Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:17
sizden3
Abone

Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

sstrn
Selamun Aleykum

Mezhep fark eder mi bu konuda bilmiyorum ama hanefi mezhebi için: Öğle namazını kılarken acaba 3.rekatı kıldım mı kılmadım mı diye şüpheye düştüm. Namazı tekrar etmem gerekli midir?

Okudunuz mu?  Ablam benimle dalga geçiyor

Diğer sorum mesela işimiz çıktı biz farzı kıldıktan sonra boş vaktimiz olduğu zaman sünnetleri de kılabilir miyiz her namaz için ?


Cevap: Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

Şii
Aleykum Selam,
Sevih secdesi gerekir.


Cevap: Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

musab
Hanefi Mezhebinde namazdayken üç mü dört mü kıldım diye tereddüte düşen kişinin başına bu olay ilk defa geliyorsa,ya da çok nadir geliyorsa o namaz batıldır.Baştan kılması gerekir.

Okudunuz mu?  Kürtajın günahı nedir, nasıl affedilir?

Ama bu iş kişinin başına sık sık geliyorsa hangisi ağır basıyorsa onu kabul eder ona göre kılar.Yani üç mü kıldım dört mü kıldım diyen kişi,büyük ihtimal dört kıldım diyorsa dört rekat olarak kabul eder.

Eğer üç mü dört mü kıldım meselesinde iki tarafta eşitse,yani bir şey diyemiyorsak az olan rekatı kabul ederiz.

Okudunuz mu?  Petrol Ofisinde Fiş Toplayarak Para Kazanmanın Hükmü Nedir ?

Vehbe Zuhayliye hususi baktım emin olmak için;ama namazın sonunda sehiv secdesi yapılır demiyor ben de yapılır diye biliyordum.Bu konuya daha sonra bakacağım.

Şafi Mezhebinde;üç mü dört mü kıldım diye tereddüte düşen kişinin bir tahmini olsa dahi az olan rekatı kabul eder ve namazın sonunda sehiv secdesi yapar.

Okudunuz mu?  Vesveselerden nasıl kurtulabilirim?

2.)İkindinin ve sabahın farzını kıldıktan sonra sünnet namaz kılamazsın.Diğer namazlarda yani öğle,akşam ve yatsı farzlarını kıldıktan sonra sünnet namaz kılabilirsin.


rekat sayısında şüpheye düşmek, namazda rekat sayısında şüpheye düşmek

Bu kategoride yer alan Bekarım demek talak götürür mü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.