Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Veda hutbesinin insan hakları açısından önemi kısa

Veda hutbesinin insan hakları açısından önemi kısa

Kayıtsız Üye
veda hutbesinin insan hakları açısından önemi kısaca nedir


Cevap: Veda hutbesinin insan hakları açısından önemi kısa

@hmet
VEDA HUTBESİNDE İNSAN HAKLARI ÖRNEKLERİ


Hutbede insanın aklı, namusu, malı, canı ve dini koruma altına alınmıştır.
Veda Hutbesi’nde yer alan haklar, hem hukuki hem de dini mahiyette haklardır. Bu haklar, İslâm hukuku açısından bir hukuk kuralı olmasının yanında, İslâm dini açısından da din kuralıdır. Dolayısıyla İslâm’a göre bir insan hakkını çiğnemek hem bir suç, hem de günahtır. Meselâ, bir kadına işkence yapmak hem suç, hem de günah olmaktadır. Batı hukukunda ise, insan hakları ihlâlleri suç olsa da günah değildir.

İslâm hukukunda insan hakları, aynı zamanda kul hakkı sayılmaktadır. Dolayısıyla insan haklarının ihlâli, kul hakkının da ihlâli olmakta ve günah kabul edilmektedir. Bu özellik, İslâm hukukunda yer alan insan haklarının sayısını artırdığı gibi, insanların hak ve hürriyetleri konusunda daha hassas olmalarını da sağlamaktadır.

Okudunuz mu?  Bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı

veda hutbesinin insan hakları açısından önemi kısaca, veda hutbesinin demokrasi açısından önemi

Bu kategoride yer alan İslamın katı kuralları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Veda hutbesinin insan hakları açısından önemi kısa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.