Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:03
missa08
Abone

İkindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur

İkindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur

Kayıtsız Üye
Mumsema benim namazla ilgili birkaç sorum olucak cevaplandırırsanız sevinirim
1-Ben namaza dururken sanki yanlış kılmışım gibi geliyor napmalıyım?
2-Bu Sabahın Öğlenin Akşamın Sünnetinin sadece ettahiyatü okunurken neden İKindi ve Yatsının 2.rekatında otururken ettahiyatü ve salli barik okunur


Cevap: ikindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm
1. Vesvesedir takılmayın böyle şeylere eğer yanlış kıldığınızı kesin olarak bilirseniz sevhid secdesi yapın kurtarmazsa baştan kılabilirsiniz.
2. 2.soru için : İkindi ve yatsı namazlarının ilk teşehhüdünde salli ve barik dualarını okumak sünnettir. Okumamaktan dolayı her hangi bir şey gerekmez. Sünnet terkedildiği için sevabından mahrum kalınmış olur. Sehiv secdesi gerekmez.

Okudunuz mu?  Cennet ırmaklarının adları (efsa)

İkindi ve yatsı namazının ilk sünnetleri iki rekat olarak da kılınabilmektedir. Peygamberimiz (asv) bazan iki rekatta bir selam vererek de kılmıştır. Bu sebepten ikindi namazının ve yatsı namazının ilk sünnetlerinin ilk oturuşlarında salli-barik duaları da okunmaktadır.

Ebû Dâvud’ta rivayet edilen bir hadis-i şerife göre, Resul-i Ekrem Efendimiz (asv) ikindinin sünnetini dört rekât kılar, her iki rekâtın arasını da selâmla ayırırdı. Yine Hazret-i Âişe’nin rivayetine göre, Resul-i Ekrem (a.s.m.) yatsının farzından önce dört rekât, farzından sonra da dört rekât kılar, sonra yatarlardı.

Okudunuz mu?  Eşim annem babamla oturmak istemiyor

Peygamberimizin (a.s.m.) ikindi namazının sünnetini sadece iki rekât kıldığına dair rivayetler de mevcuttur. Neseî’nin Hz. Ali (ra)’den rivayetine göre, Resulullah (a.s.m.) ikindi namazının farzından önce iki rekât kılardı.

Bu hadislere göre, ikindi ve yatsı namazından önce dörder rekât kılmak menduptur. Sevabı ve fazileti yüksek bir ibadettir. İmam Muhammed, ikindiden ve yatsıdan sonra kılınan sünnetlerde iki rekâtla dört rekât arasında serbest kalmıştır. Yani ikindi namazının sünneti iki rekât olarak da kılınabilir. Fakat Hanefi mezhebinin diğer imamları dört kılmayı efdal görmüşlerdir.

Okudunuz mu?  Cuma hutbesi duaları türkçe

Cevap: ikindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur

musab
1.Vesveselere aldırış etmeyin

2.Müekked olan sünnet namazlarda ilk oturuşlarda salli-barik okunmaz.


Cevap: ikindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur

Kayıtsız Üye
Pardon ama Peyganberimiz S.A.V salli
ile barik dualarını okumazmış, peki o zaman bu nasıl sünnet olur.

Okudunuz mu?  İstenilen bir şeyin gerçekleşmesi için okunacak dua nedir?

imam
Salli Barik dualarını Peygamberimiz hem okumuş hem okumayı emretmiştir.


Kayıtsız Üye
abi biriniz pey. efendimiz okur biriniz okumaz diyosunuz o zaman bu belli değil ama pey. efendimizin soyundan gelen bir hoca var o yapın diyor o sünnete uyar


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum. Kardeşim " pey." diye kısaltmamı olur. Peygamber Efendimiz (S.A.V) yazmak çok mu zor geliyor. Bir Peygamber adını kısaltıyorsun ki önemsiz bir şey gibi. Bazı konularda dikkatli olmak lazım. Sadece yazılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Cünüp gezmenin günahı nedir ?

Kayıtsız Üye
Ben her sünnette salli barik okuyorum kalkınca sübhaneke okuyorum namazlarım kabul olmuş mudur böyle kılmaya devam etsem daha iyi olmaz mı düzeltmeli miyim?


Hoca
Namaz kabul olur ama kuralına uyun. Sadece yatsı ve ikindi öncesi kılınan 4 rekatlı sünnetin 3. rekatında subhaneke ve salli barik okunur (hanefi mezhebine göre)

Okudunuz mu?  Yalnız yaşamak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Yani ikindi ve yatsı namazını kılarken 2. Rekatta ettehiyyatü den sonra salli barik okumicakmıyız. Ama ben namaz kitabından baktım orda salli barik okunması yazıyo. Kimisi ikinci rekatta okunmaz diyo kimisi okunur diyo şu konuyu ehli beytli biri aydınlatsın lütfen

Okudunuz mu?  Bayramda cünüp olmak caizmidir?

imam
< 2. Rekatta ettehiyyatü den sonra salli barik okumicakmıyız. >
Hayır okunmaz.
Sadece yatsı ve ikindi namazından önce kılınan 4 rekatlık sünnetlerde okunur hanefi mezhebine göre


salli barik hangi namazlarda okunur, salli barik ne zaman okunur, ikindi namazının sünnetinde neden salli barik okunur

Bu kategoride yer alan Kur'an kursu hocalığı için gereken şartlar nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İkindi ve Yatsının 2. rekatında otururken neden ettahiyatü ve salli barik okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.