Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:47
sizden02
Abone

Allah c.c yakınlaşmanın yolları nelerdir ?

Allah c.c yakınlaşmanın yolları nelerdir ?

emniciba
İçimden gelen bir ses ALLAH yakın olmam gerektığını soyluyor ?Belli bir takva ıcın ve fazlası ıcın maneıyat ıcın . . .
-ALLAH C.C yakınlasmak ıcın bı yol varmı.kaynak olarak hadis ayet ve ya ulema sözleri varmı ?

ALLAH C.C RAZI OLSUN . . .

Okudunuz mu?  Tevbe ettikten uzun bir süre sonra aynı büyük günahlara geri dönmek?

Cevap: Allah c.c yakınlaşmanın yolları nelerdir ?

DangeR
Allah’ a yaklaşmanın yolları…
Allah’a yaklaşmak çok kolay ve bir o kadar da zordur. Zor oluşunun sebebi nefsin ve şeytanın bu ibadete engel olmaya çalışmasıdır. Eğer insan nefsi emmareden kurtulur ibadetini yerine getirirse Allah’a yaklaşır, ona itibar eder vs. Kolay oluşunun sebebi ise Allah’ın bizlere her zaman ve yerde yakın olmasıdır. Yüce Allah’ın buna gücü yeter, kulunu izler.
Önemli hususlardan birkaçından sizlere bahsetmek istiyorum. bunlardan birincisi ve en başındaki namaz. Namaz insanı kötülüklerden kurtarır, sorumluluk hissini uyandırır, nefsi emmare ve şeytanın kötü hilelerinden uzaklaştırır, insana huzur verir, en önemliside Allah’a yakınlaştırır. Her duada, her rekatta, her secdede bir adım daha yaklaşılır, af ,mağfiret istenir. O’na günde 5 defa giderek 5 defasında dua edilir. Göz yaşları verdiği nimetlere şükür için akar…
Bir diğeri ise namazda tesbihat. Tesbihat çok gereksiz gibi görünen fakat insana insanlık hissini veren çok önemli bir ibadettir. Allah’ın ismini , O’un yüceliğinden, kerametinden bahsederek O’ na yaklaşılır. Bir tane bile olsa kaçırılan bir tesbihat insanı caymaya götürebilir…
Bahsetmek istediğim bir hususta Yüce Mevla’ya dua. Dua Allah’ a yakarış, istek, af, mağfiret isteme ibadetidir. Bu nedenle çok önemlidir. Peygamber Efendimiz’ in bir hadisinde şöyle buyrulmaktadır:"Allah’a dua eden herkese Allah icâbet eder.Bu icâbet, ya dünyada peşin olur, ya da ahirete saklanır, yahut da dua ettiği miktarca günahından hafifletilmek süretiyle olur, yeter ki günah taleb etmemiş veya sıla-ı rahmin kopmasını istememiş olsun, ya da acele etmemiş olsun"
Değerli arkadaşlar kendi dilimce sizlere anlatmaya çalıştım. kusurum olduysa affola…
alıntıdır.

Okudunuz mu?  Günahları unutmak

Allaha yaklasmak, Allaha yakınlaşmanın yolları, Allaha yaklaşmak

Bu kategoride yer alan Allah ile aramıza aracı koyma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah c.c yakınlaşmanın yolları nelerdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.