Anasayfa
24 Kasım 2021, 15:46
missa05
Abone

Arapca, Türkçe dini nikah duası verirmisiniz?

Arapca,Türkçe dini nikah duası

Kayıtsız Üye
islami usüllere göre düğünlerde gelin ile damat imam nasıl bir dua yapmalıdır


Cevap: Türkçe dini nikah duası verirmisiniz?

Desert Rose
Arapca,Türkçe dini nikah duası verirmisiniz?

Arapça Nikah Duası:

Allahummec’al haze’l-akde meymunen mubaraken vec’al beynehuma ulfeten ve mehabbeten ve karara; ve la tec’al beynehuma nefraten ve fitneten ve firra.Alliihumme ellif beynehuma kema ellefte beyne Ademe ve Havvae ve kema ellefte beyne Muhamınedin ve Hadi’cete’l- Kubra ve kema ellefte beyne Aliyyin ve Fahımete’z-Zehra.

AlHihumma’ti lehuma evladen salihan ve rızkan vasi’an ve ‘umran tavila.
Allahumme yessir emrahuma ve kessir ‘umrahuma verzukhuma rızkan ya hayra’r-razikln. Ve kerrim hulukahuma ve hassin halkahuma vahluf lehuma halefen ya ahsene’l-halikın.
Allahummesturna bisetrike’l-cemili bi’n-nikahi ani’s-sifahi ya settar. Ve la tekşif sırrahuma vağfirşerrahuma ya ğafuru ya ğaffar.
Allahumme kessir ummete Muhammedin bihurıneti nebiyyike Muhammedin sallAllahu aleyhi ve sellem.

Rabbena heb lena min ezvacina ve zurriyyatina kurrate a’yunin vec’alna li’l-muttakine imama.
Rabbena atina fi’d-dunya hasaneten ve fi’l-ahirati haseneten ve kına ‘azabe’n-nar.”

Allah’ım! Huzurunda nikahlarını kıydığımız şu iki genci ömürleri boyunca mesud ve bahtiyar eyle; ömürlerine bereket, vücutlarına sıhhat, rızıklarına genişlik ihsan eyle; ahlaklarını güzelleştir, kendilerine yararlı çocuklar lütfeyle. Kendilerini doğru yoldan, İslam’ın yolundan ayırma; kötü yollara sapmaktan koru; sırlarını faş eyleme; günahlarını bağışla ey bağışlaması bol Rabbimiz! Allah’ım! Muhammed aleyhi’sselam yüzü suyu hürmetine dualarımı.zı kabul buyur. Peygamberimize bizden salat ve selam ulaşıir. Rabbimiz! Bizi cehennem azabından koru
Subhane rabbike rabbi’l-‘izzeti amma yasiffın, ve selaimun ale’l-murselln, ve’l – hamd u lillahi rabbi’I- alemıne ‘l-fatiha.:

Kaynak: Ansiklopedik Büyük Dua Kitabı, Rauf Pehlivan

_______________

Türkçe Nikah Duası

Ey Rahman Ey Rahim!
Ey kalpleri birbirine ısındıran, gönülleri birbirine bağlayan içimizden dinginlik bulabilmemiz için eşler Yaratan Yüce Rabbimiz! İslam’ın ailevi tanıklığını yapmak üzere kurulan yuvaları uzun ömürlü, bitimsiz bir Kur’an ocağı olmakla şereflendir! Evlilik ahdi ile birbirlerine söz veren kardeşlerimizi iyiliği yaygınlaştırıp, her tür kötülüğe karşı direnen, dünya hayatının en büyük sınavında İhsan Yarışı’nı birincilikle tamamlayacak olan salih kullarından eyle!

Ey Rabbimiz! Nice salih ameller için güç birliği oluşturan kardeşlerimize sağdan-soldan, önden-arkadan velhasıl her yönden fitne çıkarmak için yaklaşacak olan cin ve insan şeytanlarına karşı yardımını ve desteğini esirgeme! Onların evini meleklerin ve melek gibi insanların yurdu kıl!

Sevginin ve her tür güzelliğin yegane yaratıcısı-kaynağı ve dağıtıcısı olan Rabbimiz! Bu kutlu ailenin tarafları arasına ebedi bir ülfet, sevgi, kaynaşma, dayanışma ve kararlılık şuuru oluşturan rahmet sağanaklarından yağdır, üzerlerinden rahmet bulutları dolaştırıp onlar için Sana dua eden melekleri eksik etme! Bu evliliği Kur’an’ın değerlerine adanmış, kesintisiz-devamlı ve kararlı bir sorumluluk bilinci ile, kavgacı-inatçı bir takva ile donanmış, gözler aydınlığı gönüllerde güller-gülücükler açtıran, selim akıl sahibi, şirkten arınmış özgür çocuklarla süslemeni temenni ediyoruz, lütfen kabul buyur!

İlahi Ya Rabbi! Tüm birlikteliklerimizi muttakiler için tek yol gösterici olan Kur’an etrafında pekiştir, daimi kıl! Küfrün fitneye düşüren ateşiyle sınanmaktan, Sana sığınıyoruz, düşmanlarımızı aptallardan seç! Çünkü ahmak düşmanlar Senin ihlaslı kullarına bağışladığın bir nimettir

Ya Rabbi! Cehennem azabından, zenginliğin ve fakirliğin kötü yanlarından sana sığınıyoruz, bizleri ve bizden önce iman etmiş milyarlarca müslümanı muhafaza eyle!

Ey Rabbimiz! Bizleri Senin emirlerine saygılı olan, sözü dinleyip en güzeline uyan, ahitlerini yerine getiren, müminlere karşı merhametli, kafirlere karşı sert duran bir ahlak sahibi kıl.

Ey hakimler hakimi olan Allahmız! Güç ve iktidarın yegane sahibi Sensin. Bizim ailelerimizdeki eşleri, namaz ile infakı birbirinden ayrı tutmayan, birbirlerine iyiliği emredip, kötülükten sakındıran, Allah’a ve Rasülüne itaat etmeyi kemikleşmiş bir ahlak edinen müminlerden eyle! Ve eşler arasında birbirini her tür şer güce karşı himaye edecek bir onurlu ilişki ihdas eyle!

Ey Rabbimiz! Bize göz nuru olacak eşler ve çocuklar bahşet; bizi sana karşı sorumluluk bilinci taşıyan muttakiler için örnek ve öncü yap!
Ey Rabbimiz! Sana gönülden iman ediyoruz, bizi affet, günahlarımızı bağışla ve bizi ateşin azabından emin kıl.

Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman eden kardeşlerimizi bağışla ve müminlerden hiç birine karşı kalplerimizde, kin –nefret, yersiz düşünce ve duygulara- yer bırakma, Ey Rabbimiz! Sen sonsuz şefkat sahibisin ve sınırsız rahmet kaynağısın.

Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet bahşet ve içinde bulunduğumuz harici şartlar ne olursa olsun bizi doğruluk bilinciyle donat.

Varlık alemine giren ve çıkan, dünya hayatına inen ve çıkan her şeyden haberdar olan Rabbimiz! Kurulan bu yuvayı çocuksuz-çiçeksiz bırakma.
Sana genç kuşakların kalbini vahiyin ışıklarıyla doldurmak için yanıp tutuşan, İslami irşadın kesintisiz bir şekilde devam etmesi için çırpınan ve insanlığa örnek bir arınmışlık timsali olan Zekeriyya peygamberin yakardığı gibi yakarmak istiyoruz:
Ey Rabbimiz! Sana yönelttiğimiz dualarda cevapsız bırakılmamız mümkün değildir. Çünkü Sen her şeyi duyarsın. Ve gerçek şu ki biz göçüp gittikten sonra yakınlarımızın yapacaklarımdan kaygı duyuyoruz. Öyleyse bize katından bizim yerimizi alacak bir yardımcılar bahşet. Ki İslam’ın değerlerine mirasçı olsunlar, ve Sen ey Rabbimiz! onları hoşnut olacağın bir ahlakla donat. Ey Rabbimiz! Rahmetinle bize güzel bir Kur’an nesli bağışla, zira Sen her yakarışı duyarsın. Bizi çocuksuz bırakma! Fakat bizi çocuksuz bırakarak varissiz yapsan bile biliyoruz ki, herkes göçüp gittikten sonra kalıcı olan biricik varlık sensin.

Yeryüzünde iktidar sahibi olmanın anlamını namazı ve adaleti ikame etmek şeklinde beyan eden Rabbimiz! Bu konudaki öncülerimizden olan İbrahim Peygambere varis olacak nesiller yetiştirmek ve Senin yoluna adamak istiyoruz; Ve putlara karşı sert ve duruşuyla alemlere örnek olan İbrahim peygamberin yakardığı gibi yalvarmak istiyoruz:
Ey Rabbimiz! Bize dürüst ve erdemli olacak çocuk(lar) bağışla. Ey Rabbimiz! Bizi namazı devamlı ve kararlı bir şekilde kılan müminlerden eyle ve soyumuzdan gelecek olanlar da, namazı devamlılık ve duyarlılık içinde yerine getirsinler; insanların kalplerini hakikatin öncülüğünü ve şahitliğini yapan salih kullarına meylettir, ve onlara verimli-bereketli rızıklar bahşet ki şükretsinler.


Cevap: arapça nikah duası

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım

Okudunuz mu?  Haksız yere eleştirilmek

nikah duası, nikah duası türkçe, nikah duası arapça

Bu kategoride yer alan Müslüman ülkelerin bayrakları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arapca, Türkçe dini nikah duası verirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.