Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

İçimdeki ses benimle konuşuyor

Allah’ı İçinde Hissetmek mi?

18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Ben bir kızı seviyorum ve o kızı kaybetmemek için elimden geleni yapıyorum ve bazen umutsuz olduğum zamanlarda içimdeki kötü kişinin hem onun hakkında hem de başkaları hakkında kötü şeyler söylediğini ve bana düşündürmeye çalıştığını fark ediyorum fakat ona ne kadar dur desem de buna devam ediyor. Doğrusu her zaman bunu yapıyor ve ben de Allah’ı anıyorum ve Allah’ım benim şu şu dileklerimi İnşAllah gerçekleştir deyip (İçten bir şekilde ve bazen ağladığım oluyor.) yalvardıktan sonra kendime moral ve motivasyon olsun diye sen bunu yapabilirsin gibi cümleler kuruyorum ve bu cümleleri kurarken nadiren de olsa çok ama çok içten iyi birisi benimle konuşuyor ve bana benim çoğunlukla sabretmemi söylüyor ve bazen nedenlerini de sayıyor. Bu içimdeki kişi Allah’ın meleklerle birlikte gönderdiği bir mesaj olabilir mi? Ayrıca benim Anksiyete (Kaygı) Bozukluğum var bunun nedeni de olabilir mi? Eğer kaygı bozukluğu nedeniyse neden içimde iyi birisi var, normalde kaygı bozukluğu olan insanlar oluşabilecek olan olaylarla ilgili türlü türlü kötü şeyler düşünür, iyi şeyleri düşünmeleri çok zordur ve her şeyi kötüye yorarlar. Mesela atıyorum sevdiğim kızı birisinin yanında gördüğümde acaba o sevdiğimin yanındaki kişi ona kötü bir şeyler yaptı mı diye düşünüyorum, ya bir cinsel ilişki olmuşsa diye içim içimi yiyip bitiriyor ve bazen de ya onun başına kötü bir şey geldiyse diye çok ama çok fazla endişeleniyorum. Demek istediğim iyiye yoramıyorum, en azından ben. Peki bu kendime sağladığım motivasyondan ve Allah’a yakarış yaptıktan sonraki o içimde konuşan iyi kişi Allah’ın meleklerle birlikte gönderdiği mesaj olabilir mi? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Hanefi ya da Şafi mezhebinde Gusül abdestinde sıra önemli midir ?

Yorum: Allah’ı İçinde Hissetmek mi?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Allah peygamberler dışında sözlü, yön verici AÇIK mesajlar göndermez. Rüya görebiliriz (iyi ya da kötü) içimize ilham doğar, hatta istihare denilen namaz kılıp dua ettiğimiz uykuya yatar rüyalar görürüz. Ama İslami kaide olarak İSTİŞARE bütün bunlardan EVLADIR.

Okudunuz mu?  Oruç niyetinden nasıl vazgeçilir ?

Ne demek? Yani yaptığın herşeyin temel ilkesini koymak ve rehberliğini yapmak üzere Allah Kur’an’ı göndermiştir. Rasulullah da yaşantısıyla bize onu sunmuştur. Bir kıza aşk duymak gayet fıtri bir olaydır. Ancak bu aşka haram bulaştırmadan doğruları yapmak için Kur’an’da bu ilişkiyi nasıl yöneteceğini öğrenirsin. Eğer bu ilişkiyi yönetebilirsen aşk geleceğini süsleyecek bir aileye dönüşür. Eğer yönetemezsen aşk hem bu dünyanı hem de ahiretini perişan eder.

Okudunuz mu?  Kuzenle Arayı Açmak Mesafe Koymak Günah Mı ?

Gaipten ya da içinden bir takım sesler duyman doğal. İnsanlar bir şeye çok konsantre olduklarında (hatta dışarıdaki sesleri de duymaz) onunla yaşar hale gelirler. Adeta baktıkları heryerde sevdikleri ile ilgili işaretler, sesler görüntüler bulurlar.

Tavsiyem, dinini iyi öğren Allah’a tevekkül et ve hayırlısı diyerek İslam’a uygun şekilde sevdiğine ulaşmaya çalış. İslam’da nikah, kadın seçimi ve aşamaları ile ilgili Ali Rıza Demircan hocanın kitapları var onlardan faydalanabilirsin.

Okudunuz mu?  Taharet Alma Sorunu

Allah’a emanet ol kardeşim…


Yorum: İçimdeki ses benimle konuşuyor

HamzaT33
Aynı durum bendede var hep dinimizin yalan oldugunu haşa Allahın olmadığını düşünüyorum insanın elinden dua etmekden başka bir sey gelmiyor Ne kadar ilaç kullansamda illa gitmeyen belli başlı düşünceler var bunu nasıl aşarım?

Okudunuz mu?  Adet döneminde saç kestirmek , diş dolgusu yaptırmak, tırnak kesmek, saç boyamak caiz mi

Yorum: İçimdeki ses benimle konuşuyor

vel Fecr
< Aynı durum bendede var hep dinimizin yalan oldugunu haşa Allahın olmadığını düşünüyorum insanın elinden dua etmekden başka bir sey gelmiyor Ne kadar ilaç kullansamda illa gitmeyen belli başlı düşünceler var bunu nasıl aşarım? >
kuranın mealini oku, birçok mesele açılacaktır. inş.

Okudunuz mu?  Suya Necaset Karışması

icimden bir ses konusuyor

Bu kategoride yer alan Sosyal Medya da Riya (Gösteriş) Yapmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimdeki ses benimle konuşuyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.