Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa06
Abone

İslamda Çalışmanın Önemi Kısaca

İslamda Çalışmanın Önemi Kısaca

Kayıtsız Üye
İslam Dininde Çalışmanın Önemi Dinimizde Çalışmanın Önemi nedir


Cevap: İslamda Çalışmanın Önemi Kısaca

@hmet
islamın çalışmaya verdiği önem ve çalışmanın yararları nelerdir?

KISACA İSLAM’DA ÇALIŞMANIN ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİ

Kainatta yaratılan hiçbir şey boşu boşuna yaratılmamıştır. Yaratılan her şeyin kendine özgü görevleri vardır. Her varlık kendi yaratılışına uygun olarak kendisine yüklenen görevleri ifa etmektedir. Güneş doğup batmakta, ışınlarını saçmakta, hayatımıza canlılık, yiyeceklerimize tat katmakta ve görevini bu şekilde ifa etmektedir. Ağaçlar yeşerip havadaki kirli gazları alarak atmosfere oksijen vermekte ve onlar da bu şekilde vazifelerini yerine getirmektedir.

Okudunuz mu?  Kulak kiri gusle engel mi?

Her şeyin görevleri olur da Cenab-ı Hakkın En güzel şekilde yarattık. dediği insanın görevinin, gayesinin olmaması mümkün mü?
İnsanoğlunun dünyaya geliş maksadı yüce Rabbine kulluk etmek ve hem dünyası, hem de ahireti için çalışmaktır. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de [B]İnsan için çalıştığından başka bir şey yoktur. Çalışmasının karşılığı kendisine tastamam verilecektir. [1]

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz hz muhammed (sav)'in ahlak ile ilgili hadisleri

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’de İki günü eşit olan aldanmıştır. buyurarak çalışmaya teşvik etmiştir. İslâm’da helal rızık ve ülkenin refah seviyesinin artması, yaşam standartının yükselmesi için çalışmakta ibadettir.

Sevgili peygamberimiz (S.A.V.) çalışan, üreten, infak eden müminleri çok severdi. Bir defasında çalışmaktan elleri nasırlaşmış bir sahabenin elini yukarı kaldırarak Cennetlik bir el görmek isteyen varsa şu ele baksın buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Eşime sevgiliyken çok yalanlarım oldu ?

Allah’ın bize verdiği aklı, kabiliyeti ve potansiyeli gerektiği gibi kullanmaz, tembellik içinde olursak hem dünyamız hem de ahiretimizin mamur olması mümkün değildir .

Milletlerin çok hızlı bir yarış içinde olduğu şu bilgi çağında uyuşukluğun, tembelliğin yeri yoktur. Hutbemizi milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un şu dizeleriyle bitirelim.

Okudunuz mu?  Namaz kılmak için türk bayrağını seccade yapmak caiz mi

Yıllarca asırlarca süren uykudan artık,
Silkinde etrafındaki zulmetleri yak yık,
Bir baksana; yer uyanık gök uyanıktır.
Dünya uyanıkken uyumak maskaralıktır.

İbrahim GEMİCİ
Edirne Müftü [1] Necm suresi 39-40-41


Yorum: İslamda Çalışmanın Önemi Kısaca

Kayıtsız Üye
Selamun aleküm. Ben devletim milletim için bir proje üretirken ölsem şehit sayılır mıyım ? Ya da ilim öğrenmek vatana millete hayırlı bir vatandaş olmak için okurken ölsem şehit sayılır mıyım?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güzel ahlakından örnekler

Yorum: İslamda Çalışmanın Önemi Kısaca

mum
İlim öğrenen Allah yolundadır ölünce ahiret şehidi sayılır.
Proje konusu ise, yaptığınız iyilik sevabı alırsınız.


islamda çalışmanın önemi, dinimizde çalışmanın önemi nedir, dinimize gore calismanin onemi

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin dedeleri ve babası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Çalışmanın Önemi Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.