Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

Yemin ederim demek yemin sayılır mı? keffaret gerekir mi?

Yemin ederim demek yemin sayılır mı? keffaret gerekir mi?

seda.demir
Ben geçmişte yaptığım bir şey için nisanlima yemin ettim yapmak zorundaydım malesef çok pismanim onunla bunu yaptın mı şunu yaptın mı yapmadığına yemin et dedi bende yemin ederim yapmadım dedim ama daha sonra hemen içimden tövbe ettim huzursuzum vAllahi billahi demedim yeminin yemin olabilmesi için ‘vAllahi ,billahi ‘ gibi Allahın isminin geçmesi gerekiyormuş Öteki yemin zaten yemin sayılmaz mış doğru mu sadece yemin ederim dedim ne yapmam gerek sadece tövbe mi etmeliyim çok pismanim lutfen?

Okudunuz mu?  Kur'an da geçen Yeşfi kelimesi isim olarak kullanılabilirmi?

Yorum: Yemin ederim demek yemin sayılır mı? keffaret gerekir mi?

Hoca
Yemin ederim kelimesi de yemin sayılır. Ettiğiniz yemin yalan ise veya doğru olduğu halde bozmuşsanız heme kefaret gerekir hem tövbe


yemin ederim demek yemin sayılır mı, yemin ediyorum demek yemin sayılır mı, yemin ederim demekle yemin olur mu

Bu kategoride yer alan Hz. Ali ve Hz. Hamza (ra) Cebrail'i (as) Gördü Mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin ederim demek yemin sayılır mı? keffaret gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.