Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:40
missa96
Abone

Bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı

Bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı

Kayıtsız Üye
bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı bu küfür var olan şeyler inkar edici nitelikte değil.günlük hayatta edilen küfürlerin aynısını kızgınlıkla din için söylese dinden çıkılır mı?biliyorum çok günah ama dinden çıkılır mı.dini nikah bozulur mu?bunun için tövbe edilse nikah için ne yapmak gerekir

Okudunuz mu?  Hatemül evliya nedir?

Yorum: Bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı

arifselim
Günlük edilen küfürler derken neler demek istiyorsun bilmem ama insanı dinden çıkaran her türlü söz ve küfür ile insan dinden çıkmış olur Allah korusun. Bunun hafifi olmaz hepsi ağırdır ve hepsi ile dinden çıkan kimsenin hükümleri uygulanır. Emin değilse mutlaka bir hocaya giderek anlatmalıdır ve ona göre nikahı için hareket etmelidir.

Okudunuz mu?  İkindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur

Yanıt: bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı

YaZaROW
Başka küfür edilecek şey mi yok kardeş!? Dine sövünce dinden çıkılır.


Soru: bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı

sekiz kelvin
Kardeş, asıl sorunun cevabı değil ama aşağıdakileri hatırlamakta yarar var:

Okudunuz mu?  Bebeğimi emziğe nasıl alıştırırırm?

A’raf 42:

"İman edip hayra ve barışa yönelik işler yapanlar -ki biz, her benliğe ancak yaratılış kapasitesi ölçüsünde görev yükleriz- ise cennetin dostlarıdır. Sürekli kalacaklardır orada."

-> Demek ki, "dine küfredecek kadar" sıkıntı/baskı altına girdiğin durumlarda bile; aslında omuzundaki yük, senin kaldırabileceğinden daha ağır değil.

Okudunuz mu?  Günlük yapılması gereken ibadetler

En’am 17:

Allah sana bir keder dokundurursa, onu O’ndan başka açacak yoktur. Eğer sana bir hayır dokundurursa, O herşey üzerinde güç sahibidir.

-> Demek ki, önce sana bir yük yükleyip, seni daraltıyor, ve imtihan ediyor, ne yapacaksın diye- ama akabinde merhemin yine O’nun kudretinde.

Okudunuz mu?  Erkeklerin kaşlarını kesmesi günah mı

Son olarak Hz Mevlana’nın "Ne olursan ol yine gel" deyişini hatırlamakta fayda var- insanız, aciziz, hata yaparız bu sonun başı değildir. En güzeli tövbe edip yeniden zikretmektir. İslam, "umutsuzluk dini" değildir.


Allaha küfür eden dinden çıkar mı, dine küfür etmek, dine küfretmek

Bu kategoride yer alan Paramın faizini başkasına verebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insan dini inkar etmese ancak kızgın bir anında dine küfür etse dinden çıkar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.