Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Korsan oyun ve cd ile ilgili

Korsan oyun ve cd ile ilgili

Yardimisteyen
Selamün Aleyküm arkadaşlar.Biliyorsunuz dur ki bazı oyun fiyatları 100-150 TL yi geçebiliyor ve tabii bunları almak zor.Fakat ben bazı oyunlarımı korsan yani internetten crack li olarak indirip oynuyorum.Bu tür oyunları,videoları,resimleri,müzikleri Ticaret maksatı olmadan sadece kendim için indirsem ve kullansam bir sorun olur mu?
NOT : Bazen orjinal oyun aldığım da oluyor.

Allah razı olsun.


Cevap: Korsan oyun ve cd ile ilgili

Yardimisteyen
Cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar.Ticari hiç bir kazancım olmayacak sadece eğlence için onu da belirteyim.


Cevap: Korsan oyun ve cd ile ilgili

halilcan
ve aleyküm selam.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz insan öldürdü mü

Genç kardeşim korsan kul hakkıdır, hırsızlıktır. Bu hatayı zamanında ben de çok yaptım ve sonra akıllanınca ben bu kul haklarını odemelıyım ve bundan sonra korsan kullanmamalıyım dedim. Gerıye dondum baktım ki 3000-4000 lıra harcamam lazım kullandıgım korsan oyun,dizi, filmleri satın almak için ki kul hakkından kurtulayım. Kaldıki ben su an bunları satın alsam bıle kul haklarını ödemiş olmıyacagım, cunku bu parayı onlara zamanında vermek lazımdı, sımdı alsam acaba hak sahiplerine ulasabılcek mı bu para belli degil.

ustelik bu tarz oyunları yapanlar genelde kafir ve kafirlerin sevapları ahirette değersiz olacagı için onlarla helalleşmek muslumanla helalleşmekten daha zor.
sana tavsiyem tabiki oyun oynamaman yonunde lakin bu gercekten zor oluyor farkındayım ama en azından oynıcaksan ücretsiz oyunları falan oyna, ne biliyim steam uyelıgı al, oyunlar ılk cıktıktan bır kaç ay sonra baya ucuzluyor, ozaman satın al. film için dıgıturkplay uyelıgı falan var aylık.
ne yaparsan yap korsan kullanma.

Okudunuz mu?  Bulgarlar Turk mudur?

ekleme: korsan kullanımda öne surecegın bütün bahaneler sadece senin vicdanını rahatlatır, kendını kandırırsın.


Yardimisteyen
Allah razı olsun.Cevabınız için saolun.Steam hesabım olsun origin uplay hesaplarım var bunlarda zaten cs go gibi oyunlarım da var orjinal fakat orjinal olmayan oyunlar da var neyse bunları silicez artık steam de oyunlar indirime girerse o zaman alırım 🙂 Neyse ki steam de indirimler çok.

Okudunuz mu?  Cünüpken bedende tıraş temizliği yapılır mı?

Tekrardan Allah razı olsun.

Ama ben bir de şöyle düşünüyorum şimdi yabancı uyruklu oyunlar ülkemiz de daha pahalıya satılıyo çünkü dolar euro 2 katı bildiğim kadarıyla ülkemiz de.50 tl lik oyun belki 100 tl oluyor.Biz 2 katı daha fazla para ödemiş gibi oluyoruz bu durumda ve ben indirdiğim oyunları ticarete dökmüyorum.Kullandığımız Windows lar bile crackli dir belki de.Öğrenciyim bir de cebimde çok para olmuyor çalışsam belki alabilirim de öğrenci olunca daha az param oluyor.Görüşüm de yanlışlık var ise söylebilirsiniz ona göre bende bir şeyler ayarlamaya çalışıcam.

Okudunuz mu?  Kumar oynayan, evini hiç düşünmeyen eşten nasıl kurtulmak gerekir?

O yüzden pek te silmek istemiyorum silmeyecegim gibi fakat beni iyice aydınlatırsanız sevinirim. Böylece silebilirim de. Allah razı olsun hepinizden

Arkadaşlar en sonunda silmeye karar verdim.Korsanları sileceğim.Yardımlarınız için saolun.Allah razı olsun.


halilcan
bunlar hep vicdanını rahatlatan dusunceler, hep kendımızı kandırıyoruz maalesef. bende şöyle düşünüyordum eskiden: sırf yeni oyunlara oynıyabılmek için yeni bilgisayar alıyorum, ekran kartı fırmaları da oyun yapımcılarıyla anlasıyor hep bızı yenı ekran kartı almak zorunda bırakıyorlar. Bu gerçekten böyle olsa bile bu onların sorunu olur biz gene korsan oynamamalıyız. Ayrıca sana tavsiyem windows falanda hep orjinal kullanmaya calıs. Tabi windowslar pahalı ama bilgisayarınla orjinal geleni kullan bence. Zaten windows ne olursa olsun öyle aman aman belkide hiç oyun performansını etkilemiyor. Windows 10 ucuz olucak diyorlar 20-30 dolar biriktir bence.

Okudunuz mu?  Rüyada gökyüzünde oturmak

not: cs go su an oynamıyorum cunku mustehcen avatarlar gormekten oyun oynanmıyor ve ıslamla voice chatten çok fazla dalga gecen insan var bunlar ceza almıyor sanırım. Ayrıca cs go daki kutu al-sat veya key alıp kutu acıp item dusurme gibi şeyler bence kumar, dikkat et derim bunun ticaretini yapıyorsan, ben kutu cıkarsa dırek sılıyordum

Okudunuz mu?  Kul Hakkı İçin Helalleşmek

Yardimisteyen
Cevabınız için Allah razı olsun.Zaten Tövbe ettim çok zor durumda olmadıkça korsan kullanmam artık.Oyun platformlarında (Steam vb.) yerlerde %75 %90 indirime giren oyunlar oluyor onları alabiliriz.Windows 10 ucuz olursa onu alırım bir an önce korsandan temizlenmek lazım.Cs go da ticari fazla bir şey yapmıyorum fakat 1 kere mi ne kutu açmıştım bir kaç tane de silah almış satmışımdır belki 😀 Yani korsanı bırakmak lazım tavsiyeleriniz için çok saolun ve bu yazılardan hepimize ders çıkar İnşAllah.

Okudunuz mu?  Kumar'ın Hükmü nedir? Hangi şartlarda oynanan oyunlara kumar denir?

halilcan
yalnız christmas gibi indirimlerden faydalanmakta sakıncalı olabilir ona göre.

Böyle zamanlarda, böyle zamanlara has hindi vb. şeyleri sırf gıdalaşmak için almak, ucuz postane hizmetinden yararlanmak için tebrikleşmek haram değilse de, onlara benzeme, onların uygulamalarını yaygınlaştırma ve meşru gösterme anlamı taşıdığından tehlikeli ve mahzurludur. Müslümanların, hangi maksatla olursa olsun, o günlere mahsus bir şey yapmamaları gerekir.


halilcan
Yalnız bilgisayar oyunları da diğer bazı oyunlar gibi boş gereksiz işlerdir, dolayısıyla dünya veya ahiret hayatına yaramayan işlere de günah diyen çok sayıda alim var. Ayrıca tasvir dediğimiz olayda bu oyunlarda mevcut ve bu tasvir olayıda baya sıkıntılı bir olay, ek olarak islami acıdan sıkıntı olucak şeyler var oyunlarda. Detayını internetten araştırırsınız, biliyorum çok zor bırakmak ama bir şeyi zorlanmaya rağmen yaparsak inşAllah getirisi daha çok olur. Sonuç olarak oynamayın derim, bende bıraktım bilgisayar oyunlarını, okeydir, tavladır vs.

Okudunuz mu?  Güsülden sonra ıslak çapak gördüm gusle mani midir?

Misafir12367
Arkadaşlar ben geçen günlerde korsan oyunun kul hakkı olduğunu öğrendim ve format atarak tüm korsan oyunlarımı sildim (yaklşık 25-30 tane) oyunlar ucuz oluyor veya ücretsiz olanları oynuyorum ancak kullandığım programlar var mesela Photoshop, Microsoft office gibi gerekli programları ben deneme sürümü olarak indirdim mesela Photoshopta 7 gün veriyor. Bu 7 gün bitince eğer programı silip yeniden yükleyince yeniden kaydolunca 7 gün daha veriyor böyle böyle yapsak bir sıkıntı olurmu? Yine kul hakkı olurmu? Birde mesela CD’cilerde 50 TL lik oyunları 20 TL’ye satıyorlar mesela onlarda kul hakkımıdır? Soruyu sormaktaki amacım ödevler falan oluyor çoğu PowerPoint’de ve bildiğiniz gibi programlarda çok pahalı mesela yıllık 1 ev için 279.99. Şimdi durumumuz var ancak bir programada bukadar para veremeyiz.

Okudunuz mu?  Mezarlığa ekilen meyve ağaçlarından yemek caiz mi?

mum
< böyle böyle yapsak bir sıkıntı olurmu? >
Bu helaldir dini bir sakıncası olmaz
Ödev amacıyla yani ticari olmadığı sürece maddi gücünüz yetmiyorsa kullanabilirsiniz (Kaynak Ali Küçük Hoca)

Bu kategoride yer alan Kalben inanmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Korsan oyun ve cd ile ilgili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.