Anasayfa
30 Ocak 2024, 6:23
sizden09
Abone

Suya Necaset Karışması

Suya Necaset Karışması

Konist
Selamün aleyküm hocam,
Bilindiği gibi evimizde musluktan akan su; baraj ve göllerinden gelmekte,fakat bazen haberlerde bu göllerde su çekilince içinde mezar,hayvan leşi(yenen-yenmeyen)insan cesedi,çöp,lağım vs döküldüğü görülüyor ayrıca şebekeye verilmeden içine kimyasal ve klor katılıyor.sualim şimdi bu evde musluktan akan su mutlak su mudur yada necis midir? Hanefi mezhebine göre; gusül abdesti,namaz abdesti,yeme,içme ve temizlikte kullanılmasında mahzur var mıdır?

Selamün aleyküm değerli hocam, Bilindiği gibi evimizde musluktan akan su; baraj ve göllerinden gelmekte,fakat bazen haberlerde bu göllerde su çekilince içinde mezar,hayvan leşi(yenen-yenmeyen)insan cesedi,çöp, lağım vs döküldüğü görülüyor ayrıca şebekeye verilmeden içine kimyasal ve klor katılıyor.sualim şimdi bu evde musluktan akan su mutlak su mudur yada necis midir? Hanefi mezhebine göre;gusul abdesti,namaz abdesti,yeme,içme ve temizlikte kullanılmasında mahzur var mıdır? Hanefi mezhebi ve erkek kişiye göre fetvanız nedir? Saygılarımla,selam ve dua ile kalınız…

Okudunuz mu?  İman ile amel arasında fark

ŞEBEKE VE BARAJ SULARI
ENSON VE DETAYLI SORUM
Selamün aleyküm değerli hocam, Bilindiği gibi evimizde musluktan akan su; baraj ve göllerinden gelmekte,fakat bazen haberlerde bu göllerde su çekilince içinde mezar,hayvan leşi-ölüsü kalıntısı(yenen-yenmeyen)insan cesedi çıkıyor.çöp,lagım insan ve hayvan dışkısı-idrarı ,kimyasal artıklar vs.. döküldüğü görülüyor veya aklıma gelmeyen necis şeyler ayrıca şebekeye verilmeden içine kimyasal madde ,ilaç ve klor katılıyor.şebekede ve bina tesisatında borularda yada depo hidrofor sisteminde; küf,pas,yosun,tortu,balçık,kir birikip su bunlara degerek musluga geliyor.görünürde su berrak,kokusuz,akışkan ve tadı bozuk degil(sadece sert)sualim şimdi bu evde musluktan akan su mutlak sumudur yada necis midir?birde şebeke su boruları patlıyor ve bazen lagım karışıyor ve bu borular tamir edildikten sonra su tekrar veriliyor,bu hattan bu Bulanık gelen suyu musluktan akıtıp suyun rengi normale dönünce rengi,kokusu, tadı düzelince tekrar bu musluktan akan suyu kullanmakta sakınca varmıdır?(tesisattan ve musluktan necis geçtiği için)
hanefi mezhebine göre;gusul abdesti,namaz abdesti,yeme,içme ve temizlikte kullanılmasında mahzur varmıdır? Hanefi mezhebi ve erkek kişiye göre fetvanız nedir? Saygılarımla,selam ve dua ile kalınız…

Okudunuz mu?  Annem bana Beddua etti ve çok ağır hakaret etti

Yorum: Suya Necaset Karışması

Ensar
Suya kir hayvan necaset karışabilir kokusu ve rengi değişmedikçe bu su elbette mutlaktır temizdir. Suyun haram necis olması için ölçü vardır.
Mutlak Sular şunlardır:
Bunlar, kar, yağmur, göl, deniz, ırmak, pınar ve kuyu sularıdır.
Elbette su dediğimizde aklımıza gelenler bunlardır. Sadece bu sularla abdest ve gusül alınır. Renk koku tad değişmedikçe kullanılabilir.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kıza kendimi kanıtlayamıyorum

Yorum: Suya Necaset Karışması

Konist
Hocam Allah razı olsun sizlerden
Peki bazen iski boruları patlıyor ve kanalizasyon karışıyor,tamir edildikten sonra su Bulanık pis geliyor,biz musluktan suyu akıtıp
(borulardan necis su geçmesi)ve bina deposundan geçmesi necis suyun (bilindiği gibi içinde su oluyor ona karışarak eve geliyor)musluktan akan suyun rengi,kokusu, akışkanlığı ve tadı normale dönünce (su tesisatı,musluk ,bina deposu ve içindeki su necis olurmu) suyu berraklaştırdıktan sonra gusül abdestinde ve namaz abdestinde kullanmamızda hanefi mezhebine göre sakıncası olurmu?su temiz ve mutlakmıdır?
Selametle kalınız…

Okudunuz mu?  İslamda irade nedir?

Selamün aleyküm hocam
Bir önceki sorumda bahsettiğim necis suyun bina deposundan geçmesi ve girmesi (bilindiği gibi içinde su oluyor ona karışarak eve geliyor)musluktan akan suyun rengi,kokusu, akışkanlığı ve tadı normale dönünce (depo ve içindeki su ,su tesisatı,musluk necis olurmu)berraklaşan ve musluktan akan su Hanefî mezhebine ve erkek kişiye göre;gusul abdestinde,namaz abdestinde,yeme-içme ve temizlikte kullanılması caiz midir?
Saygılarımla,selam ve dua ile kalın…

Okudunuz mu?  Namazdan sonra elinin kanadığını görmek

EN SON VE DETAYLI SORU VE SUALİM(2adet)
Selamün aleyküm hocam
Bir önceki sorumda bahsettiğim necis suyun bina deposundan geçmesi ve girmesi (bilindiği gibi içinde su oluyor ona karışarak eve geliyor)musluktan akan suyun rengi,kokusu, akışkanlığı ve tadı normale dönünce (künk,depo ve içindeki su , hidrofor sitemi,içi-kabı,su tesisatı,musluk vb.. necis olurmu)berraklaşan ve musluktan akan su Hanefî mezhebine ve erkek kişiye göre;gusul abdestinde,namaz abdestinde,yeme-içme ve temizlikte kullanılması caiz midir?
Yada sadece dediğiniz gibi,bukadar incelemeyip vesvese etmeden..
Renk,tat,koku,akışkanlık normale dönmesi
(Sağlıklı olması) Hanefî mezhebine Göre mutlak temiz su olduğu ve gusul,abdest,içme,yemek,temizlik vs..için caiz olduğunu bilmemiz için kafimidir? 2ayrı cevaplarmısınız.
Saygılarımla,selam ve dua ile kalın…

Okudunuz mu?  Ablam banyodayken abdest almama izin vermiyor?

Necis suyun depodan sonra Hidrofor sistemi ,kabı ve tankındanda suyun geçtiğini ve tesisata geldiğini.
düşünerek fetvanızı verirmisiniz.

Selamün aleyküm hocam peki
Bu hidrofor ve tankı,tesisat ve mutfaktaki arıtma cihazı necis olamaz dimi temiz su içinden geçmeye başlayınca temizlenmişmi olur…


Yorum: Suya Necaset Karışması

Ensar
O pis olarak karışan suyu akıtıp ve geçmesini bekleyin daha sonra gusül alıp temizlenin. Zaten suyun kirli ve temiz olduğu bilinir sizlerde ona göre davranmalısınız.

Okudunuz mu?  Sürekli küçük abdest sonrası yapışkan sıvı

Konist mumsema, Konist , gusul suyuna pislik karısması

Bu kategoride yer alan Allahın yaşarken bizden razı olup olmadığını anlayabılecek alametler varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Suya Necaset Karışması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.