Anasayfa
16 Ağustos 2022, 2:29
missa09
Abone

Cünüp gezmenin günahı nedir ?

Cünüp gezmenin günahı nedir ?

Kayıtsız Üye
islamda cünüp gezmenin günahları hakkında kısa bilgi verir misiniz Dinimizde bir kişinin cünüp gezmesinin günahı nedir açıklar mısınız ?


Cevap: cünüp gezmenin günahı nedir ?

Galus
guslü bir namaz vakti geçirecek kadar geciktirmemek gerektiğini de âlimlerimiz ikaz yollu ihtar etmişlerdir. Çünkü, namaz vakti geçtiği halde gusletmemek, namazı kazaya bırakmak demektir. Özürsüz namazı kazaya bırakmak ise câiz değildir.

Bu bakımdan, kendisine gusül farz olan kimse, gusülden önce gereken işleri yapar, temizlikte bulunur, hatta yemek dahi hazırlarsa da, bulduğu ilk fırsatı hemen kullanıp guslünü yapmalı, gusülsüzlüğünü bir namaz vakti çıkıncaya kadar geciktirmemelidir.


Cevap: cünüp gezmenin günahı nedir ?

Hoca
Cenabet gezmenin günahı nedir

Cenabet gezen kişi namaz vakitlerini geçiriyorsa büyük günah işliyor ve laneti hak ediyor demektir.
Ama namaz vakti geçmiyorsa günah değildir.


Cevap: Cünüp gezmenin günahı nedir ?

Kayıtsız Üye
Soru 1
Ben +18 hikayeler okuyordum. Ve organimi hiç ellemedim bile. Sonra baktim seffaf bisey geldi çünüpmüyüm.


arifselim
Değerli kardeşim. Öncelikle şunu bilmelisin ki bu tür yazıları okumak Allah korusun o haramları benimsemeye ve o günahlara bulaşmaya neden olabilir bundan sakınmalı ve tövbe etmelisin. Bu akan sıvı ise mezidir ve mezi kişiyi cünüp yapmaz. Mezi normal namaz abdestini bozar ve kirlettiği yerlerin temizlenmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Peygamberler Niçin Gönderilmiştir?

Cevap 2
Hayır cenabet olmazsın. O sıvıya meziyet denir ve sadece namaz abdestini bozar, gusül gerektirmez. Gusül gerektiren meni dir, onun farkını bilirsin. Şeffaf değil ve fışkıracak çıkar. Ve gusül abdesti gerektirir


Kayıtsız Üye
– cünüp gezmenin günahı nedir arkadaşlar ve cünüp ile cenabet arasındaki fark nedir her site ayrı bilgilendiriyor

– arkadaşlar ben Allah’a yemin ettim mastürbasyon atmama yönünde ve ben atmadımda ama ben kendim aramdaki eşyaylan kerkindim bu yeminimi bozarmı ve mezi geldi yeminim bozulurmu


arifselim
– Cenabet demek cünüp olma halidir. Sadece bu anlamda bir fark vardır. Cünüp gezmek ise caiz değildir. Bir namaz vaktini geçirmeyecek şekilde gusül abdesti alınması gerekir.

– Mastürbasyon ancak zinaya düşme tehlikesi olduğunda caiz olur. Mezi gelmesiyle yeminin bozulmaz. Sözünde durmaya çalış ve Allah’a tevekkül et.


Kayıtsız Üye
– ben 2-3 gün cunup gezdim gunahini bilmiyordum ama gunah oldugunu biliodum gunahim nedir bunu nasıl telafi ederim? ???

– Cünüp gezmek neden günah? cünüp gezmenin ahiretteki hesabı nasıl olucak ben bir kaç gün cünüp gezdim bunun bir telafisi var mı ?

Okudunuz mu?  Besmele nerelerde kullanılır

arifselim
– Tövbe etmelisin ve bir daha cünüp olarak kalmamalısın. Ancak bir namaz vakti geçmeyecek şekilde cünüp kalınabilir.

– Bir insanın cenabet gezmesi günah değildir. bir vakit namazı geçirecek kadar cünüb durmak namazın aksamasına neden olacağı için caiz değildir.


Kayıtsız Üye
cenabet gezmenin günahı vardır ama sadece namaz vakti geçerse
Tövbe et bence çünkü bir şey duymuştum sen 1 hatayı günde 70 kerede yapsan Allah seni bağışlar çünkü o Rahman ve Rahimdir


Kayıtsız Üye
S.a kardeslerim cunup dolasmak mekruhtur yani Allah cc istemedigi sevmedigi şeylerdir cünup gezen bir kimse o anda azrail (a.s) o kisinin canını alirsa ile cehenneme zümera yani sorgusuz cehenneme girder bunun nedeni ise kafirlerde böyle oldugu için Allah bizleri cehennemin azabından şeytanin(iblis)şerrinden nefsimize yenik düşmekten korusun elinizden geldikce cunüp gezmeyin


Kayıtsız Üye
< peki abicim hercektıgımız 3 için boy abdesti almamız gerekirmi ??? >
Elbette boy abdesti alman gerekir


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben yaklasik 3 bile abdesiz gezdigim oldu bunun günahı nedir lütfen doğru duzgun aciklayici bir cevap


arifselim
Selamun aleykum. Bir namaz vaktini geçirecek kadar cünüp olarak kalmak haramdır. Bundan tövbe etmelisin ve bir daha tekrar etmemelisin.

Okudunuz mu?  Ney üflemek günah mı?

Kayıtsız Üye
Slm öncelikle demim dediginiz gibi o sıvı şey cunup ediyor mu bizi etmiyormu onu anlamadim. namaz kiliyorum bazen o sıvı sey geliyor ama cunup mu oluyorum olmuyorum mu bilmiyom yardim ederseniz sevinirim çünkü korkuyorum Allahın karşısına cunup cikmaktan. oglen sabah geliyor o sıvı o yuzden namaz kilamiyorum. bana daha detayli söylermisin rica edsem bir yandan da çalışıyorum abdest almak zor oluyor aksami brklemek zorunda kaliyorum bu seferde namaz saati kaciyor lütfen yardım edin bana


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Erkeklerden gelen 3 çeşit sıvı vardır. Mezi ile vedi nin hükmü aynıdır. Bu sıvılar ince şeffaf ve yapışkandır sadece namaz abdestini bozarlar ve kirlenen yerin temizlenmesi gerekir. Meni ise ancak bir şehvet halinde gelir. Fışkırarak gelir rengi beyazdır ve yoğundur. Senden gelen büyük ihtimalle mezi olmalıdır. Mezi abdesti bozar cünüp yapmaz.


Kayıtsız Üye
Burayı açıp yazana,cevap bekleyene kadar 50 kere abdest alırsın velet seni.Sana tavsiyem o hikayeleri de okuma.Psikolojini bozar yavrucum.


Kayıtsız Üye
Gusül abdesti alamıyorum annemler hayır diyor. çünkü daha dün banyo ettim ne yapacam ? 🙁


arifselim
Hiç kimseden çekinme bu durumunu anlayışla karşılamak zorundalar. Cünüp olmak insanlık halidir ve yıkanmak zorundasın. En fazla bir namaz vakti öyle kalabilirsin.

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum nereden başlamalıyım

Kayıtsız Üye
belirli bir nedenden dolayı gusül alamassak bunun için ne yapmalıyız ?


Kayıtsız Üye
rüyamda bayanin mahrem yerini gördüm hatta gördüm mu gormedim mi tam hatirlamiyorum eğer gorduysem cenabet mi oluyorum ya da boy abdestim gidiyor mu


Şem’a
< alamassak bunun için ne yapmalıyız ? >
nedene göre değişir, suyun hiç olmaması felaket, hastalık vb durumlar varsa sadece teyemmüm alınır ama başka dini sebep sayılmayan durumlar için teyemmüm alınmaz mutlaka su ile gusletmek gerekir.
< eğer gorduysem cenabet mi oluyorum ya da boy abdestim gidiyor mu >
Rüyada veya gerçek hayatta olsa da fark etmez gusül gerekmiyor.
Gusül meni çıktığında gerekir.


Kayıtsız Üye
Değilsin sadece meni döl çıkarsa cünüp oluyosun


Kayıtsız Üye
Bazi hikayeler okuyordum bir iki damla kati beyaz sivi geldi cunup muyum?


Şem’a
< bir iki damla kati beyaz sivi >
Akan iki damla mezidir gusül gerekmez bu idrar hükmündedir sadece lekesini yıkayın.


Kayıtsız Üye
Ben evde yalnız kaldığım için sürekli mastürbasyon yapmak geliyor içimden şeytana uyuyorum ve bazen de namaz vakti geçecek kadar cunup kaldığım da oluyor Günahım çok mu büyük

Okudunuz mu?  Hastalıklarda şafi Ismi Kaç Kez Okunmalıdır?

Kayıtsız Üye7
Selâmün Âleyküm şimdi ben cünüp oldum diyelim 1 vakit geçirdim cünüplü. diğer vakte kadar yıkandım boy abdestimi aldım diğer vakit girene kadar namaz kıldım bu durumundadamı günah oluyor?


klav
Müslüman olmanın şartlarından olan namazı kılmaman günah oluyor. Bir şart varsa ve kabul ediyorsak uymak zorundayız. Keyfine kalmış bir durum değil bu.


Kayıtsız Üye
Me sela namaz kilmasak namaz vaktinden fazla cunup kalsak gunahmidir ?


Selam2
Namaz kılmamak cenabet gezmekten daha günahtır. İslamı kabul ettiysen namaz kılmak zorundasın.


Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşında bir ergenim dayanamıyorum 3 4 gün abdestiz geziyorum belki daha fazla intetnettenn gusül abdesti nasıl alınır araştırdım ama ailem anlatmadı hiç


Kayıtsız Üye
Öncelikle siteye gelen ve gelecek olan aynı sorundan muzdarip olan herkese selam olsun .Ben bu konu hakkında daha öncede bu şekilde bilgi ve fikir sahibiydim velevki bu durumdan rahatsız olmaya başladım her seferinde kendimde eksiklik buldum veya ona yakın hallere girdim desemde başından beri söylenen !İLK OLARAK BEDENİNİ KOMPLE YIKA.; kelimesiydi bana karşı ve bu söyleneni aynen denildiği şekilde yaptım işte o zaman tamamıyla kurtuldum


Kayıtsız Üye
Suyun bulunmadigi ya da zaman bulamadiginda gezersin Ama isin bittiginde hemen cunuplukten kurtulman lazim yoksa o halde kesinlikle gezilmez.Bildigin halde o halde gezersen hemen tovbe et.Bir namaz vakti gecmemeli capuk ol en erken de bosaldiktan sonra yarim saat beklemen iyi olur.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü nüzul sebebi

Kayıtsız Üye
Değerli abi ben cünüp oldum ve namaz kılmıyorum ama namaz vakitlerini geçirdim hatta 2 veya 1 hafta bile cünüp durdum ama üatümde bir yük var gibi hissettim akşamları bazen evde ablamla beraber oturduğumuzda babam gil başka yere gittiğinde gusül almak aklıma geliyor ama aşırı erindiğimden dolayı almıyorum günahmı ve hünahsa günahı nedir öteki dünyada yanacakmıyım


emre
Müslümanlar namaz kılar. Çünkü Müslüman olmamızın beş şartından biri namazı kılmamızdır. Bu beş şartları yerine getirip getirmediğini sor kendine. Yanıp yanmayacağının teşhisini kendin koyarsın. Biz şu yanar şu yanmaz nasıl deriz bu bizim haddimize değildir. Ama sen kendi teşhisini koymayı düşünebilirsin.


Kayıtsız Üye
Ya ben şu azginlik isini birakamiyorum abdestimi aliyorum yene yapayiyorum birakamiyorum dua ediyorum beni kotu işlerden uzaklastir DİE ama olmuyor 🙁
———-
Iliskeye girdikten sonra bir bayan regl olursa boy abdesti alması gerekir mi


arifselim
Cünüp durumda iken adeti başlayan bir kadın artık gusül abdesti almasına gerek yoktur. Çünkü adet olması ile artık yıkanma gereği adeti bitene kadar devam eder. Adeti bittikten sonra gusül alması yeterlidir.

Okudunuz mu?  Helal lokma ile ilgili hikayeler

Kayıtsız Üye
Yaw ben büyük bir hata yaptim ve bunun altından kalkmaya çalışıyorum ben 3 5 ay kadar cünüp gezdim bunun günahının çok fazla olduğunu biliyorum ve çook pişmanım ben bunub altından nasıl kalkarım bana bir yardim edin ne yapmam gerektiğini Allahtan nasıl af diliyceğimi anlatın 🙁 (Yaş14)

———

Hicam Ben soyle anlatiyim Ben cunup ne zaman olacami bilirim o sivinin kokusu fln kokliyinca anliyorum hemen bonyoya birgun yene cunup oldum kokladim afedersin de döl gibi kokmuyor cunupmuyum degilmiyim bilmiyorum napacam


Kayıtsız Üye
gusül abdesti ile boy ebdesti aynımıdır yoksa ikisi farklı abdestlermidir

cunüpken çalışmak bereketsizliğe yol açarmı veya cunüpken gezerken sürekli uğursuzluk kaza ve belayla karşılaşırmıyız?


arifselim
Gusül abdesti, boy abdesti veya cünüplükten yıkanmak hepsi aynı şeylerdir.

Cünüp olarak bir farz namaz vaktini geçirmek haramdır. Buna uğursuzluk ve bereketsizlik olur diyemeyiz ama bir haram içinde sürekli olmak herhalde yeterli bir şeydir.


Kayıtsız Üye
Cünübü geciktirmeden namazına engel olmadan hemen al.Yoksa günah kazanirsin.Dinin emirlerini de yerine getiremesin

Okudunuz mu?  Peygamberimizin doğruluk ile ilgili hadisleri

Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşindayim inşAllah yanitlarsiniz ben harama bakmiştim ve mastürbasyonu haftada 2-3 defa falan bazen 4 oluyor sonra hemen guslümü alip edep bölgemi peçeteyle sariyordum 1-2 defa aradan 2-3 namaz vakti geçmesine rağmen alamamiştim bunu nasıl telafi edebilirim

13 yaşimda iken ramazan ayinda hiç orucumu birakmam ve oruç tutarken sanirim ergenliğe ilk girmiştim ve boşaldim sonra baktim ki 1 kereliğine bilmemek sorun değilmiş sonra kendimden utaniyorum 1 defa veya 2 defa daha yaptim ve çok pişmanim ne yapmaliyim Allah beni affeder mi!!


Kayıtsız Üye
Cunup gezmek buyuk gunahdir bence cunku ibadetlerin yapamaz.Gusul almak insanlar için farzdır.Bir vakit kacirdiysan sayet gunah kazanmisin demektir.Namaz çok onemlidir.Namazida kılmamak çok gunahdir.Ayrica kil sac gibi seyler almak mekruh alamamak lazim ve yemek yemeden önce elini ikamak lazimdir.Mekruhlardan uzak durmak lazimdir.En iyisi boy abdesti almaktir.Kuran okumaz ve camiye de giremesin hele hele 1 vakit namazı kacirmaman lazim ama sunu da bil tovbe kapisi aciktir.Ve belki çok ufak gunahlari aliskanlik edinirsin ve yavas yavas buyuk gunah olur.Ve hemen tovbe et.(Fetva degildir sorumlu tutulamaz)


Kayıtsız Üye
Boy abdesti almam gerektiği zamanlar gece abdest almak zor geliyor ertesi güne hatta ertesi günün akşam üstüne dahi bıraktığım oluyor.. Haram mıdır?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin süt annesinin adı nedir?

afsarbeyi
Ertesi güne kadar nasıl namaz kılacaksın peki. Müslüman namaz kılmak zorunda değil mi?


Kayıtsız Üye
Kardeș banyoya gir niyet et "niyet ettim Allah rizasi için gusül abdesti almaya"de suyu ac agzina 3 kere su ver burnuna da su ver 3kere farzi bunlardir bunlari yap sonra full yikan yeter bu kadar 😁👍


Kayıtsız Üye
Namaz vaktini gecirmeyecek sekilde gunah değil ne demek


ACİLSERVİS
Müslüman kişi günde beş vakit namaz kılmak zorundadır. Bu namazları kaçırmayacak şekilde cenabet kalmasında sakınca yoktur. Bir namaz vaktini geçirmek bir namazı kılmamak anlamına geldiğinden böyle söylenir.


Kayıtsız Üye
Okul günlerinde mecburen namaz kilamioz mescid var fakat sadece kizlar için okul günlerinde cunup gezersek bunun günahı ayni mi oluur bir de zaten namaz kilmyan biri cunup dolaşırsa gene ayni günahı mi kazanir teşekkürler 🙂


ACİLSERVİS
Kızlara mescit varsa erkeklere de vardır yanlış bildiğin bir şey var. öyle olsa dahi bir arkadaşını kapıya bırakıp girip namazını kılacaksın. cünüp kalıp namaz kaçıran günahkar olur zaten namazını kılmayan iki defa günahkar olur.


Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamün Aleyküm benim bir rahatsızlığım var gusül abdesti alıyorum aldıktan 20 dk sonra içime bir huy geliyor ve bir mahrem yer görsem hemen azıyorum boşalmamaya çalışıyorum ama rahat edemiyorum yapmassam rahat uyuyamiyorum rahat hareket edemiyorum aklıma takılıyo aslında söyle başladı ergenliğe girmeden hep 31 çekiyodum mezi geliyodu ve küçük abdest alıyodum her zaman yapıyordum birden yanlışlıkla alıştım ergenliğe girdikten sonra da bırakıyorum hep 31 çekesim boşalasım geliyor yapmiyinca yerli yersiz avret mahalim kalkiyo anlıcağiniz gusül abdestli duramıyorum rahat edemiyorum ne yapmam lazım lütfen yardım edin bırakmak istiyorum artık cünüp dolaşmak istemiyorum

Okudunuz mu?  Dini nikah kıyarken anne mi baba adımı söylenir?

Kayıtsız Üye
Mesela şimdi benim namaz vaktini geçti ama ikindi günaha girer miyim


ACİLSERVİS
Evet hem cenabet kaldığın için günaha girdin hem namazını kaçırdığın için daha büyük ikinci bir günaha girdin.


cenabet gezmek, cünüp gezmenin günahı, cünüp gezmek gunahmi

Bu kategoride yer alan Gavur ne demek,müslümana gavur dersek ne olur ? CEVAP. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp gezmenin günahı nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.