihlerle birlikte olmak için şöyle dua ettiği bildirilmiştir:

Rabbim, Sen bana mülkten (bir pay ve onu yönetme imkanını) verdin, sözlerin yorumundan (bir bilgi) öğrettin. Göklerin ve yerin Yaratıcısı, dünyada ve ahirette benim velim Sensin. Müslüman olarak benim hayatıma son ver ve beni salihlerin arasına kat. (Yusuf Suresi, 101)

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna çekmek

hz yusufun duası, kabul olan dilek duaları, dilek duası çabuk kabul olan dua

Bu kategoride yer alan Peygambere itaat hakkında hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Edilen her dileği kabul olan Hz.Yusuf’un duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.