Anasayfa
2 Temmuz 2022, 0:05
sizden03
Abone

Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah?

Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah?

ryan123
merhaba arkadaşlar, benim bir sorum daha var. mastürbasyon, yani istimna yapark nasıl bir günaha giriyoruz? zina mi acaba? (ama ben baska insanla seks yapmadim evlenmeden önce, hatta hiç seks yapmadim daha.)

o günahin cezasi ne kadar büyük olur, yani birinin ölümüne neden olabilir mi? ben hiç bilmiyorum, onun yüzünden soriyorum, belkide kücük günahdan biridir, bide ben mastürbasyon yapmak istemiyorum, ama malesef ergenligye girdim için..

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde tahiyyat nasıl okunur?

belkide affedebilcek bir günahtir?

lütfen cevap yazin, acil. 🙂


Cevap: Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah?

Serbederan-19
hayir fiilen sayilmaz, istimna "asiriya gitmektir" (mü´minun 5-7). ama dolayli yollardan zinaya götürür. mesela göz zinasi.

istimna şehvetin cogalmasina buda zinaya meyil etmeye sebep olur.
ayrica uzun zaman istimna yapan dogal cinsellikten zevk almaz ve tatmin olma careleri ararken, cinsel sapmalara meyil eder.

Okudunuz mu?  Dua ederken yanlışlıkla yanlış kelime söyledim ?

"cok istimna çok zarar, az istimna az zarar" denmis. zarari bedeni degil, zihinsel, toplumsal ve kisiseldir.


Cevap: Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah?

islamyolu
< bide bisey sorcam, masturbasyon zina olarak saylmaz, deil mi >
El ile ilişkiye giriliyor ondada , yani el ile nikahlanan Mahşere elleri hamile olarak çıkacaktır.


Cevap: Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah?

what
Rabbim bizi günahlardan ve şeytanın hilelerinden korusun inşAllah.Mahşerde her bir uzuv her organımız bizden razı olsun,hiçbir insan,hiçbir canlı bizden şikayetçi olmasın inşAllah.Ey Rabbim sen bu durumda olan tüm müslüman kardeşlerimin halini mahşerde perişan eyleme,onları ıslah ve sana layık bir kul olmamıza yardım et.Sen gücü her şeye yetensin,her şey senin elindedir.İstedin mi perişan ve darmadağın edersin istedin mi affeder sevindirir cennetine alırsın.Sen bu durumda olup ergenliği ve gençliği bahane edip kendine hakim olamayan kardeşlerimizi de affedip cennetine alanlardan eyle.

Okudunuz mu?  Gusül abdestte normal abdest aldıktan sonra, o uzuvları tekrar yıkamalımıyız?

Kardeşler kıyamet gittikçe yaklaşıyor,insanlar dünyayı ahiretine bile bile değişiyor.Dünyanın %70 i müslüman değil ve halimiz perişan.Geriye kalan müslümanlarımız ise müslümanlığının hakkını veremiyor.Yüzlerce göktaşı dünyanın etrafında ve dünyaya çarpmadan teğet geçiyor.Düşünsenize biri teğet geçiyor ikincisi teğet geçiyor ve üçüncüsü.Rabbim o kadar göktaşının dünyaya çarpmasına müsaade etmiyor.Çünkü hala zamanımız var,zamanımız var ama o kadar çok değil hemen yarın gibi yakın.İnkarcılar ve inanmayanların arttığı zaman onların yaptığı yanlış söz sonrası Rabbim göktaşının dünyaya çarpmasına müsaade edecek ve kıyamet kopacaktır.Müslümanlığı yayalım ve hakkıyla yerine getirelim inşAllah.

Okudunuz mu?  Sıkıntılardan kurtulma yolları

Hiss1
what kardeşim aslında bakarsan ben kıyametin kopmasını bekliyorum, istiyorum. Kopsun ki kurtulalaım artık şu dünyadan. Ama bir de müslüman olmayanların müslüman olmasını isterim, müslüman olanların azaptan kurtulmasını,affedilmesini. Sen dedin ya kardeşim her uzvumuz bizden razı olsun, hiçbir canlı şikayetçi olmasın diye. Ben çok şükür gözümü haramdan sakındırırımm. Bazen tevbemi unutup bakıyorum sonra hemen çeviriyorum. Ama ne yazık ki sanırım cinsel organ dediğimiz uzvum benden razı olmaz =( Bir de henüz bebek sayılacak yaştayken civcivleri boğmuş, bir tanesini ayağından çekip yerde süründürmüş ve ayağını kırmıştım. Şimdi aklıma geldi pişman oldum. İnşAllah affederler beni.

Okudunuz mu?  Aniden açık saçık resimler videolar görsek ve yüzümüzü çevirsek cünüp olurmuyuz?

ryan123
yani siz simdi diyorsunuz ki, ben zina yapmis mi oldum? ben bir kaç sitelere bakmistim ondan sonra bu soruyu burda yazdim, ve o sitelerde zina olmadigni yaziyordu.

oralarda zina nikahtan önce bir kadinla seks yapmak diye yaziordu.

lütfen cevap verin.

Okudunuz mu?  Sanalda kendini farklı tanıtmak

Hiss1
Kardeşim mastürbasyon zina değildir. Haddi aşmak, aşırıya kaçmaktır. Mastürbasyonun haram olduğu kadar vacip olduğu durum da zina tehlikesinin olmasıdır. Örneğin mesela karından ayrı yaşıyorsun ve şehvetlendin. Yakınında bir kadın var ve zina riskindesin. Böyle bir durumda mastürbasyon yapmak vaciptir. Zor durumda kalındığında ise yapılması mekruhtur. Harici haramdır.

Okudunuz mu?  Burnumun üstündeki yaradan çıkan kan abdesti bozar mı?

Serbederan-19
kardesim ryan123, aslinda verilen su linki okusan

hatta site ici biraz arama yaparakta bulacagim bilgiler ile ilgilensen, ne yanlis anlamalar olur ne de luzumsuz sorular.

kimse istimna zinadir demedi.:S


emniciba
ya bu haramlara bakmıyoruzda ama ole oluyorkı bırden gozumuze takılıyor evıyoruz sonra bırden bakıyoruz ama yıne ıstıyerek değıl sonra bu harama ıcımızde bırsey solersek hakeret olur bse olur bu gıybetmıdır bu harama bakmamıdrı gercek ALLAH bılıyorkı ben haramdan sakınmak ıcın TV kanalını bıle değistirmekten sakınırım ALLAHIN izniyle değistisem bıle dizimle tv kabatırım gözumun gormayeceiğği sekılde sonra adına bakarım adında hhayır varsa bakarım
bılmıyorum ama haram gorunce uzuluyorum yasım daha 16 – 17 az kaldı bundan 1 sene önce eyyyy ne haramlara bakrdım lakın ALLAH dıledığıne hıdayet edıyor ınsaAllah bana da hıdayet eder ve tum ıslam alemıne

Okudunuz mu?  Tarikatlarda şeyhi düşünerek rabıta yapmak uygun mu?

mecbur kalınca masturbasyon yaılırmı, mecbur istimna, cok zor durumda kalsaniz müstürbasyon günahmı

Bu kategoride yer alan Siyah Elbise Giymek Haram Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.