Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:57
missa3
Abone

Eşim 3’ten 9’a kadar şart olsun kimseden para almayacağım dedi. Alrsa nikahımıza zarar gelir mi?

Eşim 3’ten 9’a kadar şart olsun kimseden para almayacağım dedi. Alrsa nikahımıza zarar gelir mi?

Kayıtsız Üye
3ten 9a kadar şartım olsun kimseden para almayacağım dedi eşim.Bunu yerine getirmezse ne olur cevabını yazarsanız çok memnun olurum.


Cevap: Eşim 3’ten 9’a kadar şart olsun kimseden para almayacağım dedi. Alrsa nikahımıza zarar gelir mi?

muvahhidim
Şartlı Boşama
Kocanın boşama iradesini ortaya koyan beyanı kayıtsız ve şartsız olabileceği gibi bir şarta (ta`ilîkî şart) veya vadeye de bağlanabilir. Bu yönüyle boşama evlenmeden ayrılmaktadır.
Boşanmanın bir şarta bağlanması durumunda bu şart ne zaman gerçekleşirse boşanma da hükümlerini o zaman doğurur. Bu şart gerçekleşene kadar evlilik bütün sonuçlarıyla birlikte devam eder.
Şartlı talâkın sözün ifade ettiği anlamı kuvvetlendirmesi için yemin yerine kullanıldığı da vâkidir. Bu durumda hukukçuların ekserisine göre bu da geçerli bir şartlı talâktır; şart yerine geldiğinde boşanma gerçekleşir. Ne var ki İkrime, Şüreyh, İbn Teymiyye ve İbn Kayyim gibi bazı hukukçulara göre bu geçerli bir şartlı talâk değildir; dolayısıyla şart tahakkuk etse de boşanma gerçekleşmez. Sadece yerine getirilmediği için yemin kefâreti gerekir.
Boşanmanın bir vadeye bağlanması durumunda da vade geldiğinde boşanma gerçekleşmiş olur.
Alıntı..


Cevap: Eşim 3’ten 9’a kadar şart olsun kimseden para almayacağım dedi. Alrsa nikahımıza zarar gelir

Kayıtsız Üye
eşim kardeşinin mahkemesi var eniştesi şahit olarak beni yazdırmış eşim hiddetlenerek eğer karım oraya çıkarsa 3ten dokuza kan çıkarırım dedi bu boşama olurmu başka imamların fetfalarınıda ögrenebilirmiyim

Okudunuz mu?  Eş ile müstehcen konuşmak haram mıdır? Sınırı nedir?

3ten 9a şart olsun, 3 den 9 a şart, 3 den 9 a şart olsun ne demek

Bu kategoride yer alan Eşim beni küçük düşürüyor ne yapmam lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim 3’ten 9’a kadar şart olsun kimseden para almayacağım dedi. Alrsa nikahımıza zarar gelir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.