Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Sabah namazına telefon çalmaması yüzünden uyanamamak hakkında soru

Sabah namazına telefon çalmaması yüzünden uyanamamak hakkında soru

sstrn
Selamun Aleykum

3. oldu bu telefonu kuruyorum hem de 2 tane telefonu biri çalmassa diğeri çalar diye bir defa ikisi de çalmadı,bir defa biri çaldı o da 4.30 da çaldı kapatıp yattım(diğer alarm 5 de diye) bugünde yine 4.30 da çaldı bir telefon diğer telefon da 5 ve 5.15 e kurulu olduğu için yattım ama çalmadı bu durumlar yüzünden sabah namazım istemeyerek ve tüm önlemimi alarak kazaya kaldı ? Bu durumların bana cezası olma ihtimali var mı ?

Okudunuz mu?  Çok acı çekiyorum

Cevap: Sabah namazına telefon çalmaması yüzünden uyanamamak hakkında soru

Darusselam
sabah namazına nasıl kalkabilirim

Sabah namazı uyku saatine rastladığından uyanmak nefse ağır gelmektedir. İslâm âlimleri, uykusu ağır olan kimselerin erken yatıp namaz için uyanmalarını tavsiye etmişlerdir. Geç saatlere kadar oyalanıp namazı geçirmelerini doğru bulmamışlardır.
Sırf kasdî olarak veya ihmalden yahut gaflet ve mühimsememekten dolayı kazaya kalan namazların meşru mazereti olamaz. Böyle hareketler, ihmaller insanı günaha sokar. İnsanın ilk hesaba çekileceği amelinin namaz olması, bir vakit namazını kazaya bırakmanın bilerek ve isteyerek meydana gelmişse cezâyı netice vermesi, işlediğimiz kötülük zerre kadar bile olsa ihmal edilmeyip bize gösterileceği hakikati, bizi daima dikkate ve ihtiyata sevk etmelidir.
Gece yatağa girerken maddî tedbir olarak çalar saati kurmanın yanında, mânevî tedbir olarak da İnnâ âtaynâ ve Âyetelkürsi gibi sûreleri okumak ve dua etmek uyanmamıza yardım edecektir. Çünkü Cenab-ı Hakk’ın bu iş için vazifelendirdiği melekler vardır.

Okudunuz mu?  Adak adadım ancak gerçekleştirecek gücüm yok

sabah namazına uyanamamak

Bu kategoride yer alan Sonradan Akli Dengesini Kaybedenlerin Ahiretteki Durumu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazına telefon çalmaması yüzünden uyanamamak hakkında soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.