Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:32
Siirler
Yönetici

Çalışmanın Önemi Nedir ?

Çalışmanın Önemi Nedir ?

Ahmet Nazlı
Çalışmak kadar güzel bir durum yoktur ve Allah çalışan insanları çok sever. Boş durmak insana asla bir şey kazandırmaz ama çalışmak insana çok şey katar. Çalışarak kendini anmalı bir hale getirirsin ve aynı zamanda kazanç sağlarsın.

Okudunuz mu?  Misafir ilahisi

Bilsin ki İnsan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. Ve çalışması da ileride görülecektir. Bu ayette geçen ifadeler son derece önemlidir ve insanların çalışması konusunda kesin hükümler yer almaktadır. Bu nedenle de insanların her konuda çalışkan olmaları ve asla pes etmeden yada kötü işler yapmadan kendilerini çalışma yoluna adamaları gerekmektedir. Boş işler sadece insanın çenesini yorar yani çalışmakla yorulan eller ve vücut çalışılmadığı zaman sadece laf yapmaya yarar insan. Bu nedenle de her zaman çalışmak insanı kurtarır ve Allah tarafından da daha hoş karşılanır. Bu nedenle insanların, kendilerine kazanç sağlamak ve aynı zamanda ailelerini iyi geçindirmeleri açısından çok iyi çalışmaları gerekmektedir. Allah zaten boş duranı asla sevmez. Boş duran insan sadece onu bunu çekiştirir yada başkalarını kıskanır ama çalışan insan sadece yaptığı işe odaklanır ve asla başka boş işlerle uğraşmaz. Bu nedenle de bu hayat zaten fanidir ve gelip geçididir bu yüzden de kendini işine gücüne veren insanlar hem bu dünyada hem de ahiret hayatında çok büyük bir kurtuluşa ererle.

Okudunuz mu?  3 Harf 5 Nokta

İnsanların çalışması gerekir ve çalışırken de her zaman yararlı işler yapmaları gerekir. Allah bu konuda çalışkan ve faydalı olan insanları çok sever. Bu nedenle de Allah’ın emirlerine uymak insanlar için her zaman en iyi yol ve kurtuluş olacaktır…


çalışmanın önemi nedir, çalışmanın önemi, çalışmanın önemi ile ilgili makale

Bu kategoride yer alan Önemli olan yüz güzelliği mi? Huy güzelliği mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışmanın Önemi Nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.