Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
missa
Abone

Tövbe niyetiyle Allah’ım bir daha yapmayacağım demek yemin sayılır mı?

Tövbe niyetiyle Allah’ım bir daha yapmayacağım demek yemin sayılır mı?

Kayıtsız Üye
Ben namazlarımı hatalı kıldığımı düşünerek sürekli bozuyordum. Ama pişman oldum gereksiz yere bozduğum için. Günah olduğu içinde tövbe etmem gerektiğini düşündüm. Tövbe niyetiyle "Allah’ım bir daha böyle yapmayacağım " dedim. Bu söz yemin mi oldu ben yemin olsun diye söylememiştim.

Okudunuz mu?  Bana kötü varlıkların musallat olduğunu düşünüyorum,nasıl kurtulabilirim?

Yorum: Tövbe niyetiyle Allah’ım bir daha yapmayacağım demek yemin sayılır mı?

arifselim
Bir hatadan dönmek pişman olmak bir tövbe etmek gibidir. Hatanı anlamış ve Allah’ım bir daha yapmayacağım demekle yemin etmiş olmazsın ama bu bir tövbe gibi olur. Namazı bozan şeyler tamamen bellidir. Bunları iyice araştır öğren ve sadece buna göre hareket et. Tahminlerle ve vesveselerle asla hareket etme.

Bu kategoride yer alan Aşırı heyecandan meni geldiğinde gusül gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe niyetiyle Allah’ım bir daha yapmayacağım demek yemin sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.