Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:48
sizden02
Abone

Dinimizde Flört günahsa biz nişanlımız la gezemicez mi yani?

Dinimizde Flört günahsa biz nişanlımız la gezemicez mi yani?

ordeall
sonuçta nişanda nikah değil ama resmi olan bir şey evlenecek olan 2 insan nişanlı olunca birbirini daha iyi tanıyor zaten amaçta bu sonuçta nişanlılar gezip tozucak konuşucaklar yani bunlarda sonuçta günah sayılmıyor mu ben biri ile nişanlanıcam ALLAH nasip ederse askerden geldikten sonra


Cevap: Dinimizde Flört günahsa biz nişanlımız la gezemicez mi yani?

NURİMERCAN
kardeş imam nikahı kıyarsanız olabilir tabi rahatça gezersiniz ancak evlilikte 2 tarafın net bir şekilde anlaşması şart tabi


Cevap: Dinimizde Flört günahsa biz nişanlımız la gezemicez mi yani?

ordeall
imam nikahı diyorsunda nuri kardşeim imam nikahı kıyıldıgında resmen eşin oluyor ayrı evlerde yatacagız sonuçta hem bu zamanda resmi nikah olmadan dini nikah kıyılmıyor yasak

Okudunuz mu?  Diş teli gusül abdestine engel midir ?

Cevap: Dinimizde Flört günahsa biz nişanlımız la gezemicez mi yani?

NURİMERCAN
aynen öyle kardeşim resmi nikah olmadan imam nikahıda olmaz islamiyette kural neyse ona uymak mecburiyetindeyiz sizde o hevesi inşAllah evliliğinizde yaşarsınız…işiniz zor.ancak imam nikahı kıyabilecek birileri mutlaka bulunur…..eşiniz olacak elbette şayet tereddütünüz varsa bundanda uzak durun.gerçekten zor bir durum rabbim yardımcın olsun..


ordeall
Öyle birini bulmuşken kaybetmeyi göze alamam çok düzgün ve temiz bir kız o bana kendisi askerden geldikten sonra beni iste nişanlı kalalım en azından rahat rahat gezebiliriz herkes bilir nişanlı oldugumuzu 1 sene sonrada evleniriz dedim ben hani bu işi çok fazla uzatmak istemiyorum ben o yüzden bu soruyu sordum zaten

Okudunuz mu?  Hayal kurmaktan kurtulmak istiyorum

NURİMERCAN
Nişanlılık Süreci
Bismillahirahmanirrahim

öncelikle evlilik ayet ve hadislerle emredilen ve farziyetten uzak olup sünnet mesabesinde olan bir olaydır . peki bu adımda yapılacak olanlar nelerdir

ilk adımda evlenilecek olan eşi seçerken kıstaslar belirlenmiştir . iman sahibi olan kişinin her tür dünyevi durumuna Allah c.c. kefil oluyor . " sizler evlenirken imanlı olanı seçin gerisine Allah c.c. kafidir "

peki istenme aşaması geçti ve nişan denilen olay gerçekleşti burada davranışlar nasıl olmalıdır :

yine İslam dini kıstaslarına göre müslüman kadın ve erkek arada nikah olmadığından
toplumun aleyhlerinde kullanacağı hal ve davranışlardan uzak kalmalıdır . çünkü bilinen gerçek şudur ki nişan her an için ufak bir adımla bozulabilir . kadın olsun erkek olsun diğer evleneceği kişiye temiz olarak ve ardında utanılacak bir adım bulunmadan gidebilmelidir . nasılsa nişanlım demekte hatalardan bir diğeridir . nişan veya söz asla nikah değildir ve bu tür davranışlar hem dini hem de ahlaki açıdan tehlikelidir . bu sebeple atalarımız gelin kız koca evine girene kadar namusunun sahibi ailesi ve kendisidir demişlerdir . yani nikah kıyılmış olsa bile gelin kız kocasının evine girmeden asla bir başka hale izin verilmemiştir .
nişanlıyken nikah kıyılması olayı birçok hatayı beraberinde getirir . özellikle kadın veya erkek bu konuda bilinçsizc davranırsa her şey berbat olur.

Okudunuz mu?  Nmazda hapşurduktan sonra ''Elhamdülillah'' demek namazı bozar mı?

nişan olayının toplum tarafından bilinmesi de farklıdır . nişanlılar konuşmayacak ve evliliğin tüm tadı ve hazzı kaçar çünkü yatak dışında kişiler birbirinde paylaşacak bişey bırakmamış olurlar . evleneceği adamı tanıması dediğimiz tek şey adını sanını ve imanlı olup olmamasını bilmesidir . evlilik bir kutu misali açıldıkça güzellikler ve farklılıklar bilinip her adıma yeni heyacanlar taşımasıdır . yoksa her heyecanı bitmiş olan evliikler bugün bu sebepten bitmektedir . kadın veya erkek derki benim nişanlım bu değildi çünkü her ikisi de nişan süresince maskelerini çıkaramamışlardır .

Okudunuz mu?  Normalde namaz kılınamayacak (kirli) yerlere seccade serip kılabilir miyiz?

bu sebepten evlilik içinde tanışma ve heyecanları paylaşma İslamın emri ve uzun evliliğin sırrıdır . ilk defa evliyken ksıkanılan bir kadın şaşırıyor ve aaaaa sen beni nişanlıyken hiç kıskanmazdın diyor . bu bile yeni adımlar atmaya sebep oluyor . bize gelen hediye paketinin içinde ne olduğunu biliyorsak o paketten asla bir heyecan veya haz almayız ama paket kapalı ve içindeki sürprizse kalbimiz bir farklı atar . işte herşeyini nişanlılık veya flört denilen şekillerle yaşamamış kadın veya erkek bu heyacanı ta derinden hisseder .

Okudunuz mu?  Gusül abdesti Guslün Rükünleri, Yani Farzları Nelerdir?

soru şu : eski evlilikler neden daha uzun ömürlü oluyor ? ve yeni yetmeler neden hemen bitiyor ?
adam veya kadın eşine hasret kalıyor o hasretle bir ömür geçiyor . imdi bunu bildikten sonra deriz ki İslami çerçeveler bellidir . peki evlenecek kadın ve erkek hiç mi görüşemez ; hayır görüşebilirler , yanlarında bir başkası olur ve konuşacak konular da şunlardır .
eşyaların çeşidi ; erkeğin yapmaması gerekenler yani kadının istedikleri , kadının yapmaması gerekenler yani erkeğin kuralları . bunun dışında hade nişanlımı alayımda bir turlayalım hesabı yapılan ve hem kadının iffetini hem erkeğin namusuna bakış açısını değiştiren toplum içinde nişan bozulduktan sonra kızı kötü duruma düşüren erkeği kızları kullanıp kullanıp bırakıyor etiketinden korumanın başka yolu varmı maalesef ki yok .
İSlam dini kırmızı hattı geçmememiz için özellikle Allahın belirlediği sınırları aşanlar apaçık bir fuhşiyat içindedirler diyerek ağırca eleştiriyor .

Okudunuz mu?  Araba zarar gördüğünde zararın karşılanması için kasko yaptırmak caiz midir?

bu durumda yaşanmış olan bir olayı anlatacağım : bir arkadaş bir genç kızı tavsiye üzerine gidip görüyor ve beğeniyor . derken söz ve nişan takılıyor . birgün telefon çalıyor ve genç kız gel senle çarşıya çıkalım diyor sonuçta nişanlısı ve kimine göre kötü bir durum yok . arkadaş soruyor
– ailenin haberi varmı ?
evet cevabı gelince diyor ki sana taktığım hediye bilezik ve yüzük kalsın . ama sen daha namusuna sahip çıkamayacak kadar çocuk veya bilinçsizsin . kusura bakma bu iş seninle yürümeyecek …

Okudunuz mu?  Sanal üzerinde kul hakkı

sebep ne dedik dediki abi ben neyim nişanlısı , evinden arabayla alıcam ve sonuçta o bir genç kız . ya evlilik olmasa ne olucak ? hem acaba bu kız benden önce kaç kişiyle gezmişki bu kadar rahat bir şekilde bu teklifi yapıyor , hem benim ona bir zarar vermemden nasıl korkmuyor .

Okudunuz mu?  İmam Nikahı denen birşey var mıdır ?

her maddesi, baştan sona haklılık . işte burada nişanlı , sözlü vs her gence düşen kadın olsun erkek olsun kendi iffetini koruması . nişanlın olabilir ama bu seni uluorta gezmeye izinli göstermez . gezersen yarın ki günde birisi gelir derki şu gezdiğin kızla mı evlendin ? bu sözü çok duyduk değil mi ? şu gezdiğin kızla yani bir eş , bir hanım olma derecesinden şu gezilen kız derecesine inen rütbeye bakın .
erkek isterki sevdiği eli altında olsun ama unutulmasın ki erkek bile sevdiği tarafından konulan sınırları gördükçe onu aha çok sever ve daha çok saygı duyar . çünkü gelecekte malını çocuklarını ve namusunu emanet edeceği kişi iffetine ve namusuna düşkün insan portresi çizmiştir . bunun dışında hafif olan pek çok genç kız belirli bir nişan evresinden sonra genelde terk edilmişlerdir . peki bunu bize yapan kim ; yine kendimiz . biz kendimizi korumazsak bizi kimse korumaz . hele yabancı hiç mi hiç korumaz çünkü bugün beni istedi evet cevabı aldıysa bilir ki başkası da istense aynı evet cevabını alacaktır . bize düşen evlilikte yaşanması gerekeni evlilikte nişan döneminde yaşanması gerekeni nişan döneminde yaşamaktır , ve sınırları aşmadan haddi aşmadan belirli ölçüler içinde hareket etmektir .

Okudunuz mu?  Sabah namazında rukudan sonra Kunut duası ne zaman okunur?

son söz :

herkes kendi namusunu ve iffetini , kendi değerini kendisi belirler , pazara çıkmış malın fiyat vericisi çok olur . elmaslar kapalı ve saklı olduklarından çok değerlidirler… ALINTI


kaser
:):):) kardeşim ALLAH razı olsun okudum ve çok haklısın . selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Namazda burun çekmek ?

BEYAZ_gul
Ben esimle evlenmeden önce imam nikahimida resmi nikayimiz vardi ailemizin akrabalarimizin herkezinde haberi vardi
1 sene nisanli kaldim 1sene içinde 3 kere imam nikahimizi tazeledik


nikah flort

Bu kategoride yer alan Duaları Türkçe okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde Flört günahsa biz nişanlımız la gezemicez mi yani? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.