Anasayfa
1 Haziran 2023, 10:43
sizden3
Abone

Hanefi ya da Şafi mezhebinde Gusül abdestinde sıra önemli midir ?

Hanefi ya da Şafi mezhebinde Gusül abdestinde sıra önemli midir ?

ziya3400
Selamunaleykum. Hanefi mezhebinde gusülde sıra önemli midir ? Sıraya uymazsak gusül geçerli olmaz mı.

Benim genelde burnum tıkalı oluyor, gusülün başında çok az su çekebiliyorum. Tam guslün sonuna geliyorum, banyodan çıkıyorum lavobada ağzıma ve burnuma tekrar su veriyorum. Bu soruyu bu yüzden sordum. Guslün sonunda ağzıma ve burnuma üçer kere su veriyorum.

Hatta bir arkadaşım var o önce yıkanıyor en sonunda banyodan çıkıp lavobada ağzına ve burnuna su veriyor. Gusül abdestinde böyle bir şey mümkün mü ? Ağza burna su vermeyi en son yapabilir miyiz ?

Okudunuz mu?  Açık giyinen birisi, kendine baktırdığı için kul hakkına girer mi

Cevap: Hanefi ya da Şafi mezhebinde Gusül abdestinde sıra önemli midir ?

mumsema
Hanefi ve Şafii mezhebinde Gusül abdestinde sıra sünnettir / farz değildir.


Cevap: Hanefi ya da Şafi mezhebinde Gusül abdestinde sıra önemli midir ?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sayenizde öğrendim Mumsema


Cevap: Hanefi ya da Şafi mezhebinde Gusül abdestinde sıra önemli midir ?

musab
Bu konuda icma vardır.Gusül alırken sıra şart değildir.


umutlucan
gusulde sıra farz deği,ldir.
lakin namaz için alınan abdestte şafi mezhebinde tertip/sıra farzdır. (ek bilgi)


Kayıtsız Üye
Bi de Türkçe yazsaydınız anlayacaktık. Bir suru garip kelimeler var. Insanlar anlamiyor. Bayanlar bölümünde yazdığınız kelimeler mesela.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah?

erdii
Gusül abdesti alırken ilk niyet ettim ellerimi yıkadm evrat yerlerini yıkadım namaz abdestı aldm sonra ağza 3defa su burna 3 defa yaptim sağ. Omuz sol omuz heryerimi yıkadım kabul olurmuu lütfen yardımcı olunn ???


mum
gusülde sıra önemli mi
< heryerimi yıkadım kabul olurmuu >
Çok güzel gusül almışsın Allah kabul etsin.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam benim aklıma takılan guslün mezhebi var mıdır herkes aynı şekilde gusül alamaz mı


arifselim
Aleykum selam. Esas olarak bütün mezheplerde aynı alınır ama bazı ayrıntılarda ufak ihtilaflar vardır. Hepsi sahihtir ve hepsi ile gusül alınır.

Okudunuz mu?  Zikir,Sure ve Salavatları Okuma Hızı

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum hocam ilk defa burdayım gusulun farzlarına gore alıyorum ben gusulu kabul olurmu ? Tum vucudu yıkıyorum iğne ucu kadar yer kalmadan ağza 3 de fa burda 3 defa verdikten sonra çıkıyorum.

Hocam ben uzun zamandır gusül alırken ilk önce niyet edip, sonra ağzı ve burnu temizleyip, sonra niyetimi edip, daha sonra tenasul organimi temizliyordum. Bu sekılde de namazları mı kıldım. Namazlarda sıkıntı olur mu ?


arifselim
Bu şekilde almış olduğun guslün yinede geçerlidir. Burda bir tertip şartı yoktur. Ama ilk önce niyet edilir. Yukarıda ilk sayfadaki ilk soruya verilen cevabı oku ve orda açıklandığı şekilde alırsan tam sünnetine uygun bir şekilde almış olursun.

Okudunuz mu?  Gusül Yarım Kalırsa

Kayıtsız Üye
Bi sorum olacakti ben gusül abdesti alirken niyet ettim banyoya girdim ve girer girmez önce sag sonra sol omzuma 1 er defa su tuttum ve edep yerlerimi temizledim sonra vicudumu sabunladim sonra tekrar vicuduma su tuttum oturdum ve agzima 3 burnuma 3 kere su aldim ama burnuma 2 kere genzime kadar cektim diğer 3 denememde ise yine genzime kadar ama sadece bir tane burun deligime su girmis gibi hissettim sumkurdugumde burnum temizdi ve bende sacimi sabunlayip vicuduma kafamdan assa su tutup yikadim ciktim ve Allah rizasi için 2 rekat namaz kildim 1. Sorum namazim kabul olurmu 2. Sorum gusulum kabul olurmu ?

Okudunuz mu?  İslamiyette evlilik öncesi tanışma

Kayıtsız Üye
Ben gusül alırken sag omzuma 3 kere su dökmeyip sol omza döktüm. Aklima gelince tekrar sag omza 3 sol omza 3 kere su döktüm. Siralamada yanlislik oldu gibi. Sorun olur mu?


ACİLSERVİS
Guslün sünnetlerini mutlaka öğrenin. Bir insan yaptığı işin ne olduğunu bilmeli. Sağ taraftan başlayıp sol ile devam etmek sünnettir. Sahih olması için farzların yerine getirilmesi yeterlidir.

Okudunuz mu?  Dua ederken esnemek ve boğazı düğümlenmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben şaffi ‘yim ben gusül abdesti alırken niyeti şöyle ettim niyet ettim gusül abdesti almaya diye.


isalm
Güzel söylemişsin ayrıca niyetin gusül abdesti almak olduktan sonra nasıl bir cümle kuracağının bir önemi yok. Düzgün olmasa da olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben gusül abdesti alırken sol elimle suyu tutup sağ elimle de özel bölgemi yıkıyorum doğrumudur? Ben bu şekilde bildiğim için herdaim hep böyle yaptım şimdide kafama takıldı ama nettede bu sorunun cevabını bir türlü bulamıyorum almış olduğum bu şekilde yaparak abdestim kabul olmusmudur acele cevap yazarsaniz sevinirim hastalığım bittiği için gusül abdesti almam gerekiyor

Okudunuz mu?  Anne ve babanın ayrı yatması?

ACİLSERVİS
Taharet zaten sol el ile yapılır sağ el ile yapılmaz. Ama hangi elle yapılırsa yapılsın gusle engel olmaz.


Kayıtsız Üye
Ben gusül alirken onden abdest almadim guslu cunupluk için aldim ve gusle sag omuzdan basladim ilk basi yikamadim ama tum vucudu gusl ettim kabul olurmu ?

Ben gusül alirken onden abdest almadim guslu cunupluk için aldim agzimi ve burnumu da yikadim ve gusle sag omuzdan basladim ilk basi yikamadim ama tum vucudu gusl ettim kabul olurmu ?

Okudunuz mu?  Dinimizde Flört günahsa biz nişanlımız la gezemicez mi yani?

Merhaba benim bir sorum olacakti
Ben cunupluk için gusül alacaktim ama onden abdest almadim ama agzimi ve burnumu yikadim ve birde gusl alirken bastan deilde sag omuzdan basladim kabul olurmu
Tesekur ederim


Hoca
Önemli olan yıkanmandır sıra şart değildir
Guslün geçerlidir


Soru123
Sünnetlerinin 20. Maddesini anlamadım namazı ve gusülü bozan şartlar arasında böyle bişey mi var yani dokunduğumuz zaman bozuluyor mu? Gusüle niyet ettikten sonra bütün vücudumu yıkıyorum en az üç kere, birincisinde pisti dokundum mesela 2 ve 3. Sünde zaten temizlenecek,bu arada zaten pislikler temizlenmiyor mu temiz olan bişeye dokunmak neden abdestimizi bozsun ki.
Eğer böyle bişey varsa hiç uygulamadığım için tekrardan gusl edip namazlarımı kaza etmem gerekir mi? Cevaplarsanız çok memnun olurum.

Okudunuz mu?  Üstümde Çok Büyük Bir Üşengeçlik Ve Karamsarlık Var

ACİLSERVİS
Cinsel organa dokunmak şafii mezhebine göre namaz abdestini bozar. Konumuzla bir ilgisi olmadığından yazıyı kaldırdım.


Soru123
Allah razı olsun hocam bilgilendirdiğiniz için


Kayıtsız Üye
Banyomuzu yapıp niyet edip 3 kere ağız 3 kere burun yapıp çıksak olur mu? Yoksa tekrar heryerimizi yıkamak zorunda mıyız?


mum
Her yeriniz ıslanmışsa guslünüz geçerlidir ama siz önce ağız ve buruna su verin sonra yer yerinizi yıkayın

Okudunuz mu?  Namazı kasten terk edenin mezheplere göre hükmü?

Kayıtsız Üye
Bence yukarıda yazana göre sorun olmaz kabul olur Allah’ın izniyle.


gusül abdestinde sıra önemli mi, gusülde sıra önemli mi, gusül abdesti sırası önemlimi

Bu kategoride yer alan Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi ya da Şafi mezhebinde Gusül abdestinde sıra önemli midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.