Anasayfa
6 Şubat 2023, 22:45
missa08
Abone

Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi?

Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi?

Kayıtsız Üye
Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi şimdiki şeyhimiz Kim bilgi verir misiniz?


Yanıt: Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi?

Galus
HACI HASAN BURKAY

Doğum Tarihi: 01.01.1930 Meslegi:HOCA YAZILARI Hasan Burkay Hocaefendi l Ocak 1930’da Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Yukarı Sölez (şimdiki adıyla Yenisölez) köyünde dünyaya geldi.

Babası Mehmet Hulusi efendi, Selanik civarında, o günkü adıyla Pustan Nahiyesinden Hüseyin Alaş oğlu, Ali Ağa oğlu İbrahim efendidir.

Osmanlı Devletinin Balkanlardan çekilişinden sonra Mehmet Hulusi efendi Bursa’ya göç etmiştir. Bir ara ticaretle meşgul olur, polislik yapar ve komiserliğe kadar yükselir.

Ticaret hayatında tanıdığı Tevfik efendinin kerimeleri Ayşe hanımla evlenir. Bİr yangında bütün maddi varlığını kaybeden ve borçlanan aile üç sene kadar Yukarı sölez köyüne yerleşir. Hasan efendi bu geçici iskan sırasında dünyaya gelmiştir.

Okudunuz mu?  Tövbe niyetiyle Allah'ım bir daha yapmayacağım demek yemin sayılır mı?

Doğumu zamanın büyük alimlerinden Şerafeddin Zeynelabidin efendi tebriğe gelir, bebeği kucağına alır ve aileye müjdeler verir, daha sonra Bursa’ya dönülür. Hasan efendi on kardeşin altıncısıdır. Tevfik efendi ablası Hasene hanım ve küçük kardeşi Ömer efendi hayattadırlar.

Mehmet Hulusi efendi hafızı kelam olup, Ali Haydar efendinin ders halkasına dahildir. Islamiyeti hayatlarının gayesi olarak yaşıyan bir aile atmosferi ve çevrede büyüyen Hasan efendi, ilkokuldan sonra, İnegöllü Hacı Hafız Ahmet efendinin babası Murat Hocadan dini tahsil gördü. Daha sonra istanbul’da Çarşamba ve Elifzade medreselerinde değişik hocalardan tahsiline devam etti.

Okudunuz mu?  Zina yaptım tevbe ettim ancak tevbemi bozdum. Bir daha tevbe etmeli miyim ?

Gençliğinde, Fatih dersiamlarından eski Arnavutluk müftüsü Muhammed Necati Simavi’den manevi tekamülünü tamam etti. babasına yardım ederek ticaret hayatına dahil oldu.

Askerliğini Bahriyeli olarak Deniz gümrüğü ve Gölcük Adatepe gemisinde tamamladı. Bu sıralarda muhterem valideleri Ayşe hanım, arkasından muhterem babası vefat ettiler.

ilk evliliğini 1949 yılında Müşerref hanımla yaptı. Müşerref hanımın vefatından sonra İsmet hanımla evlendi. Daha sonra da Lale ve Patıma hanımlarla evlendi. Çocuklarından Mehmet Halit, Recep ve Fatma küçük yaşta vefat etmişlerdir. Ayşe, Mehmet Necati, Ahmet Tevfik, evlidir ve bunlardan beş torun sahibidir. Muharrem Mesud, Patıma Zehra, Emine Tuğba, Hasan Hüsnü, Ali Kerem, Mustafa Sacit ve Mehmet Hulusi okul çağındadırlar.

Okudunuz mu?  Cuma hutbesi basamak duaları

Hasan efendi 1962 yılına kadar Bursa’da oturmuş. Camii kebir yakınında ticaretle meşgul olmuştur. Bu tarihten sonra Ankara’ya yerleşmiş ticareti bırakıp kendini dini ve ilmi çalışmalara vermiştir.

Bugüne kadar kırkyedi eser telif etmişlerdir.

Çoğunluğu hece veznindeki şiirlerini Hüdaverdi Divanında toplamıştır. İlmi, ahlaki ve dini konuları içine alan eserlerinden bazıları; Meviza-i Hasene, Hz.Muhammed’in (s.a.v) varisleri, Hakikatten Damlalar, Menakıb-ı Şerefiyye, Hutbeler, Esmaül Hüsna ve Hassaları, Hac Rehberi ve Hüdaverdi ilmihalidir.

Bir süre Ankara’da oturduktan sonra, Gölbaşı Haymana yolu üzerinde Hacıhasan köyünü kurmuştur. 1977 yılından itibaren buraya yerleşmiş ve caminin imam ve hatipliğini yapmıştır, köy altyapısı öncelikle gerçekleştirilen nadir yerleşim yerlerinden birisidir. Hasan efendinin kendi bağışladığı arsadaki ilkokulu, gene köy için kendisinin geliştirdiği binbeşyüz kitabı aşkın kütüphanesi ve müzesiyle köy özellik arzetmektedir.

Okudunuz mu?  Allah'ın isimlerini ve sıfatlarını belirten ayetlerden 20 tane örnek

Çok kıymetli hocamıza Cenab-ı Allah’tan sıhhatli uzun ömürler dileriz.

Çınar


Cevap: Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi?

Kayıtsız Üye
Hacı Hasan Burkay Hazretlerinin ardından herkesin yakınen bildiği Galip Dede Erzincani Hazretleri (Nam-ı Diyar Galip Dede) bu büyük vazifeyi devam ettirmektedir.
Mevla-ı Müteal mübarek eylesin.
Amin.


Cevap: Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi?

Kayıtsız Üye
Hasan Burkay Hazretleri Silsile-i Saadat’ın 40. halkasıdır. "31 Temmuz 2014 11:42" tarih ve saatli yazıyı yazan kardeşimizin cevabı yanlıştır. Bu soruya doğru cevap zaten yukarıda verilmiştir.
Rabbim bu çabaları mübarek eylesin. Yanlış yönlendirmelerden kaçınalım İnşaAllah.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin cesaretiyle ilgili hadis

Kayıtsız Üye
ALLAH askina yerine bircok kisi var toplandinlarda hazretin vasiyetini yapsinlar


Kayıtsız Üye
Hazretin tarifine gore istisareden sonra aranizdan cikacaktir


Kayıtsız Üye
Kardeş Galip Dede Erzincani Hazretleri var.


Kayıtsız Üye
Kardeşler hazretin videolu vasiyeti var yolumuzun devamı yakup beydir. galip beyde iyidir diye. İnanmayan videoyu bulup izlesin


Kayıtsız Üye
Hazretim gibi bir daha gelmezki dunyaya


Kayıtsız Üye
Efendi hazretlerinden sonra yerine bir mürşit niteliğinde kimse birakılmamistir. Galip dede büyüğümüzdür fakat mürşidimiz değildir. Eğer olsaydı bunu Hazret belirtildi. Bu konuda hocamızın videosu vardır. Onun sözünün dışındakilerin esası yoktur.itikat etmeyiniz.

Okudunuz mu?  Dua ettiğim halde neden çok kötü kabuslar görüyorum.

Kayıtsız Üye
Murşid vefat ettikten sonra insan hacet namazı kilip mursidini sormalidir Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Bir köpek köyde kör bir dilenciyi gördü, üstüne saldırdı, hırkasını yırttı.

• Kör, köpeğe dedi ki: Şu anda senin arkadaşların dağda av peşinde koşmadalar.

• Senin cinsinden olanlar, dağda yabanî eşek tutmada, sense köyde kör bir adamı yakalamadasın.

Köre saldıran köpek, körleri yâni câhilleri avlayan sahte şeyh sembolüdür. Yaban eşeği, evliyânın elde ettikleri nûr-ı ilâhîyi ve Allâh’a yakınlığı ifade etmektedir.

• Ey Hakk’ın rızâsından nefret eden sahte şeyh! Sen başına bir kaç kör kişi toplamış, acı suya benziyorsun.

Okudunuz mu?  Gelin Uğurlama Duası - Diyanet İşleri Başkanlığı

• Bunlar benim müritlerim, ben ise acı bir suyum, bunlar beni içerler de kör olurlar. diyorsun.

• Sen kendi suyunu ledün denizinden (bahr-ı ilâhîden) tatlılaştır, acı suyu şu körlere tuzak yapma.

• Kalk Allâh arslanlarını, yâni velîleri gör de, sen de onlar gibi, yaban eşeği avla. Sen nasıl oluyor da köpek gibi, kör yakalıyorsun?


Kayıtsız Üye
Galip dede kendini şeyh sanmaktadır oysa hazretim yerine kimseyi bırakmamış ancak yakup beyide işaret etmiştir.Yakup bey ihvana sahip çıkacaktır.Herkes bunu böyle bilsin.Yolumuzu kimsenin kirletmesine izin vermeyiz.bursadan berk


Kayıtsız Üye
Galip dedeyi seviyoruz yakup beyden devam ediyoruz,hasan huda verdi hazretlerini canımız ,ciğerimiz .akilli olup şaşırmayalım can kardeşlerim.

Okudunuz mu?  Borçlardan kurtulmak için dualar

Kayıtsız Üye
Ziyaretine gittiğim birgün,bizzat kendisine sormuştum.
Efendim,Allah size uzun ömürler versin ancak sizden sonra biz ne yapacağız?
Cevap çok netti ” iki alemde de ben size yeterim ”
Onu düşünün yeter…
O sizin ile irtibata geçer…
Ruhu Şad Olsun.


tugba ülken
Selamun aleykum ben bisey danismak isterim çok kucuken babannemle sık sık toplantilara gelmisligim var bu toplantilar tekrarlanmaktamidir katilmak isterim lütfen bilgi verirmisiniz


tuzla
Kardeşim ben videoyu izledim. Galip dedeyi yerine bıraktığında dair en ufak bir emare yoktur. Fakat yolumuzu Yakup beyin devam ettireceğini belirtmektedir. Fakat yanlış anlaşılmasın Yakup Bey şeyh makamında değildir. Bilgilerinize. Yakup dedeye gelince kendisini hiç tanımadım. O mübarek bizim güzel dedemiz olarak kalsın. Nefsine uymamasını tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Mezarlığa gitme adabı

Kayıtsız Üye
Yolun devamı gene Hasan Burkay hazretleridir.Burada Galip Erzincani diyenler Hasan Burkay Hazretlerinin sohbetine nail olmamış cehalet içinde boğulmuş çıkarcı din simsarlarıdır rantçılardır.Bizim yolumuz dertli ayağını seven gelmesin.Kendini şeyh ilan etmekle olsaydı memleket şıhtan hocadan geçinmezdi birlik beraberliği bozmaya çalışanlar buralara yazar olmuş Yakup Beyde yolun devamı değildir sadece gönülden hizmet eden büyüklerimizdendir.Gerek tahsili gerek sohbeti ve bilgisi üst seviyede bir büyüğümüzdür.Galip Dedeninde çok hizmetleri olmuştur ama yaşlılığına hürmeten ve hizmetlerine hürmeten birileri bazı açıklamaları yapmamaktadır ve yanındaki gezen nefsi kibiri olan kendilerini hoca sanan simsarlar ikilik çıkarmaktadır burda da yalan konuşmaktadır haksızlık karşısında susanda dilsiz şeytandır!Vesselam.

Okudunuz mu?  Koruyucu dualar

hasan burkay, hasan burkay hazretleri, hasan burkay hz

Bu kategoride yer alan Korkudan kurana el bastım nasıl telafi ederim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.