Anasayfa
6 Ağustos 2022, 19:25
missa0
Abone

Şunu yapmayacağıma yemin ederim demek yemin olur mu ?

Şunu yapmayacağıma yemin ederim demek yemin olur mu ?

Kayıtsız Üye
şunu yapmıcağıma yemin ederim demek yemin olur mu ?
yemin ederim demek yemin olur mu ?


Cevap: Şunu yapmayacağıma yemin ederim demek yemin olur mu ?

arifselim
Yemin ederim demek, yemin yerine geçer. Şunu yapacağıma veya şunu yapmayacağıma yemin ediyorum demek yemin sayılır. Yemin etmek sorumluluktur. Gereksiz yere ve dikkatsizce yemin etmemek ve ağız alışkanlığı haline getirmemek gerekir.


Cevap: şunu yapmıcağıma yemin ederim demek yemin olur mu ?

yeminettim
Namazdan sonra dua ederken Allahım yemin ederimki 41 gün sigara içmiycem dedim 6 gün sonra dayanamadım içtim yemin etmişmiyim etmişsem kefalet borcumu nasılödiycem etmemişsem sigaranın harammı cazmi olduğunu açıklarmısınız caiz deyil de günahı ne öğrenmek istiyorum


mum
< 41 gün sigara içmiycem dedim 6 gün sonra dayanamadım içtim >
Fakrlere 115 tl para dağıtman gerekir. Bozduğun yeminin kefareti budur.


Kayıtsız Üye
önceden bir oyunu oynarken bu maçı yenilirsem bir daha oynamıyacağım demiştim ama yemin ettiğimden emin değilim. yani yemin etmiş olsam bile ( vAllahi, billahi ) diyerek yemin ettiğimi hatırlamıyorum. belki direk yemin ediyorum diyerek oynamamışımdir hatirlamiyorum pek. durum yazdigim gibi. oyunu oynasam kefaret gerekir mi?


mum
< durum yazdigim gibi. oyunu oynasam kefaret gerekir mi? >
Allah adı geçmişse yemin kefareti gerekir (115 tl)
Allah adı geçmemişse, sözünü bozduğun için tevbe et ve bir sadaka ver.


Kayıtsız Üye
emin degilim diyorum iste? oynayayim. mi


Kayıtsız Üye
Bir Şeyin Üstüne Yemin Etmeden 2 Ay Kumar Oynamıcam Dedim Ama 10. Gün Oynadım Günahmıdır Nasıl Öderim Kefaletimi


arifselim
Bu sözün yemin yerine geçmez yani yapmayacağım demekle yemin edilmiş olmaz ama zaten kumar oynaman haramdır ve büyük günahlardandır. Bundan tövbe etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
mecbur kaldığımdan çoluk çocuğumun üstüne yemin ederim dedim nasıl bozabilirim


Kayıtsız Üye
internetten yazıştığım birine kendisine zarar verebileceği düşüncesiyle çünkü gecenin 3,5 ve hala yatmayacağım diyordu o an piskolojisi’nin bozulduğunu tahmin ettim sadece duymak istediklerini söyledikten sonra sadece internetten yazarak "hepsi seni kanırmak içindi yalan Allah belamı versin ki iki gözüm aksınki çocuğumu görmeyim ki hepsi yalan film" diye yalan yemin ettim nasıl bozabilirim.

Okudunuz mu?  Vaaz kürsüsü nedir?

arifselim
Bütün bu sözler haramdır, bedduadır ve haddi aşmaktır. Bu tür sözler insanın sınırı aşarak söylediği çok çirkin sözlerdir. Yemin sayılmazlar ama bundan dolayı tövbe etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
Allah’ım bu sözlerimden dolayı tövbe ettim tövbemi yüce dergahında kabul eyle. Amin . Tövbe , tövbe , tövbe

——

selamün aleyküm hocam …mesaj yoluyla yemin gecerlimidir…Allahın ve oğlumun üzerine yanlışlıkla yemin ederım cıktı ama kalben demedım


Şem’a
< mesaj yoluyla yemin gecerlimidir >
Yemin sözlü edildiği gibi yazılı da edilebilir. Yani mesaj yoluyla yemin etmek geçerlidir.
< oğlumun üzerine >
Yemin sadece Allah adına yapılır, kullar ile yemin etmek şirktir.


Kayıtsız Üye
5 gün boyunca sigara içmiyecegime yemin ettim ama dayanamayıp içtim bunun kefareti nedir ?


Şem’a
< dayanamayıp içtim bunun kefareti nedir ? >
Yemin kefareti bir fakire 150 tl vermektir.


Kayıtsız Üye
vAllahi yemin ettireceksin en sonunda seninle konuşmayacağım demek yeminmidir ben yemin olmadıgını düşünüyorum ama sormak istedim


arifselim
Hayır kardeşim böyle bir söz yemin etmek yerine geçmez. Ancak yemin ederim veya vAllahi gibi sözlerle dersen bu yemin yerine sayılır.


Kayıtsız Üye
biri beni sürekliözelden arama yapyo ben rahatsız olduğumiçin eşimi söylemek için kimoldugunu söyle çoğunun üstüne yemin ederim dedim oda söyledi ben vAllahi billahi demedim bu yemin sayılırmı ben bu yeminse kefareti ne olur


arifselim
Çocuğun üzerine veya bir sevdiğinin üzerine edilen yemin geçerli değildir. Yemin ancak Allah’ın adı üzerine yapılır.


Kayıtsız Üye
Hocamm bir yere gidicektim abim banaa gitmeyecegine yemin et ddi bir andaa agzimdan yemin ederm cktii ölümü op ddi tm ddimm bunun kefareti nedir gitsem ne olurr


arifselim
Yemin kastı olmadan ağza gelen bu tür sözler yemin yerine geçmez buna lağv yemini denir. Ölümü öp bir bedduadır yemin değildir ve edilmemesi gerekir.

Lağv yemin ne demektir?

Okudunuz mu?  Kuranda neden 6666 ayet var denilmiştir?

Hiçbir şer’i hükmü olmayan yemindir. Hz. Aişe (ranha) vâlidemiz şöyle târif etmiştir: "Lağv yemin, kişinin hiçbir kasdı olmaksızın "VAllahi böyledir" veya "VAllahi böyle değildir" demesidir. İbn-i Abbas (ra)’dan şöyle rivayet edilmiştir: "Kişi zan üzere bir şeyin olacağına yemin eder ki gerçekten böyle değildir. Madem ki yemini yapan kişi; olan herhangi bir fiili zannı gâlip ile bildiğinden dolayı yapmaktadır ve bu iş hiç de onun sandığı gibi değildir. Bu yemin lağv yemindir. Çünkü o bu yemini kandırmak ve hile yapmak için yapmamıştır".


Kayıtsız Üye
çoğumun üstüne dedim eşimisöylemiycem yemin ederim
dedim oda kimolduğunu söyledi bu yemin sayılmazmıyemin yemin ederimdedim


arifselim
Çocuğun veya bir başkasının üzerine yemin etmek geçerli değildir. Yemin ancak Allah adı ile edilen yemindir.


Kayıtsız Üye
Sinirlendiğim bir kişiye yeminle bir daha msj yazmayacağım dedim yemin sayılır mı?


Şem’a
Evet yemin kelimesiyle edilen yeminler geçerlidir. Mesaj yazdığınız anda yemin bozulur ve yemin kefareti vermeniz gerekir.
Yemin kefareti, parası olana 150 tl, olmayana 3 gün oruç tutmaktır.


Kayıtsız Üye
Yemin ederim seni gezmeye götürmeyeceğim demek kefaret gerektirirmi


klav
Verdiğin sözü tutup gezdirdiysen hiç bir şeye gerek yok.


Kayıtsız Üye
Telefonu birdaha kullanırsam bütün istanbul üstümden geçsin yemin olurmu


Şem’a
< istanbul üstümden geçsin yemin olurmu >
Bu bedduadır yemin değildir. Tevbe edin yeter.


Kayıtsız Üye
Birseyi yapmamam uzerine yemin ederimki dedim bozarsam bunun için ne yapmaliyim

Arabamın kontağından bazen sorun oluyordu . Bi gün arkadaşıma gittim dönerken calistiramadim yine sorun oldu yarım saat uğraştım en son Allahım yemin ediyorum kocam gelene kadar binmeyecegim yeter ki eve götüreyim dedim . Biraz daha uğraştıktan sonra çalıştı ve eve geldim . Eşim 1 hafta sonra gelecek binsem yeminimi bozmuş mu olurum. Birde bozmak durumunda kalırsam eğer kefaretini ödeyip mi binmeliyim yoksa imkanım olduğunda da ödeyebilir miyim

Okudunuz mu?  Kur'an okurken yarıda kesip devam etmek?

arifselim
Arık bu durumda yeminin geçerlidir. Eğer bozarsan sana yemin kefareti gerekir. Yemin bozulduktan sonra kefareti yerine getirilir. Eğer maddi imkanın yoksa 3 gün arka arkaya oruç tutmalısın. Bunu geciktirmeden ilk fırsatta yapmalısın.


Kayıtsız Üye
"yemin ederim ki konuşmayacağım" dedim yazılı olarak bu geçerli bir yemin midir ve bozmadım ama konuşmamak imkansız ne yapmalıyım


arifselim
Sözlü veya yazılı edilen yemin geçerlidir. Eğer bozmak zorunda ise o zaman yemini bozarsın ve ardından yemin kefaretini verirsin.


Kayıtsız Üye
Bi konu hakkında gözum kör olsun yaptıysam dedim ama yaptim gerçekten kör olurmu ?

Hocam ben yeminler olsunki bidaha haberleşmiycem dedim arkadaşıma bu yemin sayılırmı?ama arkadaşım haberleşiyor ve bende cevap vermek zorunda kalıyorum bunun günahı varmı?


arifselim
– Bu kendine ettiğin bir bedduadır. İnsan asla böyle şeyler dememelidir. Allah dilerse kabul eder dilerse de affeder. Tövbe etmelisin.

– Yeminler olsun ki demek bir yemin sayılır. Senin haberleşmenle birlikte yeminin bozulmuş olur.


Kayıtsız Üye
Bir daha evdeki hayvanlara girmeye ce ğin dedim yeminle söylüyorum dedim şimdi de pişmanım yemin sayılır mı kefalet i nedir


Kayıtsız Üye
Iyi gunler sunu yaparsan seninle konusmicam yemin ederim dedim karsimdaki kisi de yapti simdi ne yapmaliyim yemin yerine gecer mi konusmalimiyim.


arifselim
İyi günler kardeşim. Yemin ederim demek bir yemin sayılır. Bu bir yemindir ve yeminini bozarsan sana kefaret gerekir. Boş yere yemin etmek insanın kendisini zora sokması demektir.


Kayıtsız Üye
arkadaşlar arkadaşım bana bir soru sordu bende yalan söyledim sonra Allah çarpsınmı dedi bende çarpsın dedim çok pismanim ne yapmaliyim


arifselim
Bunu demek bir yemin değildir ama bu bir bedduadır. Allah korusun insan kabul edilmesinden korkmalıdır. Bu sözünden tövbe etmelisin ve asla bir daha ne yalan nede bu sözü kullanmamalısın.

Okudunuz mu?  Yaz kuran kursu sınav soru testleri

Sarı ibikli
Tabiki yemin olur.Yemin edip sözünde durmassan muhtemelen çarpılırsın.Allaha dua edip yeminin için tövbe edersen Allah dualarını kabul edip seni affedebilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler . Bir konu hakkında konuşuyorduk . Birisi hakikaten neden öyle dedi ben de valla bilmiyorum dedim ama bir anda çıktı ağzımdan ağız alışkanlığı ile kasti olarak etmedim . Önemsiz bir konu hakkında muhabbet ediyorduk . Kefaret ödemelimiyim . Teşekkürler .


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Ağız alışkanlığı şeklinde ağızdan çıkan vAllahi gibi sözler için yemin kefareti gerekmez. Bunlar geçerli olan yemin çeşidinden değildir. Yinede gerek olmadıkça ağzı alıştırmamak iyidir.


Kayıtsız Üye
16 yasindayim basimdan bir olay gecti sigarayla ilgili bende icimden Allahim bu olay aileme duyulmasin yemin ederim sigara icmiycem bundan sonra dedim bu ettigim yemin gecerli oluyomu acill cevap ?


mum
Bu ettiğin yemin geçerlidir ve bozman büyük günahtır, şayet bozarsan yemin kefareti gerekir ve tevbe


Kayıtsız Üye
– Bir daha bunu yaomycam yaparsam unıverste kazanamayım dedım.ama o seyı yapmam gerek napmalıyım.yardımcı olun lutfen

– Merhaba ben evliyken yemin ettim Allah beni genelevine düşürsün burdan gitcem dedim gittim yani boşandım ama yinede yeminim tuttu ne yapmalıyım tövbe için

– merabalar esimle aramizda bir tartisma gecti annesi hakkında oda çok sinirlenip eyer bir daha anneme gidersen cocuklarin ölsün dedi ve de en sevdigin ölsün dedi ama bu sözünü umursamayip beni annesigile zorla gönderdi bu yemin in kefareti nedir


Şem’a
Siz yemin etmediniz sadece kendinize beddua ettiniz.
Tövbe edin ve bir sadaka verin beddua etkisi geçer


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben sinirle arkadaşima bir daha seninle hiç konusmiycam diye yemin ettim ama konustum napmaliyim birde arkadaşim cuma gunu gelecehim dedi gorusecektik bende eğer oazartesi gelmezsen cuma seninle gorusmiycem diye yemin ettim bundan sonra gorusmiycem anlasin diye dedim ama gorusucez napmaliyim yemin yerine gecer mi?


arifselim
Merhaba. Ettiğin her iki yemin ayrı ayrı olarak geçerlidir. Yeminini bozduğun için her yemine bir kefaret gerekir. Yemin etmek bir alışkanlık haline getirilmemelidir. Yemin etmek ciddi bir konudur hafife alınamaz.

Okudunuz mu?  Herkes benden Kaçıyor...Sebebi ne olabilir Kısmetim mi kapalı acaba?

Yagmur
Merhaba hocam eşim kaybolan bisey için benm ustume yemin et dedi bende senin ustune yemin ederim dedim ama inansin diye soyledim aslnda kaybolmadi gecerlimidir yeminim ne yalmam gerek

Merhaba hocam ben esime kaubolmayan bisey için yemin ettim kendisi bana benm ustume ailenn üstüne yemin et dedi bwnm için çok onemli birseydi aslnda kaybolmadi ama ole bilmesi gerekiyordu bende senin üstüne yemin ederim dedim gecerlimidir ne yapmam gerekir


Adil
Bir şey yapman gerekmez. Sadece Allah üzerine edilen yeminler geçerlidir.


Kayıtsız Üye
– Ben birden çok kez yemin ettim istemedende olsa ağız alışkanlığı oldu simdi pişmanım ne yapmaliyim kefareti nedir

– Hocam bir arkadaşıma eşi gece vardiyasına dönünce onda kalacağıma yemin ettim . Ama şimdi ben de gece vardiyasına dönüyorum ve kalamıcam. Yemin kefareti gerekir mi ?


arifselim
– Ağız alışkanlığı ile olan ve yemin kastı olmayan sözler yemin yerine geçmez. Ağızdan yemin kastedilmeksizin yanlışlıkla irade dışı çıkan vAllahi sözü de bu yemin kısmına girer.

– Eğer yemin etmiş isen ve yerine getirmediysen sana yemin kefareti gerekir. Veya sözünü yerine getirmelisin.


Kayıtsız Üye
Ben kpss ye 22 Ekime kadar günde 6 saat ders çalışmak üzere yemin ettim ama sınav 16 Ekim’e alındı şimdi benim elimde olmadan yeminim bozuldu kefaret ödemeli miyim acaba..


Şem’a
Amacınız sınava hazırlık tarihi ise yeminiz sınav tarihi ile biter.
Amaç sınava hazırlık olduğu için tarihe bakmayın sadece sınava kadar çalışın
sonuç niyetiniz önemli


Kayıtsız Üye
bikeresinde internetde yapdigim şeyi yapmayacagima tövbe ediyorum Allahim bagisla birdaha yapmiycam dedim agzimla namaz ve. s. yapmadan böylə dedim töbe etmiş olurmuyum? gecerlimi yani

Soru
Arkadasimi inandirmak için yemin ettim tovbe ettim baska napabilirim annem uzerinede yemin ettim napmam lazim

Okudunuz mu?  Hafızlık ile ilgili Şiirler

arifselim
Yemin sadece Allah adı üzerine edilirse geçerlidir. Anne, baba yada sevdiklerin üzerine edilen yemin geçerli değildir. Birini bir konuda inandırmak için yemin en önemli şeydir.


Ipek
Senin yüzüne bakarsan babamla zina yapayım demek yemin olur mu ?

Senin yüzüne bakarsam babamla zina yapmış olayım dedim yemin sayilirmi


ACİLSERVİS
Edep yahu böyle ağız Müslümana yakışmaz. Burada bir yemin yok ama cehalet olduğu kesin.


Kayıtsız Üye
Şunu yaparsan yemin ederim küserim dedim arkadaşıma . onunla konußursam yeminim bozulur mu? kefaret vermem gerekir mi?

Irade dışı ağzımdan bir anlik sinirle eyer sunu yapamassam kendime zarar vericem yemin ederim dedim yemin sayilirmi


arifselim
Yemin ederim demekle de yemin edilmiş olur. Her ne kadar Allah ismi anılarak yemin edilmesi geçerli olsa da, yemin ederim demek bu manada olduğu için yemin olarak kabul edilmiştir. Eğer yeminin aksini yaparsan yemin kefareti vermen gerekir. Ama zaten dargın kalmak haram olduğu için yeminini boz ve kefareti yerine getir.


Kayıtsız Üye
Ben biseyi kafama takinti yaptim arkadaşim çok yalanciydi ona sürekli ayni seyi soruyodum takinti haline geldi ‘Allah im bir daha sorarsam sevdigim birinin olusunu goreyim ellerimde can versin ‘ falan dedim ama dayanamadim sordum o kisiye sonra çok vicdan azabi cektim o kisiye bisey olacak diye çok korkuyorum napmaliyim çok kotuyum pismanim..


Osman U
Araba ile yolculuga cikmadan önce Kız arkadaşımla konuşuyorduk hızlı gitmeyecegine yemin et dedi ve tutmassan Allah ….. diye sart kostu bende senin üzerine yemin ederim hızlı gitmeyeceğim dedim ve belirli bir hizda anlaştık ben o.hizi geçtim yeminim bozulur mu kefaret gerektirir mi şart geçerli olur mu


sevdiyar
Şahısların üzerine edilen yeminler yemin olarak geçersizdir. Eğer olumsuz bir cümle ile edilmişse bu ancak beddua olur.


mumsema
< senin üzerine yemin ederim hızlı gitmeyeceğim >
Allah adı dışında yapılan yeminler geçersiz olduğu gibi büyük günahlardandır.

Okudunuz mu?  Korkudan kurana el bastım nasıl telafi ederim

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben belirli bir sure aralığında bir hareketi yapmicagima dair yemin ettim fakat dayanamayıp bozdum şimdi ben o süre aralığında her yaptığım hareket için ayrı bir kefaret mi ödemeliyim
Şimdiden cevabınız için teşe
kkürler

Selamun aleykum ben belirli bir süre aralığında bir hareketi yapmayacağıma dair yemin ettim fakat dayanamayıp yaptım şimdi ben o süre aralığında her yaptığım hareket için ayrı bir kefaret mi ödemeliyim
Şimdiden cevabınız için teşekkürler


Hoca
< o süre aralığında her yaptığım hareket için ayrı bir kefaret mi ödemeliyim >
Hayır sadece bir kefaret gerekir. Çünkü yemin bozulmuş hükmü iptal olmuştur.


Kayıtsız Üye
merhaba ben yakın bir zamanda arkadaşa bir şey yapmadığıma dair yemin ettim ancak kesinlikle Allah üzerine demedim sadece yemin ederim edim ancak aslında yapmıştım. bunun için kefaret öedemem gerekir mi ? gerekmiyorsa bile yalan söylemenin günah olduğunu biliyorum ama o anki adrenalinle yemin ediverdim. yaşım 14


Kuveys
Öncelikle aleyküm selam kardeşim.Tövbe et ve bir daha yapma.Yaşından belliki ergenliğe girmişsin,aklın erecek yaştasın.Unutma çok pişman olan aslında hiç pişman olmamıştır.Sonuçta hata için bir kere özür dilenir.Dahada yapılmaz.Ve kardeşim evet yemin etmiş sayılırsın,ikinizden birinin yani senin niyetin veya karşındakinin anladığı niyet Allah ın adaleti olan üzerine olarak söz bile olsa yemine geçer.Gökteki düzen gibi söz olaki,ölüyü diriltene and olsunki gibi.Ve ayrıca sen zaten Allah ın sunduğu güvene ve adalete dayanarak yemin etmişsin.Bunun farkında olup sonrasında kalkıp Allah ın adını yeminde kullanmadım kefaret gerekir mi demen bile nasıl bir riyadır?Git 3 gün aralıksız oruç tut ve daha da böyle hatalara düşme.


Kayıtsız Üye
Sinirlenip bir anda karşımdaki kisiye sana yemin ederim Allah belami versın ki annem kardeslerım kizim ölsün ki seninle konusmuycam dedim mesaj atmiycam dedim ama dayanamadm attim bunun için ne yapmam gerekiyo


ACİLSERVİS
Müslümanın ağzına yakışmayacak cümleler. Kefaret öde ve beddualar için tövbe et.

Okudunuz mu?  Mezi ovalamakla temiz olur mu

Kayıtsız Üye
KocamLa kavga ettik . Bundan sonra bensiz biyere gidersen içersen çok büyük kavga ederiz dedim ve elimi kur ‘ an a koyup yemin ederim kendimi balkondan atarım dedim çok pişmanım ne yapmalıyım psikolojim bozuldu.


Hoca
Yeminini biz balkondan atlama ve yenin kefareti çıkar fakirlere 170 tl ver


Kayıtsız Üye
Ben kuzenimgille İnternet kafeye gidecektim ve annem de izin veririm ama nete gitmiyorsun yemin et dedi ben de ettim ama 1 saniye sonra pişman oldum çok düşünmeden ettim eğer gidersem günahım ne olur acaba?


ACİLSERVİS
Eğer gidersem diye bir şey yok. Söz tutmak için verilir.


Saal_
Meraba lar. Benim 6 ay kadar erkek arkadaşım oldu. Sevmiştim onu oda seviyorum derdi ki evlilik hayaleriydi onun ama 6 ay sonra aldatldgmi öğrendim eski kz arkadaşından ayrılmams hiç ikimiz de aldatti ben kıza mesaj attım diye eski kz arkadaşımla aramı bozdun deyip bana demedigi küfür ve aşağılayici sözler kalmadı benum gunah m nedir burda ve benden nefret ediyor benim hiç haberim bile yokken eski kz arkadaşından pişman olmasi gerektiği yerde pişman olmamış gibi nefret ediyorum deyip duruyar ne yapmam gerekir ne kadar dua etsem merhametli olmadı hiç


Kayıtsız Üye
söylediğim bir kötü söz için ben öyle bir söz söylemedim diye yemin ettim ama daha sonra gidip ö kişiye bn böyle böyle kötü sözü söyledim hakkını helal et diye helallik istedim oda hakkını helal etti gunahimdan nasıl kurtulurum


mum
Yalan yere yemin etmek, büyük günahların en büyüklerindendir.
Tövbe edilmeli ve yemin kefareti verilmelidir. (200 tl)


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben bir günahı bir daha islememek için namazımin arkasına gozyasi ile tovbe ettim. Tovbe ederken de bir daha yaparsam sınavım iyi geçmesin diye bir şey söyledim . Ama tovbeyi de bu sözü de içimden geçirdim galiba. Ben bu sözümü kısmen bozmuş oldum. Çok korkuyorum. Hem Allahin azabından hem de sınavımi buna ortak edip başarısız olurum diye. Ne yapmam gerekiyor. Kefareti verince kendime etmiş olduğum bu beddua gibi sözün de vebali kalkar mi ?

Okudunuz mu?  Veda hutbesinin insan hakları açısından önemi kısa

imam
< Kefareti verince kendime etmiş olduğum bu beddua gibi sözün de vebali kalkar mi ? >
Bunun kefareti yok çünkü bu bir bedduadır, yemin değildir.
Tövbe edin beddua geçersiz olur.


imam
< yalan yere yemin etmek kefaret gerektirir mi? >
Yalan yere yemin ederim demişseniz bu en büyük yedi günahtan biridir, hem tövbe gerekir hem de kefaret


Kayıtsız Üye
bir keresinde Allahim bunu yapmayacagima yemin ediyorum dedim.VAllahi billahi yada vAllahi billahi tillahi gibi bir cumle kullanmadım.Sadece yemin ederim dedim.Kefaret gerekirmi?ACIL LUTFEN


ACİLSERVİS
Sadece yemin ederim demek bir yemindir ve bozulduğunda kefaret gerektirir.


Kayıtsız Üye
Hocam vAllahi billahi tillahi demeden yemin ederim demek yemin midir ? O anı tam hatırlamamakla birlikte yemin değil yemil dedim diye düşünüyorum ama içime dert oldu cevaplarsanız sevinirim


mum
Yemin ederim demek de yemndir.


Kayıtsız Üye
Hocam nişanlım bir konuda tartistik. Oda bana anne babanin üstüne yeminet dedi. Bende vAllahi şeklinde değil de sadece yemin ederim dedim.bu yemin olmaz ama Allah tan başkasına yemin etmek de şirk yazmisiniz ki . Yeminim yemin olmasa bile şirk mi koşmuş oldum çok kötüyüm cevaplarsaniz sevinirim


mum
Allah dışında biri ile yemin etmek, onu Allah seviyesine çıkarmak olduğu için şirktir.
Tövbe ediniz ve bir daha Allah adı dışında asla yemin etmeyiniz.


Kayıtsız Üye
Hocam önceki soruları da şahıslar uzerine edilen yemin gecersiz denilmis bu kefaret gerektirmez denilmism. Önceki soruda yazdığım gibi anne babamın ölüsü uzerine yemin ettim. Zoraki bir şekilde. Şimdi yemin gecersiz ama şirk gunahina mu girdim .allhim sen affet


ACİLSERVİS
Zorakiden kasıt tehdit edilmek olabilir kafaya dayanılan bir silah gibi olabilir. Tehdit dediğin birinin ısrarı olamaz. Şirk ile ilgili zaten cevabın yazılmış

Okudunuz mu?  Eşimi namaza kaldırmak zorunda mıyım

Kayıtsız Üye
Azımdan Yanlışlıkla Yemin Ederim Kelimesi Kaçtı Çok Sık Yemin Ederim Kelimesini Kullanmam Ama Ne Olduysa O Gün Yemin Ederim Dedim Ve Ettiğimin Farkınada Konuşmamız Bittikten Sonra Vardım Ve Yeminimi Mecburen Bozmak Zorunda Kaldım Kefaret Gerekirmi ??


mum
Yemin ederim cümlesini kullanan kişi, yemin etmiş sayılacağından bozduğunda yemin kefareti gerekir.


Citlenbik
Çok zor kaldğim bir anda söylememem gereken önemli bir konuda arkadaşım bana yalan söylüyorsan şurdan şuraya gideme dedi bende tamam yalansa şurdan şuraya gidemeyeyim dedim yemin yerine geçer mi kefareti nedir?


ACİLSERVİS
Yemin değil bedduadır. Sohbet şekliniz Müslümana hiç yakışmıyor.


Kayıtsız Üye
Sana yemin ederim belki 50 bin defa bunu demişimdir diyerek birşeyi abartırsak kefaret gerekirmi


arifselim
Bu geçerli bir yemin değildir. Bu ve benzeri ağız alışkanlığı haline getirilen yeminlere kefaret düşmez. Bu tür yeminler bir hüküm taşımaz ama yinede ağzı yemine alıştırmamak gerekir.

(Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: III/155).


Kayıtsız Üye
çok yemin ettim.Tövbede ediyorum ama gönlüm rahat değil.kefaretini getirecek maddi imkanım şu an yok.şeker hastasıyım.oruçta tutamıyorum.bu kefaretimi rahata erdikten sonra yerine getirmeye söz versem olur mu veya bunun için bir dua var mıdır. saygılarımla


hüküm ALLAHIN
Hiçbirşeye gücün yetmiyorsa bir daha yapmıyacağına dair tövbe et ve elin açıldığı anda kefaret öde İnşaAllah ALLAH affedicidir…


yemin ederim demek yemin midir, yemin ederim demek yemin sayılır mı, yemin ederim demekle yemin olur mu

Bu kategoride yer alan Çabalamadan dua etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şunu yapmayacağıma yemin ederim demek yemin olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.