Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

İslam dininin evrensel olması ne demektir

İslam dininin evrensel olması ne demektir

Kayıtsız Üye
İslam dininin evrensel olması ne demektir ? Dinimizde evrensellik hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: Islam dininin evrensel olması ne demektir

maydın
İslam Dininin Evrenselliği

Kur’an’da, tevhid inancı ve iman esasları ile ilgili hükümler, yaşanan zamana ve mekana bağlı olmayan, her zaman ve mekanda geçerli olacak evrensel hükümlerdir.

Okudunuz mu?  Sübhaneke neden namazlarda okunur

İslam dini zamana ve mekana bakmadan yaşanır. her devire hükmeder. Kuralları sadece geldiği devre ait değildir. Bütün devirlerde geçerlidir.


Cevap: Islam dininin evrensel olması ne demektir

Kayıtsız Üye
islam dininin evrenselliği çok önemlidir


Cevap: Islam dininin evrensel olması ne demektir

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim işime yaradı teşekkürler

Okudunuz mu?  Farklı meyveleri aşı yapmak caiz midir? Mesela elma ağacına kiraz aşılamak gibi...

Yaralı Melle
İslam evrensel bir dindir kısaca

İslâm dininin evrenselliği:
İslâm, herhangi bir coğrafî bölge, zaman veya ırk ayırımı olmaksızın bütün insanlığa hitap eden bir dindir. Kur’ân-ı Kerîm’de İslâm’ın bu özelliğini anlatan birçok ayet vardır. Bunlardan bazıları şöyledir: "De ki: Ey insanlar! Şüphesiz ben, göklerin ve yerin hükümranı, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan, hayat veren ve öldüren Allah’ın hepinize gönderdiği bir elçiyim" (el-A`râf 7/158). "Ey Muhammed! Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik. Fakat insanların çoğu bilmezler" (Sebe’ 34/28)

Okudunuz mu?  Galubela nedir nasıl olmuştur?

Hz. Peygamber de daha önceki peygamberlere verilmeyip sadece kendisine bahşedilen beş özelliği sayarken "her peygamber yalnızca kendi kavmine göndedildiği halde, ben bütün insanlara gönderildim" demiştir (Buharî, "Teyemmüm", 1). İslâm’ın evrensel oluşunun önemli sonuçlarından biri getirdiği hükümlerin dünyanın her yerinde herhangi bir zorluk ve sıkıntı olmadan eşit bir şekilde uygulanmaya elverişli bir özelliğe sahip olmasıdır. Bu hükümlerin büyük bir kısmı farklı ırk, kültür ve adetlere göre değişmeyen genel illet ve prensiplere bağlanmıştır. Bu sayede değişik dönemlerde yaşayan İslâm bilginleri bu illet ve prensipleri esas alarak ve değişik yöntemler kullanarak kendi ihtiyaç, ortam ve şartlarına uygun kolay çözümler üretmeyi başarmışlardır.

Okudunuz mu?  Ölen kişilerden amel defteri açık kalanlar var mı?

Kayıtsız Üye
Teşekkür Ederim İnşAllah hoca kabul ederde kısadan biter bir daha uğraşamam


Kayıtsız Üye
harika olmuş çok beğendim.ödevime çok yardımcı oldunuz..


Kayıtsız Üye
Sınavın için çok yardımcı oldu takrir ederim


selinselin
Evrensel olma islamiyet’e uygun bir özellik midir?


mum
İslamın evrenselliği en önemli özelliklerindendir. Dinimiz İslam kıyamete kadar herkese hitap eder.

Okudunuz mu?  Sizin en hayırlılarınız yaşlılarınıza benzeyen gençlerdir Sizin en şerlileriniz hadısın anlamı?

islamın evrensel bir din olması ne demektir, islam dininin evrensel olması ne demektir, islam dininin evrensel bir din olması ne demektir

Bu kategoride yer alan Dini İslam Bilgileri İçeren İlim Bilgi Kitapları En İyi Hangi Sitelerde Satılıyor ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam dininin evrensel olması ne demektir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.