Anasayfa
24 Ocak 2024, 18:02
missa07
Abone

Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre bir sakıncası var mıdır?

Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre bir sakıncası var mıdır?

Kayıtsız Üye
Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre bir sakıncası var mıdır? Sihir ve büyüye girer mi?


Yorum: Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre bir sakıncası var mıdır?

Omer Faruk
Bütün bunlarda Allah’a eş koşma, gaipten haber verme, kişinin geleceğini okuma, kişileri aldatma, göz boyama gibi şeyler yoksa ilkesel olarak her hangi bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Kabir Nur Namazı diye bir namaz var mıdır? Varsa delili nedir?

Ancak bu tür konular maalesef genellikle ya göz boyamaya ya da bu konuda uğraşan insanların diğerlerine bir üstünlük kurmasına sebep olmaktadır. Bütün bunlarla ilgilenen alana parapsikoloji deniyor. Maalesef insanların ruhsal açlıkları bu tür arayışlara sebep oluyor.

Biyoenerji, hipnoz vb. alanlar tamamen insan bedeninde olan potansiyel niteliklerdir. Dolayısıyla bunlar tıpta, insanları alternatif yollar ile tedavi etmeye yarıyor. Ancak bir şartla cin ile ilişkilendirmemek şartıyla. Allah sırf bu ilişkiyi kurmamamız için CİN suresini indirmiştir. Çünkü Mekke Müşrikleri de aynı ilişkiyi kuruyor ve cinleri ya ilah ediniyor, ya da onlarda olmayan güçleri varmış gibi gösteriyorlardı. Bu cin meselesinden dolayı da güç ve para devşiren cin hocaları vardı.

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili nasrettin hoca fıkraları

telepati günah mı, telekinezi günah mı, telekinezi günahmı

Bu kategoride yer alan İlim müminin yitik malıdır nerede bulursa alır hadisini nasıl anlamalıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre bir sakıncası var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.