Anasayfa
3 Haziran 2021, 17:33
Nedir
Abone

Kametin anlamı nedir?

Kametin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
kamet ne demektir? Kametin anlamı nedir? Kametin hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Kametin anlamı nedir?

Desert Rose
KÂMET NEDİR?

Sözlükte "ayağa kalkmak, durmak, düzgün ve itidal üzere olmak" gibi anlamlara gelen kâmet, dinî bir kavram olarak, farz namazlardan önce, namazın başladığını bildiren ve ezan lafızlarına benzeyen sözlerdir. Ezandan farklı olarak, "hayya ale’l-felâh" cümlesinden sonra, "kad kâmeti’s-salât" cümlesi eklenir. Kâmet kelimesi Arapça’dan değişikliğe uğrayarak dilimize geçmiştir. Aslı ikâmettir. İster cemaatle, isterse tek başına kılınsın, erkeklerin her farz namazdan önce kâmet getirmeleri sünnettir. Kazâ namazlarında da kâmet getirmek sünnettir. Kâmet ezana göre daha hızlı okunur. Ezan ile kâmetin arasının bir miktar ayrılması gerekir. Ezan ile kâmet arasında sünnet bulunmayan akşam namazında, ezan okunduktan sonra Fâtiha sûresini okuyacak kadar beklemek uygun olur. Bir camide cemaatle vaktin namazı kılındıktan sonra, aynı vakit namazı cemaatle veya tek başına kılınması halinde tekrar ezan ve kâmet okunmasına gerek yoktur. Camide cemaatle kılınan namazlarda kadınların, delilerin ve abdestsiz kişilerin kâmet getirmesi mekruhtur. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Züleyha isminin islama uygunluğu

KAMET NASIL GETİRİLİR (Hanefi mezhebine göre)

Sünnete uygun olarak kâmet şu kelimelerden ibarettir. Allahü ekber, Allahü ekber. Eşhüde en la ilâhe illAllah. Eşhüde en la ilâhe illAllah. Eşhedü enne Muhammeden rasululullah. Eşhedü enne Muhammeden rasulullah. Hayye alessalah, hayye alessalah. Hayye alel-felâh. Hayye alel-felah. Kad kâmeti’s-sâlatu. Kad kameti’s-salah. Allahü ekber, Allahü ekber, La ilâhe illAllah"

Okudunuz mu?  Gamze isminin anlamı nedir?

Cevap: Kametin anlamı nedir?

ceydda
sağolasın işime çok yaradı sayende öğrenmiş oldum


Cevap: Kametin anlamı nedir?

Serap
Bu site çok işime yaradı sağlun teşekkürler


Kayıtsız Üye
hellll be sizin sayenizden dinden 100 aldım çokı mutluyum


kametin anlamı, kamet nedir anlamı, kamet anlamı nedir

Bu kategoride yer alan Azim sözlük anlamı nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kametin anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.