Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Lucifer Ve Şeytan Hakkında Aklıma Takılan Sorular.

Lucifer Ve Şeytan Hakkında Aklıma Takılan Sorular.

hayko12345
Öncelikle herkese selamlar.Ben bir kitapta Lucifer diye bir melek duydum birkaç gündür kitaplar olsun ansiklopedi internet falan baya bir bilgi edindim.
Ve bana her ikisininde yaptıkları tamamen normal ve doğru geliyor.Önce bilmeyenlere kısaca anlatıyorum.
"Tanrı tüm melekleri yarattığında Lucifer(luxiferre)’i hepsinden mükemmel olarak yaratmış onu başmelek yapmış o hep en güzel giysileri giyer en güzel şarkıları söylermiş tanrının en itaatkar meleğiymiş.
Ardından Tanrı insanları yaratmış ve meleklere itaat edin demiş.Lucifer bunu reddetmiş ateşten yaratılan Lucifer Çamurun oğluna itaat etmeyeceğini söylemiş ve Tanrının tahtına oturmaya çalışmış herşeye hükmetmek istemiş ve tanrı onu cennetten kovmuş."
Şeytan ise insanoğlundan daha güçlü olduğu için HZ. İsa peygambere itaat etmeyeceğini söylemiş.

Okudunuz mu?  Başıma hiç musibet gelmiyor

Yani arkadaşlar 2 hikayede gerçek ve benzer hikayeler bunların hepsinde kutsal kitaplarda bahsediliyor.Benim aklıma takılan şey yani benide o kadar güçlü yaratsaydı bende güçsüz birşeye itaat etmezdim?

Yani beni satanist vs. olarak görmeyin bende oruç tutuyorum hatta namaz kılmayıda düşünüyorum daha 14 yaşındayım.Beni bilgilendirirseniz sevinirim:)

Okudunuz mu?  Nasheed Dinlemek Caizmidir?

Cevap: Lucifer Ve Şeytan Hakkında Aklıma Takılan Sorular.

yalanhayat
Bu dedigin söz çok yanlış Yaradan rabbim eğer ki bir şey söylüyorsa ona itaat edilmek zorundadır şimdi seni seven bir baban ve annen var onlar sana olum bu yanlış dese bu doğru yol dese sen yinede onları dinlemeyip o yoldan devam mı edeceksin bu söyledigin söz için tövbe etmelisin


Cevap: Lucifer Ve Şeytan Hakkında Aklıma Takılan Sorular.

hayko12345
Zaten tüm dinlerde kesinlik sınırlama vardır diyorsun herzaman en doğrusunu tanrı yapar tanrının yolundan çıkan kötüdür ne yani özgür olmak kötü birşeymi?

Okudunuz mu?  Yıllardır Gusülü Yanlış Alıyormuşum Kuran Okuyordum Ne yapmalıyım

Cevap: Lucifer Ve Şeytan Hakkında Aklıma Takılan Sorular.

yalanhayat
Senin bir kere konuşma uslubun yanlış kardeşim Bi kere müslüman bir insan ALLAH a tanrı demez bunu hristyanlar der ayrıca bizi yaratan tabiki herşeyin en iyisini yapar en dogrusunu yapar insan oglu özgürdür tabiki bizi yaratan bize 2 yol göstermiş biri iyi yol birincisi iyi yol ALLAH yolu ikincisi ise kötü yol şeytanın yolu şimdi satanistler yada ateistler RABBİME haşa küfürler ediyorlar inanmıyorlar onlara rabbim zulüm ediyor mu söylesene bana onlarda yiyecek ekmek içicek su buluyorlar rabbim belki bu kulum bir gün bana inanır bir gün bana iman eder diye bekler RABBİMİN yolunda olanlara Cennet vadedilmiş Şeytan yolunda olanlara ise ateş ve azap verilmiştir bu dünyada seçim senindir istedigini yapabilirsin oruç tutuyorum diyorsun namaz kılmaya başlıcam diyorsun bunları düşünen biri isen bunlarda çok uzun sürmez emin olabilirsin.

Okudunuz mu?  Tefsir okurken müzik dinlemek

Abdullatif
Sana da merhaba, öncelikle bilinmesi gereken şey şu, şeytan bir melek değildir.Melekler nurdan yaratılmış varlıklardır ve günahsızdırlar, şeytan ise ateşten yaratılmıştır, cin taifesindendir ve tıpkı insanlarda olduğu gibi günah işleme potansiyeline sahiptir.

Gelelim bahsettiğin hikayeye, İnancımıza göre Allah önce melekleri ve cinleri yaratır daha sonra ilk insan olan hz Adem i yaratır.Ve diğerlerinden hz Adem e sece etmelerini ister ve şeytan bahsettiğin gibi kendisinin ateşten yaratıldığını ve üstün olduğunu söyleyerek topraktan yaratılmış olan hz Adem e secde etmez.Ve Allah ın gazabına uğrar.Önemli olan bir nokta ise şudur, Allah ezeli ve ebedi kudret sahibidir, şeytan ın haşa onun yerine göz dikmesi vs. söz konusu dahi olamaz.

Okudunuz mu?  Kafir mi oldum ?

Şimdi asıl konu olan şu benden güçsüz olana eğilmez meselesine. İnsan yaradılışı itibariyle aciz bir varlıktır, ancak yine yaradılışının bir özelliği olan gurur, kibir duygularına sahiptir yani acziyetini kabul etmeme yönünde davranış geliştirmeye meyyaldir.Kibir öyle güçlü bir his olabilmektedir ki, şeytan ın Allah a baş kaldırmasına sebep olmuştur. Şeytan boyun eğmedi, secde etmedi.. Bunu yapmayarak kibirinin esiri olmakla birlikte, Yüce yaratıcıya asi oldu, burada önemli olan kime secde etmediği den ziyade kimin emrine karşı geldi, bu şekilde düşünülmeli, oysa islamiyetin özünde teslimiyet vardır ki, kelime manası da budur.

Okudunuz mu?  Cenabetlik hakkında, cenabet gezmek

hayko12345
Teşekkür ederim arkadaşlar.


Kayıtsız Üye
Dostum imtihanda zaten böyle başlıyor.Aklına yatmasa da Allah’ın "Yap" dediğini yapmak zafere erdiriyor insanı. Bu nefsini mi Allah’ı mı ilah edinip edinmemenle ilgili bir durum…


Kayıtsız Üye
Arkadaşım ben hiçbir amerikalı bir kataloğin ya da avrupalı bir ortodoksun yani türk olmayan bir hristiyanın Allah’a TANRI dediğini duymadım. Zira TANRI kelimesi türkçe kökenli bir kelimedir. ve Türkçeye türklerin islamiyet öncesi "kök tenri" inancıyla birlikte girmiştir. Yani Allah arapça kökenli bir kelime iken Tanrı türkçe bir kelimedir. Sırf yabancı film çevirilerinde GOD kelimesi türkçeye Tanrı diye geçtiği için tanrıyı çok sekülerleşmiş bir kelime olarak görüyorsunuz ama öyle değil kardeşim. TANRI kelimesi bizzat has ve has türkçedir. ve tüm kainatı yaratan 99 ismi olan Allah’a türklerin kendi dilinden bir hitap şeklidir. Allah’a saygı korku sevgi sonsuzdur. Saygısızlık yaradan rabbime en büyük günahtır. Fakat Şu TANRI kelimesine kendinizden oldukça anlamlar yüklüyorsunuz. GOD, TANRI, ALLAH bunlar kainatın tek yaradanın farklı coğrafyalarda anılma şeklidir. Bunları bir kenara bırakalım da Allah yolunda ahiret ve dünya için güzel şeyler yapalım. Bunun içinde önce kendi dinimizi incelikleriyle öğrenip daha sonra diğer dinleri de araştıralım. Sonuçta Peygamber Efendimize (S.A.V) ilk gelen vahiy "Oku" ayetini hayatımıza işlemiş olup okuduklarımızdan öğrendiklerimizi Allah yolunda uygulayabilelim.

Okudunuz mu?  Bazı arapça kitaplarda hiç hareke yok bu nasıl oluyor?

lucifer kuran

Bu kategoride yer alan İbadet sırasında gözlerin dolması, titreme, urperme başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lucifer Ve Şeytan Hakkında Aklıma Takılan Sorular. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.