Anasayfa
26 Mayıs 2022, 19:10
sizden2
Abone

İçimdeki ses

İçimdeki ses

yeskaraa
Bu arallar vicdan azabı çekiyorum her yaptığım yanlış için dedikodu gıybet gibi. Öbür diyayı düşünüyorum. Bu günde Ahiret var mı gibi şeyler oldu içimden bir ses böyle şeyler diyor buna tam emin değilim bide böyle emin olamıyorum..


Cevap: İçimdeki ses

noıdnoname
Şeytan kalbine şüphe atmıştır bu olabiliyor sadece tefekkurle şeytani yenmeye çalış bence

Ahiret kesinlikle vardır :
1. Bu dünyanin bir imtihan diyarı olduğu kesindir
insan sürekli musibet ve güzelllilerle hayatını sürdürmesi ve denenmesi ayrıca güçlü olan bu dünyada güçsüz olan insanı ezmesi ve yanına kar kalması adalete uymaz insanlara akıl verilmesi bu dünyada olan biteni düşünmesi tefekkur etmesi ve suçluluk ve pişmanlık hissinin insana verilmesi bence birer delildir.Ayrıca dünyanın çevresine bakıldığında tek hayat olan gezegen bunun bir anlamı var biraz düşün burası imtihan için var.
2.Bu zamana kadar gelen 124 bin tane peygamber hepsi mucizeleriyle ve hepsi dünyanın en temiz insanları doğrudan başka bir şey konusmazlar yani onlar yazılmış olanı bize anlatıyorlar bu sistem çok kusursuz yani biraz düşünürsek.

Okudunuz mu?  Abdest alırken kaç kere su aldığını hatırlamamak

Kuran daki ayetlerde diriliş çok güzel anlatılıyor bakmanı tavsiye ederim…


Cevap: İçimdeki ses

yeskaraa
Evet ahiret kesinlikle var.Ben zaten içimdeki ses bişeyler diyince tevbe ediyorum ona inanmıyorum. Ahiretin olduğuna inanmıyo olmam imkansız çünkü bir şey yaptığım zaman çok büyük bir olay görüyorum onu.ALLAH razı olsun bilgi için

Okudunuz mu?  Şu zamanımızda islam devleti varmıdır ?

Cevap: İçimdeki ses

noıdnoname
bu şekilde vesvese geldiğinde araştır kesinlikle hemen ona uyarak ağızla tasdik etme adımlarını dikkatli at şeytan insana zayıf olduğu zamanlarda vesvese verir araştırmadan hüküm verme kendi kendine çünkü zan insanı yanıltır.
Allah sendende razı olsun… herşey gönlünce olsun…

Okudunuz mu?  Allah c.c yakınlaşmanın yolları nelerdir ?

yeskaraa
Sizinde çok teşekkürler bilgi için 🙂


islamyolu
yeskaraa kardeş bak bu vesveseler tam başa beladır. sana kurtulma yolunu söylim. inşAllah kurtulursun. Elem neşrah (iNŞİRAH )Süresini her namazdan sonra 10 kere oku. içindeki sıkıntıları vesveseleri her türlü pisliği alır. vahyin birkaç gün kesilmesi ve Resulullah’ın gönlüne bir sıkıntının çökmesi üzerine inmiş gönlüne ferahlık gelmişti .

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama gerici, yobaz diye damgalanmaktan korkuyorum

Bu sure hakkında Peygamber Efendimiz:
"Elem neşrah leke’yi okuyan kimse,bana gelip te sıkıntımı alan gibidir" buyurmuşlardır.
Bu sureye mahsus bazı esrarı ilahiyye:
Kim bu sureyi beş vakit namazlardan sonra okumaya devam ederse,Cenab-ı Hak işlerinde ona kolaylık verir ve rızkını çoğaltır,sıkıntısını giderir,ummadığı yerden rızıklandırır.
Bu sureyi her gün duha vaktinde ikiyüzer defa okumaya devam eden kimse bazı esrarı ilahiyyeye vakıf olur.


yeskaraa
Bilgi için ALLAH BİN kere razı olsun deneyeceğim 🙂

Okudunuz mu?  Günah olduğunu sanılan şey

Sözlük
İçine gelen ses şeytandan gelen vesvesedir Ahiret insanların dünyada yaptığı iyiliklerin ve kötülüklerin hesabının görüleceği yerdir. Bu dünya da bile en ufak davalardan bile mahkeme huzuruna çıkılıyor ve bundan bile anlıyoruz ki dünyada bazı zalimlerin halkına ve diğer insanlara yaptığı zulüm bu dünyada hesaba çekilmiyorsa bu hakların alınması için iman ettiğimiz ahiret yurdunda İnşAllah hesaba çekilecektir bu misalde ahiretin varlığına delildir


Adi gizli
herkeze merhaba benim çok büyük bir sıkıntım var bundan baya bir zaman önce benim içimde bir ses konuşmaya başladı. bana mesela bir yerde oturunca kalkana kadar şu kadar saçındaki kırıkları ayıklayacaksın diyordu. bir gün artık ayıkladığın her kırık için 1000 tane kurban keseceksin dedi ben o kadar bıkmıştım ki tamam yeter ki kırık ayıklamiyim demiştim. daha sonra bir gün içimden esas ona uyarsam kurban keseceğim dedim şimdi saçımdaki kırıkları ayıklarsam nolcak ne yapcağımı bilemedim ki bir sürü kırık ayıkladım

Okudunuz mu?  Hoşlandığım bir bayan kendısının deist, anarka feminist falan olduğunu söylüyor ne yapmalıyım

meraklıkul
İçindeki sese kulak verme bendekide orucu boz gibi kelimeler söylüyor. Hatta beni kötü yola saptırmak için dolambaclı öğütler veriyor. Yakın zamanda, ” Senin şükür etmen anlamsız ” diyor dört dörtlük hayatım yok ama halime şükür.


Kayıtsız Üye
Bana da durmadan oruç tutma, sağlığın bozuldu. Namaz kılıp napıcaksın zaten senin duannkabul olmuyor.mübarek gün ve gecelerde hiç dua etme.senin duan kabul olmaz işine gelince dua ediyorsun.sende mutlu yaşa sabah kalk ye iç sahur falan sana göre değil. Boşuna dua etme.zatennkabul olmaz. Bir iki duayla dua mı kabul olur.yıllardır uğraşıyorlar olmuyor sen kimsin. Bu güne kadar hiç bir şey elde edemedin iş güç para en iyisi senin ölmen.öldür kendini.dünya senden kurtulsun.kimse için değer li değilsin. Hiç sin hiç. Hadi öldür ramazan da cehennem kapıları kapalı.rahat eder sin.yoksa çürüyeceksin böyle. Yaşında geçti.evlenemezsin sen. Çocuğun olmaz. Kocan da sevmez.hayatta hiç kimse değer vermez sana. Öldür rahat edersin. Gideceğin yer zaten orası. Bekleme. Sen kim dua namaz kim. Allah seni sevseydi sana da herşey verirdi.iş makam statü para daha çok para araba ev eş çocuk. Senin hiç bir şeyin yok ki neden sevmiyor seni Allah dahi sevmiyor.

Okudunuz mu?  Neden bu kadar çok GAVS var?

Ve daha fazlası buraya yazdıklarım dan çok daha fazlası var. İçimdeki ses o kadar büyük ki.hiç susmuyor. Çevremde olumsuz şeyler söyleyince kendimden şüphe etmeye başladım.


meraklıkul
Psikoloğa görünmende yarar olacağını düşünüyorum. Allah ettiğin duaları kabul etmiyorsa daha ilerde verecektir ya da sana uygun değil ya da sana daha güzelini takdim edecektir bu sebebten dolayı üzülme bol bol zihir çek dua et namaz kıl bu gece mübarek gece içinden geldiği gibi dua et Allah’a içini dök o iç sesini Allah’a söyle ondan yardım dile Allah’ın sevdiği kulusun o yüzden yılma yıkılma bu mübarek geceyi değerlendir.

Bu kategoride yer alan Abdestte ve gusülde göz pınarlarını yıkamak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimdeki ses Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.