Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:29
sizden06
Abone

Bulgarlar Turk mudur?

Bulgarlar Turk mudur?

leventtanju
Bulgarlar Turk mudur?


Cevap: Bulgarlar Turk mudur?

Kırlangıç.
Bırakın artık şu ırk muhabbetlerini. Türk veya değil, ne olacak? Türk olunca başınızın üstüne mi koyacaksınız ya da değillerse düşman mı kesileceksiniz? İnsan insandır, ırklar yaftadan başka bir şey olmuyor çoğunlukla. Ben şahsen ırk diye bir kavram kabul etmiyorum. Benim gözümde sadece ümmetimiz ve diğerleri şeklinde ayrılıyor insanlar.

Okudunuz mu?  Kefaret orucu tutarkn bilerek bozan kişinin durumu nedir

Cevap: Bulgarlar Turk mudur?

Galus
< Bırakın artık şu ırk muhabbetlerini. Türk veya değil, ne olacak? Türk olunca başınızın üstüne mi koyacaksınız ya da değillerse düşman mı kesileceksiniz? İnsan insandır, ırklar yaftadan başka bir şey olmuyor çoğunlukla. Ben şahsen ırk diye bir kavram kabul etmiyorum. Benim gözümde sadece ümmetimiz ve diğerleri şeklinde ayrılıyor insanlar. >
Kardeşimiz sizlere ırkçılığı sormamaktadır ,bu tür şekilde cevap vermeniz ve çıkışmanız hiç uygun değildir.
sadece öğrenmek istemiş o kadar bunda ırkçılık aranması yada bir başka birşeyin sorulması söz konusu değilki.cevap vermeyecekseniz bırakında bilenler cevap versin. şimdi bunların kökenini yada ırk larını öğrenmek suçmu olacak yani…


Blulkarların Kökeni nedir işte cevap .

Okudunuz mu?  Şafii ve hanefilerin kelime-i şahadetin farkı

Antropolojik ve arkeolojik araştırmalar Bulgarlar’ın atalarının Türk soyundan olduklarını kanıtlamaktadır
Türk Bulgar ilişkilerine tarihi açıdan bakıldığında bir sıra yapay negatif unsurlar ön plana çıkarılır; oysa tarihi gerçeklere objektif olarak bakacak olursak, iki ulus arasında körüklenen düşmanlıkların ne kadar yapay olduğu meydana çıkacaktır.

Okudunuz mu?  Sadece altını olana zekat düşer mi?

Bulgarlar’ın Kökeni
Tarih bilimine göre Balkan yarımadasında ilk Bulgar devleti 681 yılında Asparak Han’ın Atabulgarları tarafından kurulmuştur. Bu da Bulgarlar’ın etno-genetik olarak Oğuz, Hun, Hazar, Avar, Peçenek, Kuman ve diğer Türk-Altay dil grubuna giren oluşuma akrabalık ettiğimizi göstermektedir. Dilimizdeki kalıntılar ve arkeolojik-antropolojik araştırmalar, Atabulgarlar’ın Türk soyundan olduklarını kanıtlamaktadır. Dört yüz yıl boyunca 1018 yılında ilk Bulgar devletinin kuruluşuna kadar, Slavların asimile siyasetlerine rağmen ve Slav nüfusun çoğunluğuna rağmen Bulgar Devleti kendi ismini muhafaza etmiş, kendi etnik ve millî şuurunu muhafaza etmiş Slav şuuruyla iç içe olmasına rağmen ruh ve benliğini koruyarak Bulgar olma şuurunu kaybetmemiştir.
Türk milletine gelince, Türklerin değişik boylardan geldiğini düşünecek olursak, Atabularlar ile diğer Türk boyları Türk-Altay (Ural-Altay) dillerini beraber kullanıyorlardı. Dil açısından baktığımızda Oğuzlar ile Atabulgarlar’ın kardeş çocukları olduklarını rahatlıkla ifade edebiliriz.
Osmanlı Döneminde
Türk Bulgar Dostluğu
Beş yüz yıllıık Osmanlı hakimiyeti süresince iki halkın yaratmış oldukları Nasrettin Hoca ve Hitır Petır gibi kahramanlar birbirlerine daima saygılı olmuşlar ve dostça davranmışlardır. Hatta Kırcaali’deki eşkiyalara baktığımızda bile şunu görürüz ki Türklere bir çok Bulgar katılmış ve beraber eşkiyalık yapmışlardır. Kırcaali eşkiyası Emin Ağa’nın bölükbaşılarının büyük bir kısmı Bulgarlardan oluşmakta idi.
20. Yüzyılda Türk Bulgar Müttefiklikleri
Birinci Dünya Savaşı yıllarında (1914-1918) Türkiye ve Bulgaristan müttefiktirler. Bulgar ve Türk askerleri 1916 ve 1917 yıllarında Kuzey Dobruca’da ve Tuna boylarında omuz omuza Ruslara karşı dövüşmüşlerdir. Bazı Bulgar tarihçileri bunu bir acı paradoks olarak nitelendirmektedirler. Fakat bu nasıl bir paradoks olabilir ki? 1885’ten 1917 Şubat devrimine kadar tahttan indiriler Rusya’daki Çarlık rejimi yıllar yılı Bulgaristan karşıtı bir siyaset yürütmüştür.
Bulgar ve Türk halklarının karşılıklı dayanışmalarının bir başka örneği de Yunanlıların Batı Trakya’daki şoven ve asimile siyasetine karşı verdikleri müşterek savaştır. Kasım 1922’de Kırcaasli’nin Kazaklı köyünde Trakya’da savaşan Bulgar ve Türk komutanlar bir araya gelerek toplantı yapmışlar, bu toplantıda BTPO denen Bulgar-Türk Devrim harekatı kurulması kararlaştırılmıştır.
Bulgarlar Türk kökenlidir
Marin Karaivanov
Haskovo Devlet Arşivi Müdürü

Okudunuz mu?  Sanki iç çamaşırda bir ıslaklık hisettim gusül lazımmı acaba?

Cevap: Bulgarlar Turk mudur?

leventtanju
Tesekkurler….

Bu kategoride yer alan 73 çeşit faiz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bulgarlar Turk mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.