Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namazda çok şüpheye düşmek

Namazdan şüpheye düşmek

ceddindede
İyi günler.Ben yaklasık olarak 2 aydır namazımı kılıyorum fakat her abdestten önce bir akıntı varmı diye kontrol ediyorum bazen ufak sızma görüyorum siliyorum ve abdest alıyorum abdestten sonra bir daha kontrol ediyorum ve eğer bir sey yoksa camiye gidiyorum fakat camide eğilip kalkarken çok yavas eğilip kalkıyorum bir şey olmasın diye fakat bazen eğilip kalkarken sanki sızma oluyor gibi geliyor ve namazda olduğum içinde bakamıyorum ve terddütte kalıp moralim bozuluyor acaba namazım kabul olmuyor mu diye namazdan sonra eve gidince tekrar bakıyorum ama bir şey görmüyorum tabi kurumus olabilir diyorum bazende baktığımda ufak bir yaslık görüyorum acaba bu psikolojiden nasıl kurtulurum ve camide basıma böyle bir olay gelirse günah işlemiş oluyormuyum bu olay beni çok rahatsız ediyor namazım kabul oluyormu acaba diye ne yapmam gerekir acaba böyle bir olayın basıma gelmesinin iman zayıflığı ile bir alakası mı var Allah razı olsun sağolun yardımlarınız için…

Okudunuz mu?  Namazda huzursuzluktan kurtulmak için ne yapılmalıdır ?

Cevap: namazdan süpheye düsmek

Saif Al-Din
günah işlemiş olmazsın neden olasın yahu, namaza başlamışsın, namazına dikkat etmeye çalışıyorsun, rahat ol sen ^^
bu dediklerin şeytanın oyunudur, sadece senin kalbini sıkıştırsın, her namazdan önce uğraştırsın, namazında aklını oyalasın ki sen namaza üşenesin, namazdan zevk alamayasın diye. Allah ona lanet etsin.
Sızma derken nerden sızdığını anlamadım ama eğer idrar sızmasından bahsediyorsan tuvaletten çıkmadan önce iyice temizlersin, bide kontrol ettinmi bitti gitti işte.
Zaten sızma olmadıpını, sadece sana sızma varmış gibi geldiğini kendin söylüyorsun. Olmayan bişey için endişelenme. Sana öyle bile gelse aldırış etme namazına güzelce devam et.
Sen bu işin ne kadar üzerine gidersen o kadar saplantı olur, kendi haline bırak, önemseme geçecektir.

Okudunuz mu?  Hapşırmak namazı bozar mı ?

Olayın iman zayıflığıyla ilgisi yok tersine imanının iyi yolda olduğunu gösterir. İmanın iyi yolda ki çirkin şeytan rahatsız olmuş sana namazı bıraktırmak için numaralar yapmaya başlamış. İmanın zayıf olsa seninle muhatap bile olmaz 😀


Namazda süpheye düsmek tekrarlamak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm kardeslerim, Ben namazda çok süpheye düsüyorum. Sabah namazını bir kaç kez ortada kesip bastan basladim (nedenleri: duayi yanlis okudum, bunu yaptimmi, şunu yaptimmi vs.)

Okudunuz mu?  Namaz rekatları neye göre belirlenmiştir

Az önce yine kıldım sonuna kadar, ancak Allahümme bariki okudummu hatirlamiyorum. Bu sefer bastan almadim, ama icim öyle huzursuzki. Düsünmek istemedigim seyler geliyor aklima, mesela "sen yine kilmazsan sirk kosmus gibi olursun" tövbe estagfirullah. Haşa.
Kendi kendimin düsmaniyim sanki. Bir kere sürekli vesvese oluyorsa, namazı oldugu gibi kilip süphe olsa bile tekrar etmemek lazim diye okumustum, bu doğru mu?
Bazen Allahin gücüne gitmesin, kendim of dicek kadar oluyorum tekrarlamaktan. Ama rabbim isyankarlardan eylemesin kimseyi, cümlemizi de affetsin. Hamdolsun herseye. Ama böyle durumlarda ne yapmalıyım? Aklima düsüncelerime engel olamiyorum bazen.

Okudunuz mu?  Ailenin zoruyla namaz kılmak

Yorum: Namazda çok şüpheye düşmek

ACİLSERVİS
Verdiğin örnekler dinini bilemediğinden dolayı yaptığın yanlışlardır. Mesela yanlış yapılanın telafisi başa dönmek değildir salli barikin okunma zorunluluğu yok vs.. Sen İlmihali alıp bol bol defalarca oku.


Kayıtsız Üye
Bunlar şeytanın yeni başlayanlara karşı oyunlarıdır bire bir hepsini yasamasamda çogu kez oldu ve bununla yaşayan arkadaşımda var besmele doğru oldumu ben rüküda SübhaneRabbiyelAzim dedim mi o kısım oldumu son oturuşu yaptım mı ya sanki Kıbleye yanlıs durmuşum vb vb durumlar beyinini yorar seni mafeder.

Okudunuz mu?  Namaz İbadeti İle İlgili Şiirler

üstünde durma yazar her yerde ama sen durursun İnsan zayıf Yaratılmıştır kaldıramazsın namazını kıl çek git direk üstünde durma Farzı ve Vacibi bil o oldumu bu oldumu diye ince eliyip sık dokursan seni sapıtır Allah korusun. Ben duvarlara yumruk atıyodum artık ve zararlarınıda görüyorum halada bana böyle olmasada farklı vesveseler ehvamlar geliyor ben defalarca böyle platformlarda bu yazıları okuya okuya bir hal oldum Allah’a şükürler olsun bir hocamızın yardımıyla attım bunu üstümden ehemmiyet verirsen artar artar senide hasta eder beni dinle takma ama çokta gevşek olma

Okudunuz mu?  Gece 12 den sonra yatsı namazı kılınırmı

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm

Namazda hep şüpheye düşüyorum bu yüzden vaktin farzını tekrardan kılıyorum bazen 2-3 bazen de 4-5 kere kıldıktan sonra kalbim tatmin oluyor. Sünnet kılarken hata yaparsam tekrar kılmıyorum yoksa farzın tekrarlarıyla birlikte çok uzun sürüyor. Diğer vakte kadar namazım oldu mu diye düşünüyorum bazen bunu düşünmekten başım ağrıyor kabul olmadıysa 1 vakti namaz kılmadan geçirmiş sayılmaktan korkuyorum. Namazı hangi durumlar bozar diye araştırıyorum bazılarını anlamıyorum anladıklarımı da doğru mu anladım ve doğru mu uyguluyorum diye tereddüt ediyorum. Eskisi gibi namaz kıldıktan sonraki huzuru hissedemiyorum. Ezan okununca yine namaz kılıcam diye üstüme ağır yük biniyor, ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  Namaz ile ilgili ibretlik sözler

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Belli bir yerde bir yanlışlık yapıyorsan doğrusunu çok kısa zamanda öğrenip düzelt. Yok sadece bir düşünce geliyorsa asla tekrar namaz kılma. Bu oyuna gelirsen bir süre sonra namaz kılmaktan sıkılırsın. Bu şeytanın bir oyunudur kanmamalısın.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,sabah namazını kılmak için abdest alıyordum. Tam abdesti bitirdiğim anda yüzümdeki sivilce kanamaya başladı ve abdestim bozuldu,bir süre kanamayı durdurmak için uğraştım sonunda zorda olsa kanama durdu, fakat vaktin çıkmasına çok az kalmıştı namaz nerdeyse kaçacaktı, yeniden abdest aldığımda namaz kaçacak diye hızlıca sadece abdestin farzlarını aldım yani sadece yüzü,kolları ve ayaklarımı yıkadım ve başımı mesh ettim, sonra acele bir şekilde namaza durdum ve sabah namazının sünnetini malesef kılmadım, sadece farzı kıldım. Sabah namazında güneş doğar doğmaz namaz bozulduğu ve diğer vakitlerdeki gibi rekatı tamamlayamadığın için vakit çıkar diye endişe ettim ve son oturuşta hızlı bir şekilde sadece ettehiyatü duasını okuyup selam verdim. Bu şekilde aldığım abdest ve namaz olmuşmudur? acele ve birçok sünneti terk ederek aldığım abdest ve kıldığım namazdan dolayı günaha girdim mi? Kanama çabuk kesilse ve vakit çıkacak diye endişe etmesem böyle kılmazdım, ama yine de içimi bir endişe kapladı. acaba abdestte yüzünü iyi yıkayabildin mi kolun iyi yıkandı mı,son oturuşta yeterli süre oturdun mu vs diye?

Okudunuz mu?  Salli barik ve diğer namaz dularının hikayeleri

misafir4
aleykumesselam kardeşim. abdestin ve sabah namazının, farzlarını yerine getirdiğini söylüyorsun; Allah kabul etsin. namaz, vakitleri tayin edilmiş bir ibadettir ve vakitlerinde kılınır dolayısıyla şeytanın seni kandırmasına ve oyalayıp vakti geçirmesine izin vermemişsin, doğrusunu yapmışsın. ayrıca güneş doğmadan sabah namazının farzının ilk rekatını kurtardığın vakitte, namazını tamamlayabilirsin.

Okudunuz mu?  Her namaz ve tesbih duasından sonra dua etmek şart mı?

namazda şüpheye düşmek, namaz kılarken şüpheye düşmek, namazda supheye dusmek

Bu kategoride yer alan İmamla veya tek başımıza namaz kılarken niyet etmeyi unutup sadece tekbir alsak namazımız olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda çok şüpheye düşmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.