Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Sabah namazına geç kalkmak

Sabah namazına geç kalkmak

Tövbekârkul
Selamün Aleyküm
Ben bugün istemeden bir hata yaptım sanırım.Saati sabah namazı için 4:30’a kurmuştum uyandım ama 5:38’de ezan okuyor ve vakit var diye biraz daha uyuyayım dedim,uyumamalıydım ama(uykusuzluk sorunum var) sonra bir uyandım ki vaktin çıkmasına 12 dakika vardı.Yetişemem diye düşünüp kazaya bıraktım ama kasıtlı değil.Gerçekten de kalkıp yataktan çıkıp abdest alıp namaz kılana kadar yetişemezdim diye düşünüyorum.Günah işlemiş oluyor muyum?İnanın çok ama çok huzursuzum bu konuda.Hâlâ yetişemesem de abdest alıp kılsa mıydım diye düşünüyorum.Çok pişmanım gerçekten.Ne yapmalıyım,kafam çok karışık.Bunun hükmü nedir? Günah işlemiş oluyor muyum? İnanın bilerek ve isteyerek yapmadım.

Okudunuz mu?  Kadının erkeğe erkeğin kadına benzemesi haramsa neden erkeklerin saç uzatması günah değil

Yorum: Sabah namazına geç kalkmak

mum
Kardeş, kalkmana rağmen namaz kılmayıp bilerek kazaya bırakmışsın.
Geçen gün grç kaldım baktım 7 dk var. lavaboya gitim abdest aldım ve namazı kıldım hala vakit bitmemişti.
12 dk teravih bile kılınır 🙂
Bilerek namazı kazaya bırakmak en büyük günahlardan biridir. Yetişememe endişesi olsa bile kalkıp kılmalıydın


Yorum: Sabah namazına geç kalkmak

Kayıtsız Üye
E kardeşim ha öyle ha böyle o namaz uyandıktan hemen sonra kılınmalıydı bari farzını kılmaya çalışsaydın direkt kazaya bırakacağına 🙂

Okudunuz mu?  Karate judo gibi sporlarda eğilerek selamlama

Yorum: Sabah namazına geç kalkmak

vel Fecr
şeytan ne sevinmiştir galebe geldiği için.
tevvab olan Allah teala samimi tevbe kabul olunur inş.
bu ders olsun hepimize.
12dk ciddi bir süre. kılınabilirdi ama işte vesvese hali hepimizin başına gelebilir.

birde günahını herkese anlatma mahşerde biz de şahit olmayalım.
Allah ile kendi aranda bu mesele.


Tövbekârkul
İnanın ki bilerek değil.Yetişemem diye kılmadım.Bilerek ve isteyerek mümkün değil bunu yapmam çünkü düzenli 5 vakti kılıyorum Rabbim de kabul ederse.Benle ilgili aslında bu çünkü yapım gereği yavaş abdest alıp yavaş namaz kılıyorum.Hızlı abdest alıp hızlı namaz kılmaya çalıştığım zaman ya şaşırıyorum ya da emin olamıyorum.Ciddi uyku düzensizliğim var sabahları zorlanıyorum kalkmakta.Sabah namazını evde diğer namazları Allah nasip ettikçe hep cemaat ile kılarım.Kaza namazlarını bile kılan biri nasıl farz olan namazı bile isteye kazaya bırakır ki? Ama hatamı kabul ediyorum.Bundan sonra yetişemeyecek bile olsa kalkıp kılacağım.Bu hatayı bir daha yapmayacağım Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Pamuk tozlar veya ev tozları Oruç bozar mı

Tövbekârkul
Ben kimseyi şahit etmek niyetinde değilim,böyle bir niyetim yok.Zaten hata yaptıkça çok üzülüyorum.Kul bilmese de Rabbim kalbimi biliyor.Bir daha asla yapmayacağım böyle bir hatayı.Dediğin gibi bu bana ve hepimize ders olsun.Benim esas moralimi bozan günahı çok mu? Yani gerçekten bile isteye kazaya bırakmadım,sadece nasıl olsa yetişemem diye ama hata ettim.

Okudunuz mu?  Kopya çekmek kul hakkı mı

vel Fecr
kardeşim biz seni yermedik ki. sana nasihatlarda bulunduk. senin durumun hepimizin başına gelebilir. sen yeterki rabbine samimi tövbeni et.
ne insanlar var işinden geri kalmamak için namazını kaza eden hatta kılmayan. Allah onlar gibi olmaktan bizi muhafaza eylesin amin.


Tövbekârkul
Biliyorum kardeşim farkındayım.Yanlış anlaşıldıysam kusura bakma.Nasihatlarınızı aklımda tutacağım,Allah razı olsun.Benim derdim istemeden de olsa yaptığım bu hatadan dolayı çok büyük günah işlemiş miyimdir? 5 vakit namazı kılıyorum Allah’ın izniyle.Sabahları zorlandığım için evde diğerlerini de hep cemaat ile kılarım Allah nasip ettikçe.Kaza namazlarımı bile kılıyorum borcumu azaltıp elimden geldiğince borcumdan kurtulmak için.

Okudunuz mu?  Taharet Aldıktan Sonra Kurulama?

vel Fecr
kardeşim tevbeni et. bizi bizden iyi bilen Allah teala. tevvab olan Allah teala. umulurki günahların affolur. ama şunuda düşünelim. ben ne yaptım da Allah teala bana bu namazı nasip etmedi. konu seninle alakalı değil genel diyorum.
Allah teala cem olun diyor ne güzel namazlarını cemaatle kılmaya çalışıyorsun.
cemaatle namazın en önemlisi sabah namazı bunuda bilelim inş.
bu din sabah namazı ile geldi.
Allah teala sabah namazını cemaatle kılan gün boyu benim muhafazam altındadır buyuruyor. e namaza gitmen hayır gelmen hayır. evde eşine hayır. hep kazanıyorsun ne kadar güzel bir lutüf. Allah teala latifdir. kuluna lutfeder. ne güzel bize ona kul olabilmemiz için namazı lütfetmiş. haşa ihtiyacımı var bizim namazımıza tabiki yok. kulun kendini Allah tealaya en yakın hissettiği secde değilmi. benim kardeşlerden 2 tanesi kazadan dolayı secdeye gidemediler. ve o secdeyi ne kadar özlediklerini, hatta birbirleriyle yarışıyorlardı secdeye ilk kim gidicek diye. ama günümüzde bırak secdeyi namaza durmaktan bihaber bir gurüh var.

Okudunuz mu?  Mezar taşlarının üzerinde yürümek

Allah teala bize merhamet etsin. hafız ismiyle muhafaza etsin inş.

Fiemanillah.


Tövbekârkul
vel Fecr kardeşim Allah razı olsun.Dediklerinin hepsi doğru.Sabah namazını cemaat ile kılamamamın nedeni uyuyamama sorunum yoksa en faziletli namaz sabah namazı ve her şeyin farkındayım.Sabah namazının cemaat ile kılınma sevabından 5 vakit namaz kılan kimse mahrum kalmak istemez.Tövbe istiğfar duasını sürekli ediyorum her namazdan ve her vaktin kaza namazından sonra.İstiğfar duasını hep okurum Allah kabul ederse inşAllah.Ölüm her an gelebilir,farkındayım.O yüzden Rabbim emanetini alacağı zaman hazırlıklı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince.Rabbim bizi O’nun sevdiği ve razı olduğu kullarından eylesin inşAllah.

Okudunuz mu?  Başı mesh etme ile ilgili soru

vel Fecr
Allah Cümlemizden razı olsun. eğer uyumama sorununuz ne ile alakalı bilmiyorum ama. en efdal uyuma zamanı yatsında sonra gece 3’e kadar olan bölüm.
eğer siz gece 2’de yatıp gündüz 10da kalkıyor iseniz uyku düzeninde yanlışlık olabilir 🙂

< Rabbim bizi O’nun sevdiği ve razı olduğu kullarından eylesin inşAllah. >
Amin Ecmain.

Okudunuz mu?  İmtihanım çok ağır hangi duayı okumalıyım

Tövbekârkul
vel Fecr kardeşim aksine saat gece yarısı olmadan önce uyumaya çalışıyorum ki en azından sabah ezanın vakti çıkana kadar uykumu almış olayım diye bazen gece 2 de uyanıyorum ve daha da yatamıyorum bazen de uyuyup uyanıyorum doktora da gittim uyku ilacı da kullanıyorum ama bazen işe yarıyor bazen yaramıyor.Bu yüzden sabah namazını cemaatle kılamıyorum namazı kıldıktan hemen sonra yatağa giriyorum uykum kaçmadan uyuyup uykumu alayım diye onda bile bazen 8 bazen 9 da uyanıyorum.Rabbime dua ediyorum sürekli bana sağlık sıhhat versin diye.

Okudunuz mu?  Cehenneme giren ebedi cehennemde kalacak ayeti

vel Fecr
şafi olan Allah teala , Allah şifasını versin inş.

gece 2’de kalktıktan sonra yatmada yanlış yapıyorsun kardeşim.
orada yapman gereken. kalk rahat rahat teheccütünü kıl. biraz ilim öğrenmeye çalış. yarına 2’de değil 3’de uyanmaya başlarsın uykun düzene yavaş yavaş girer.
sanırım çalışmıyoruz 🙂 gündüz cemaat gece uyku.

Bu kategoride yer alan Borsa oynayarak kazanç elde etmek haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazına geç kalkmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.