Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Bir Müslüman kadın nasıl olmalıdır? bir Müslüman kadında olması gereken şeyler nelerdir?

Bir Müslüman kadın nasıl olmalıdır? bir Müslüman kadında olması gereken şeyler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Bir müslüman kadın nasıl olmalıdır? bir müslüman kadında olması gereken seyler nelerdir?


Cevap: Bir müslüman kadın nasıl olmalıdır? bir müslüman kadında olması gereken seyler nelerdir?

Muhasibi
Müslüman kadın, Allah’a inancı tereddütsüz, hayası tam, iffetli ve onurlu kadındır. Tek düşüncesi Rabbini nasıl razı edeceği konudadır. Tesettüründen taviz vermez, yabancı erkeklerin dikkati üzerne çekecek söz davranış ve giyimlerden uzak durur. Allahın rızasının, Peygamberinin izinden gitmek ve Kocasına/ailesine iyi davranmaktan olduğunu bilir buna dikkat eder. Müslüman kadın haya perdesini giyinmiş kadındır asla moda gibi ahir zaman tuzaklarına düşmez.

Okudunuz mu?  Emri bil maruf ne demek?

Müslüman kadın böyle durumlarda ne yapmalı

Kayıtsız Üye
1-Müslüman bir kadının ahlakindan ve imanindan emin olmadığı kadınlara diğer kadınlara göstermesi helal olan yerlerini göstermesi caiz midir?

2-ve müslüman bir kadının dışarıda gezerken giyinen çıplak ile tabir edilen dar giyimli bayanları görmesi caiz midir ? Müslüman bir bayan denize gitmesi de caiz midir çünkü orada da yukarıda yazılan yazıdaki gibi hamamda kadınların birbirini görmesi caiz değilse bikini ile gelen bayanları görmemek için sürekli olarak yere mi bakacağız denize bile bakamayacagiz . Ya da TV izleyemeyecegiz ya da internette dolasamayacagiz Açık bayanların açık olması kendi tercihi ona lafım yok ancak onların açık olması sebebiyle biz hayatımızı yasayamayacagiz mi bu bir imtihan mı yoksa bu tür durumlarda normalde bakılması caiz olmayan yerleri görmemiz caiz olur mu?

Okudunuz mu?  Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi?

Yorum: Bir Müslüman kadın nasıl olmalıdır? bir Müslüman kadında olması gereken şeyler nelerdir?

mumsema
< imanindan emin olmadığı kadınlara >

Kadınlar ikiye ayrılır: İnanan ve inanmayan. İnananlara en az örtmesi gereken avreti diz ile göbeği arasıdır ama inanmayan ve sözde müslüman kadınlara el ve yüz dışında hiç bir yerini gösteremez.

Okudunuz mu?  Çocukların yatarken okuyacağı dualar

< dar giyimli bayanları görmesi caiz midir ? >

Kadın, müslüman olsa bile bir kadının diz ile göbek arasına bakamaz dedik bu tayt gibi pantolon gibi daracık giymiş kadına da bakamaz.
Bu bilgiler tüm fıkıh kitaplarında yazılıdır


müslüman kadın nasıl olmalı, bir müslüman nasıl olmalı, müslüman kadın nasıl olmalıdır

Bu kategoride yer alan Eşimin ailesiyle anlaşamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir Müslüman kadın nasıl olmalıdır? bir Müslüman kadında olması gereken şeyler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.