Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Bir Müslümana dinsiz, imansız, kitapsız, putperest dersek söyleyen kişi dinden mi Çıkarız?

Bir Müslümana dinsiz, imansız, kitapsız, putperest dersek söyleyen kişi dinden mi Çıkarız?

OxyGen`s
Arkadaşlar bir arkadaşımıza dinsiz,imansız,kitapsız,putperest dersek söyleyen kişi dinden çıkar mi yardım edin … 🙁 🙁


Cevap: Dinden mi Çıkar ?

Sumame
Kafir anlamında kullanmissan sana döner
Kelimei şehadet getir tevbe et

Okudunuz mu?  Abdest ve yara bandı

Cevap: Bir Müslümana dinsiz, imansız, kitapsız, putperest dersek söyleyen kişi dinden mi Çıkarız?

Kayıtsız Üye
Lütfen ayrıntılı anlatın kızıma sinirlendiğim için dedim yani sen in kitabının yokmu oldu dinin yokmu nasıl annene böyle davranırsın diye…senin imanın gitmiş kitabın gitmiş bu kadar olurmu diye…dedim

Okudunuz mu?  Küfrü gerektiren şeyleri düşünmek

Cevap: Bir Müslümana dinsiz, imansız, kitapsız, putperest dersek söyleyen kişi dinden mi Çıkarız?

imam
Son soru soran anneye
Bu sözlerin seni küfre sokmaz
Tevbe et ve bu sözleri kullanma


Molla_Efdal
Ülkemizde bazı kelimeler artık anlamları dışında kullanılmaktadır örneğin anadolunun bazı yörelerinde "gavur" kelimesi inatçı, merhametsiz, zalim olarak kullanılmaktadır. Aynı şekilde osmanlı imparatorluğu’nda kul kelimesi Abdiiyet olarak değil tebaa olarak kullanılmıştır. eğer aynı şekilde karşısındakine insan "gavur" kelimesini zalim, merhametsiz, inatçı olarak kullandıysa sorun yok ama karşısındakinin imanı hakkında bir telkin söz konusuysa o zaman peygamber efendimizin hadis i şerifinde buyurduğu gibi kişi kafir olmuş olur. bu yüzden de tövbe etmek gerekir ama gene de bu gibi sakıncalı tehlikeli kelimeleri kullanmamak daha iyidir.

Okudunuz mu?  Namazda tekbir getirmeyi unutmak

Atom.karinca
1-Allah’ım rahmetini esirgeme diye dua etmek küfür müdür
2-birine mecazi anlamda huylarından dolayı Allahsız kitapsız demek dinden çıkarır mı
3-uzun boylu biri hakkında Allah boy vermiş gerisini koyuvermiş demek küfür müdür böyle söyleyen dinden çıkar mı


muvaffak
Küfür meselesi ve hangi lafların küfür olabileceği konusunda tarihimiz boyunca çeşitli eserler verilmiş ve bu sorular yanıtlanmaya çalışılmıştır. Elfaz-ı Küfür denilen ve halk tarafından da çokça benimsenen bu küfürlerin içine mecazi anlamda veya şakayla dahi söylenmiş sözlerin girdiği belirtilmiştir. Kullandığımız deyimlerin, şakaların nereye gidebileceğini, nereden geldiğini düşünmekle de yükümlü tutulan akıl sahibi biz insanlar için onlarca seçenek arasından en hoş olmayanını seçip hem kendimizin hem de karşı tarafın söylenen söz üzerine düşünmesi abestir. Bundan dolayı sözler uygun seçilmeli, seçenekler gözden geçirilmeli ve daha uygun sözcükler bulunmalıdır. Dua konusunda ise Allah, sırf kendisine, araya herhangi gereği olmayan bir aracı koymaksızın dua ettiğimiz zaman, kalbimizin ve hislerimizin özünü görür, bir anlamda söze bakmadan o içteki hissi esas alır. Peygamberlerin Allah’a yakarırken kullandıkları dua çeşitleri gerek kutsal kitabımızda gerek hadis kitaplarımızın bazılarında mevcuttur. En iyi örnek olarak o dualarla dua etmek, kendilerini örnek alıyor olduğumuzu samimiyetle göstermesi bakımından da mühimdir.

Okudunuz mu?  Kul Hakkını bulamıyorsan

müslümana dinsiz olun demek, kitapsız demek günah mı, birine imansız demek

Bu kategoride yer alan Korsan Oyun Kul Hakkı Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir Müslümana dinsiz, imansız, kitapsız, putperest dersek söyleyen kişi dinden mi Çıkarız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.