Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

Gavur ne demek,müslümana gavur dersek ne olur ? CEVAP.

Gavur ne demek,müslümana gavur dersek ne olur ? CEVAP.

Kayıtsız Üye
Kitap Ehli demek,kendilerine Allâh.(cc) tarafından Hak Din olan İslâm’ı n tebliğ edildiği kimse demektir.
Müşrik demek,Allâh’a inanıyorum ama, Allâh.(cc) yanısıra başka tanrı ve tanrılara da ,ilahlara da inanıyor,ortak ve eş koşuyorum,anlamına gelmektedir.
Gavur demek,Dine, Allâh’a (cc) ,Rasul ve Nebîlere inancı ve imânı olmayan, anlamına gelmektedir.(Kafir de denir)
Kitap,İbrahim (as) – Musa (as) – İsa (as) ve Muhammed (as) ye indirilmiş olup, hepsi İslâm dinini ve aynı Tek olan Allâh’ı anlatmaktadır.
İslâm = Allâh’a teslimiyet ,demektir.Bütün Rasul ve Nebiler İslâm’ı yani Allâh’a teslimiyeti tebliğ etmişledir.Değişik isim ve lisanlarda,değişik kültür anlayışı ile yaşayan toplumlara,değişik zamanlarda tebliğ edilen İslâm ,yani Allâh’a teslimiyet ,anlayışlardaki meydana gelen kirlilikler ,anlayış sapmaları dolayısı ile ,son kez olarak Hz.Muhammed (as) ye İslâm bir kez daha tbliğ edilmiştir.Yani İSLÂM , yeni bir Din değildir, ; ezelden ebede kadar var olan Hak Din Tek Din İslâm ve Kur’an’dır.Başka başka dinler,ve başka başka dinlerin Rasul ve Nebileri vardır anlayışı,anlayışlarımızda meydana gelen , anlayış kirliliğidir.Lütfen,kelimelere takılmayalım,kelimenin işaret ettiği mânâ’ya yönelelim.Arapça dilinde telaffuz edilen İSLÂM kelimesi,önceki zamanlarda , değişik toplumların değişik lisanlarında , değişik isimlerde telaffuz edilmiştir Allâh’a teslimiyet = İslâm anlamında,Kitap Ehli ümmetlere..Günümüzde de bu anlayış kirlilikleri yaşanmaktadır..
Dinde kirlenme olmaz,dini anlayışlarda kirlenme olur.Yani bozulma ,sapma ve kirlenme bizim anlayışlarımızdadır.Anlayış kirliliğimizide ancak,İslâm Dinini ve Kur’an’ı yeniden,günümüzün anlayışına göre,güncel anlayışla anlamaya çalışmakla mümkündür.
Dinde reform olmaz,ancak, dini anlayışlarda reform olur.Buda zaten günümüzde , bütün dünyada başlamıştır..
” İlim müslümanın yitiğidir,nerede bulursa alsın ”; buyuruyor Hz.Muhammed (as) .Öyleyse , benim kim olduğum,ne olduğum önemli değil..Ben ,üstad AHMED HULÛSİ’nin eserlerini okudum ve bu bilgileri öğrendim,sizlerede aktarıyorum.Aklınız kabul ediyorsa buyurun,” benim aklım bunları kabul etmiyor” diyorsanız, bu yazdıklarımı bir kenara koyun,gene saygı duyarım.Hoşça kalın.Allâh.(cc) MU’İYN’ imiz olsun.

Okudunuz mu?  Eve kalıcı misafir almak

Cevap: Gavur ne demek,müslümana gavur dersek ne olur ? CEVAP.

Şema
Gavur ile gayri müslim eş anlamlıdır.


Yorum: Gavur ne demek,müslümana gavur dersek ne olur ? CEVAP.

Kayıtsız Üye
Hocam bı tanıdık(cenabet mısın bugün) demeyi kastederek bugün gavur musun? Dedi bende orada ne cevap verdigimi hatırlamıyorum ama (yok abi ) dedim gibime geliyor .hocam bende obsesif kompulsif bozukluk olduğu için gün içinde böyle şeyler hep aklıma takılıyor …çok kötü durumdayım

Okudunuz mu?  Nefes terapisine gitmek günah mı

Yorum: Gavur ne demek,müslümana gavur dersek ne olur ? CEVAP.

ACİLSERVİS
İnsanlar konuşur sende cevap verirsin bunda bir şey yok.


Kayıtsız Üye
Hocam bana şaka niyetiyle bugün gavur musun diye sordu .bende ne cevap verdigimi hatırlamıyorum. Hani bir Müslüman bir müslümana gavur derse söyleyen kişi öyle olurmuş o yüzden sormuştum acaba bilmeden dinden çıktım mı diye şüpheye dusuyorum

Okudunuz mu?  İnanmayanları İslama Nasıl Davet Edelim?

ACİLSERVİS
Başkasının sözleriyle sen dinden çıkmazsın.


gavur ne demek, gavur ne demektir

Bu kategoride yer alan Namazda sehven ayeti yarım okumak namazı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gavur ne demek,müslümana gavur dersek ne olur ? CEVAP. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.