Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Korsan Oyun Kul Hakkı Mı

Korsan Oyun Kul Hakkı Mı

rigby
Arkadaşlar ben yaklaşık olarak 300-400 tane oyun indirmişimdir 16 yaşındayım. Şimdi kul hakkı olduğunu öğrendim tövbe ettim fakat şöyle bir şey düşündüm şimdi gidip amerikada ki adamlardan vs helallik alamam o oyunları yapan kaç kişi var yani hesaplasak kim bilir kaç kişi çıkar her neyse şöyle bir şey yapmayı düşünüdüm kul hakkından kurtulmak için ileri de para kazanmaya başladığım zaman ergenlik çağından bu zamana kadar tüm oyunların programların parasını verip indiricem yani bedava indirdiğim şeyin parasını firmaya ödüycem Steam, Origin gibi online oyun satan programlar için sizce yaptığım şey doğru mudur ?

Okudunuz mu?  Lucifer Ve Şeytan Hakkında Aklıma Takılan Sorular.

Yardım eden yok mu arkadaşlar ?


Cevap: Korsan Oyun Kul Hakkı.

@hmet
Bir daha yapma ne helallik almana gerek var nede parasını ödemeye.
Amerikan kaynaklı ise hiç sorun olmaz 🙂


Cevap: Korsan Oyun Kul Hakkı.

rigby
Nasıl yani amerikan kaynaklı vs olunca Kul Hakkı olmuyor mu ? Yani hala yapmak zorunda kalıyor fakat diyorum kendime para kazanmaya başladığım zaman ödüycem indirdiğim belki türk oyunu da vardır Mount And Blade gibi bunların paralarını tek tek ödüycem. Fakat şunu anlamadım yabancı yani gavurun yaptığı oyunu korsan indircen yani onlar için Kul hakkı geçmiyor mu ?

Okudunuz mu?  Kaşların altındaki kirler gusle mani mi?

Cevap: Korsan Oyun Kul Hakkı.

@hmet
Ben hocalara sordum hemde Alim olanlarına amerikaya para kazandırmayın dediler
Zaten tüm Müslüman ülkeleri sözürüyor


rigby
Sağolun ahmet abi birde diğer konuda yardımcı olabilirsen sevinirim bir açığa kovuşturalım onu da Allah Razı olsun senden.
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/280068-yanlislikla-kufure-dusmus-fakat-sonra-olesiye-pisman-olmus-birisi-2.html#post1011964


Kayıtsız Üye
Kesinlikle kul hakkı olur.Amerika diye olacak şey değil.Adamlar o işe emek veriyor.Amerika’ya para kazandırmayın konusunda ise söyleyen zatın Amerikan ürünleri almayın anlamında söylediğini düşünüyorum.KESİNLİKLE kul hakkı olur.


Bit mümin
Selamun aleykum… ben kucukken (13 ten kucugum 10ve9 olabilir bilmiyorum) abim korsan oyun yuklerdi. Yani kul hakkina giriyor kısacası ama benim aklim yetmiyor tabi dogrumu yanlismi bilmeden oynardim hep bu boyle devam etti ben ergenlik cagina girdikten sonra kendim yukledim (ama hala cahilim.) Suanda 14 yasindayim. Kul hakki oldugunu ogrendim. (Kac milyonun hakkina girdim kisacasi) Sizin basliklarinizi okudum fakat tatmin olamadim. Simdi ben neyden yükümlüyüm? Net cevap verirseniz sevinirim orn; erg. Cagindan sonrakilerin kul hakkini odemelisin veya hicbirinden yükümlü degilsin gibi ben dini cevabini istiyorum "yapsan iyi olur" gibi cumleler istemiyorum lutfen… bir sorum daha olacak, ben kul hakkini kapatmaya yeltendigimde (tahmini parayla sevap hediye ederek) o hesapladigim paranin az oldugu hakkinda vesvese geliyor daha sonra daha çok vermem gerektigi gibi bu melektenmi yoksa seytandanmi geldigini cozemedim. (Vicdan vesveseyi kabul etti seytan vicdandan calisiyor suanda)

Okudunuz mu?  Kuran'daki Dİn ve Uydurulan Din Kitabının Yazarlarının Amacı Nedir?

Kayıtsız Üye
hak öyle basite alınacak bişey dgildir misalde iki yaprak agactan düser alttaki yaprak üstteki yapraktan hakkını ister diye vesselam


Misaifr uye
Selamun aleyküm, korsan oyunun kul hakkı olduğundan eminim ama örneğin ben korsan alıyorum yanımdaki orjinal alıyor onun hakkına giriyor muyum bunu öğrenmek istiyorum (Oyunu orjinal çok önemlidir çünkü alınan orjinal oyuna göre sayım yapılıyor ve ülkeye özel jestler,oyunun Türkçe versiyonu gibi imkanlar sunuyor oyun ama korsan olduğundan dolayı oyunları kendi dilimde oynayamıyorum)

Okudunuz mu?  Çime üstünde namaz kılmak mı, atletle namaz kılmak mı?

avni
Korsan indir crack le türkçe yama indir oyna kardeşim onların türkçe çeviri yayınlamasına ne gerek var gönüllü insanlarımız oyunları zaten türkçeye çeviriyor.

Ayrıca amerika para kazanmasın diye korsan helal olmaz bence öyle olsa yahudi tüccarları soymak ta helal olurdu. Bu bir ticaret adam o oyunu yapmak için yüzbinlerce dolar harcıyor o kadar adam tutuyor maaşı veriyor onbinlerce satır kod yazıyor sonra ürününü tamamlayıp satışa sunuyor sen korsan indiriyosun kullanıyosun çalıntıdan farkı yok.

Okudunuz mu?  İçimdeki ses benimle konuşuyor

Şöyle düşünün bir hırsız tüccardan bir elma çalıyor sonra onu bedava satışa sunuyor sizde gidip ondan alıyorsunuz. Aslında günah daha çok ilk çalan elemanda.


sor
1-Hocam ergenlik çağımdan önce orijinal sanarak korsan oyunlar almıştım.Bunların Korsan Olduğunu Sonradan Anladım.Ne yapmam gerekir?
2-Önceden Sahte olarak oynayıp bitirdiğim oyunları tekrar orijinal olarak almam gerekir mi kul hakkı na girmemek için birdaha o oyunları oynamayacağım için israf mı olur?

Okudunuz mu?  Oğlumun başkalarına sevgisini kıskanıyorum

geçmişte oynadığım oyunlar var korsan bu oyunların kul hakkı oldugunu öğrendim hepsini şimdi almam mı lazım baya fazla bir para tutuyor kul hakkı oldugunu ogrendiğim gibi almam mı lazım birde ben orjinal snarak cdcilerden kucukken oyun alıyordum sahte oldugunu ogrendikten sonra almamaya basladım ödemem gerekse onalrıdamı ödemeliyim

Okudunuz mu?  Vesvese ve namaz...ramazanda neden oluyor,şeytanlar kapalı....

Ergenlikten önce bayaga bir cd oyun almsıtım orjinal sanarak yada oyun cihazıma parayla oyun yukletmiştim şimdi sahte oldugu ve kul hakkı oldugunu öğrendim.bunların hepsini almam mı gerekir birde ergenlikten sonra baya oyun oynadım korsan ve film izledim en azından ergenlikten sonra oynadıgım veya izlediğim filmlerimi almam gerekir hepsini hatırlamıyorum bile oynadıklarımın

peki o oyunların ve filmlerin hepsini tek tek almam mı gerekir bazı hocalar istiğfar etsen yeterlidir hala kullandıklarının parasını verip al diyorlar

Okudunuz mu?  Şeytan riya hakkında vesvese verir mi ?

mum
1. çöpe at.
2. Hayır


sor
Merhabalar Önceden Korsan oynadığım Oyunları sildim ve tövbe ettim korsan indirmemeye.
Ama küçüklükten kalma bir taşınabilir konsolum vardı.bu konsola orijinal sanarak oyunlar yükletmiştim parayla.şimdi bu konsoldaki oyunları silmem mi lazım silersem hem konsol işlevini yitirir.hemde eskiden kalmış olduğu için anısı var. sonradan konsola kendim indirdiğim oyunları silsem adamın indirdiklerini oynamaya devam edebilirimiyim çünkü bir soruda haberi olmadan korsan işletim sistemi yüklenmiş parayla bilgisayarına kullanmaya devam edebilrisiniz denmişti.


mugo
Selamun Aleyküm ben korsan oyunlar oynayıp sonra satın alıyorum fakat bir tane oyun hesabı aldım orjinal sitesinden sonrada hesabım çalındı ben o oyunun korsanını oynasam kul hakkı olurmu zaten parasını vermiştim

Okudunuz mu?  Sırtüstü yatmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
bitane oyun var çok eski bir oyun oyunun korsan hali var fakat kul hakkı olduğu için oynamıyorum oyunu satın almak istiyorum ama şuan satılmıyor korsan halini oynasam olurmu? yine kul hakkı mı?


muvaffak
İslam dininde, genel olarak İslam kültüründe kişinin emeği ve hakkı esas alındığı, korunduğu ve korunması gerektiği din farkı gözetmeksinin emrolunduğunun ve örneklerini bizzat Muhammed (a.s) ‘den gördüğümüzden elden geldiğince bu işten kaçınılması gerekir. Din terminolojisiyle konuşulduğu zaman bu fiile "haram" sıfatı konulmuyor olması yanlış olmadığı anlamına gelmemekle birlikte oyun veya diğer indirme işleri yapılmadan evvel emek meselesini dikkate almadan işlere kalkışmamak ve diğergamlıktan uzaklaşmamak gerekir.

Okudunuz mu?  Sabah namazına telefon çalmaması yüzünden uyanamamak hakkında soru

korsan, crack oyun program kul hakkı, korsan oyun indirmek

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Korsan Oyun Kul Hakkı Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.