Anasayfa
19 Eylül 2023, 17:34
sizden6
Abone

Dinden çıkan insan nasıl tekrar dine gelir duası var mıdır?

Dinden çıkan insan nasıl tekrar dine gelir duası var mıdır?

komite
Selamun Aleyküm ben 2 hafta süre zarfında inanılmaz vesvese bombardımanı yaşadım.Beynim değil ama içimdeki bişeyler Allah’ın varlığını sorguladı.Namaza bir süreliğine ara vermem bundaki en önemli etkendi.Namaz kılarken kendimi çok iyi hissediyordum ve inancım çok iyidi.Şimdi Allah’ın varlığından şüphe etmek insanı dinden çıkarırmış.Ben dinden çıktıysam nasıl dönerim.Tekrar Kelime-i Şehadet mi getirmeliyim napmalıyım.Pişmanım.Elimde olmadan sorguladım.Ağzımdan çıkmadı ama içimden sorguladım.Aklımdan geçen çelişki ve kuşkular yüzünden önceki sevaplarım silinmiş midir?Allah beni kafir gibi görmüş müdür?Çok korkuyorum yardım Birde bana peygamberlerimizin başından geçen mucizevi olayları anlatan kitap ismi verir misiniz?İnancımı eskisi gibi iyice kuvvetlendirmek istiyorum..


Dinden çıkan ne yapmalı

Şema
ve aleykumusselam
İnsanın kalbine gelen bazı şeytan vesveseleri kişiyi dinden çıkarmaz.
Yapmamız gereken şey o kötü düşünceleri yok etmeye çalışmaktır.

Dinden çıkan kişinin hükmü nedir?
Kafir olur ve tüm sevapları silinir.
Müslüman olması için yeniden kelimei şehadet getirip iman etmesi gerekir.


Dinden çıkan biri nasıl dine döner

komite
< Dinden çıkan kişinin hükmü nedir?
Kafir olur ve tüm sevapları silinir. >

Gece gece iyi olmadı bu laf çok acayip mutsuzum şuan.İyi geceler herkeze !:S


Cevap: Dinden çıkan insan nasıl tekrar dine gelir ,duası var mıdır?

HAMMADUN
Elhamdulillah, Şem’a kardeşimizin burada Kafir olur ve tüm sevapları silinir demesinden maksat, Kafir olması hasebiyle, Onların yaptıkları tüm hoş iş boşa gitmiştir. Ayet-i Kerimesinin karşılığıdır. Tekraren iman tazeleyerek dine dönmesi halinde, yapmış olduğu tüm hoş iş (Sevapları) tekraren kendisinindir. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Şema
< İnsanın kalbine gelen bazı şeytan vesveseleri kişiyi dinden çıkarmaz
Yapmamız gereken şey o kötü düşünceleri yok etmeye çalışmaktır >

< Gece gece iyi olmadı bu laf çok acayip mutsuzum şuanİyi geceler herkeze ! >
Kardeş ben ilk cümlemde dinden çıkmadığını yazdım ama sen ikinci cümleyi alıp yanlış anladın.
selametle

Okudunuz mu?  Vesveseleri bilerek demiş gibi hissetmek

Müslüman123
Kardeşim aradığın şey burada olabilir bir izle istersen.


komite
< Kardeşim aradığın şey burada olabilir bir izle istersen >
Bu vesvese bir türlü bırakmadı peşimi.Hocaya mı gitsem napsam? Bugün öyle bir rüya gördüm ki. Ölmüştüm benim kucağımda yine ben vardım. Kefene sarmışlar beni bembeyazım .Ama o kişiyi yani beni yine ben taşıyorum. Mezara yaklaşınca kucağımdan düşürdüm. Yüzüm açılmasın diye üzerine kapandım.Tekrar kucakladım.O kadar kokunçtu ki. Mezara doğru giderken bu sabah hafif bir sarsıntıyla ve kapımı açan annemin: ” Deprem oluyor” demesiyle uyandım. ALLAH sonumuzu hayır etsin !!


Kayıtsız Üye
şüphe etmedin sadece vesvese geldi sana. Aynısı benimde başıma geldi. Şüphe etmekle aklına vesvese gelmesi farklıdır.


Candle
vaizin konuşma yaptığı yer
Müslüman dini bir hükmü inkar ederse dinden çıkar.


umutlucan
dini bir meseleye hurafedir diyende dinden çıkar hocam dinden çıkartan çook sebb vardır elfazı küfür konularını iyice ögrenin…
dini bir meseleyi hafife alanda dinden çıkar.
cebrail a.s. hata yaptı demekte insanı dinden çıkartır. sadece örnek verdim
çok ama çok elfazı küfür sözler ve davranışlar vardır selametleeee


öğretmen
haşa "Allah yoktur,o beni sevmiyor,ben ona inanmıyorum,o bana hiç acımıyor ve hiçbir istediğim olmuyor" diyen bir kul her ne kadar bunu yüreğinden söylemediyse ve laf olsun diye söylediyse bile bunun dinimizde yaptırı mı nedir,Allah muhafaza dinden çıkartır mı???

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan ve namazı kıldıktan sonra tırnakların arasında kir görmek

mum
dinden çıkan ne yapmalı,

< Allah yoktur,o beni sevmiyor,ben ona inanmıyorum,o bana hiç acımıyor ve hiçbir istediğim olmuyor >
Diyen kişi yeniden iman etmeli ve Allahtan af dilemelidir.


Kayıtsız Üye
kardeşim bende içimden sürekli Allah’a küfür ettim ama herşeyim gitmiş dinden mi çıkmışımdır ??


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim bir iki sorum var cevaplarsanız sevinirim.
şimdi insanı dinden çıkaran bir çok söz ve kelime var,bunları dinden çıkacarağını bilmeyen bir kişi kullanırsa kendisi dinden çıkar mı.
ikincisi dinden çıkan bir kişi tekrar imana gelirse gusül abdesti gerektirir mi.
Şimdiden Allah razı olsun


@hmet
< dinden cikacarağini bilmeyen bir kişi kullanirsa >
Bilmeden olursa bir sorun olmaz. tevbe eder.
< tekrar imana gelirse gusül abdesti gerektirirmi.
Şimdiden Allah razı olsun >

Gusl sünnettir, şart değildir.


Kayıtsız Üye
peygamberimiz kimin içine olmadık bir vesvese gelirse ben Allah ve Resulune iman ettim desin o vesvese kendiliğinden yok olur demiştir.


Kayıtsız Üye
Hocam dinden cikan kisi gusül almalimi


Kayıtsız Üye
Kaç yaşındasınız? Aynı olay benim de başımdan geçti


umutlucan
< Hocam dinden cikan kisi gusül almalimi >
gusül abdesti alması müstahaptır.
Dinden çıkan tevbe etmeli ve kelimei şehadet getirmelidir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben cünüpten Elif ba elledim çok pişmanım bu beni dinden çıkarır mı?


arifselim
Aleykum selam. Cünüpken kuranı ellemek haramdır elif bayı ellemek ise günah değildir. Ayrıca bunlar insanı dinden de çıkarmaz zaten.

Okudunuz mu?  Gece saat kaçta başlar?

Camesss
Ey insan, hiç mümkün müdür ki: Sana bu sîmayı veren, o sîmada böyle bir sikke-i rahmeti ve bir hâtem-i ehadiyeti vaz’eden zât, seni başı boş bıraksın; sana ehemmiyet vermesin; senin harekâtına dikkat etmesin; sana müteveccih olan bütün kâinatı abes yapsın; hilkat şeceresini
meyvesi çürük, bozuk ehemmiyetsiz bir ağaç yapsın! Hem hiçbir cihetle şübhe kabul etmeyen ve hiçbir vechile noksaniyeti olmayan, Güneş gibi zahir olan rahmetini ve ziya gibi görünen hikmetini inkâr ettirsin. Hâşâ..
Bu Risale-I Nur Dan bir parcadir
Vesvese geldiği zaman Allah’a sigin , her zaman Allah’a sigin , sana o Turlu vesveseler geldikce Sen kendin den soyle " Ben Allah’a inan dim " Kardesim bil ki Allah senin içindekilerini biliyor , sana vesveler geliyorsa o demek ki senin imanin kuvvetliydi.
Kardesim Her seyin bir sahibi var , Bu dunya bosu bosuna yaratilamaz , biz Bu dunyaya Allah’a ibadet etmek ucun , imtahanlari gecmek için geldik . Allah seni burakmadi , seni terk etmedi , Allahin merhamet , af kapilari Her zaman acik , Allah’a Bol Bol dua et kardesim
—– YouTube da HAYALHANEM diye bir sey var onlara Bakabilirsin vesveselerden de bir konu var


Emrecan57
Sa arkadaşlar ben çok şansız bir insanım küçük yaşta cünüp oldum 4senedir böyleyim gusül alıyorum bir faydası olmuyo 1000kez aldım nredeyse ama faydası olmuyo gusül aldıktan sonra acaba bir yerimi yıkadımı yıkamadımı diyom ama o yer neresi onuda bilmiyom ya gerçekten bir yeri unutursam yani ben artık kurtulmak istiyorum bu cünüplükten ne yapacam ya mesela kıllarımı yıkıyom ama öbür kıllara su gitimi bilmiyorum ama hepsini yıkamaya çalışıyom ben nasıl kurtulcam bundan arkadaşlar yardım edin

Okudunuz mu?  Lucifer Ve Şeytan Hakkında Aklıma Takılan Sorular.

Selam2
Senin kılağına kuru yer kaldığını fısıldayanın şeytan olduğunu ve onun dediğini yapmayacağına kendini ikna et.


Kayıtsız Üye
1.kisi biseyi inkar etse dinden çıkaracak birseyi ama bunun boyle olacagını dinden çıkaracağını bilmiyorsa yineden dinden cıkar mı?
2.imandan/dinden çıkıyım demek şakasına dinden çıkarır mı çünkü böyle konularda saka olmadıgı için


klav
Dinden imandan çıkayım demek cahilce ve ahmakça söylenen sözlerdir. Aklı başında bir insan imanıyla oyun oynamaz. Her tülü tövbeni et ve bu sözlerden uzak durmayada tövbe et.


Kayıtsız Üye
İnsan aklından mı yoksa vesvese ile midine küfür ettiğini nerden bbilecek eğer üzülüyorsa şeytandanmış ama vesvese olduğunu düşününce insan bir süre sonra üzülmemeye başlar bana bnu açıklar mısınız nasıl ayırt edecek kişi

Dinden çıkıp giren insanın sevapları mı silinir yoksa hem günahları hem sevapları mı??


arifselim
– Aklı başında normal olan her insan elbette neye küfür ettiğini bilir bunu bilmemek mümkün mü?
– Ancak vesveseli birisinin aklına düşünceler gelir. İnanmadığı ve nefret ettiği şeyler vesvesedir.
– Akla gelen vesveselerle insan dinden çıkmaz.


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim,
Psikiyatrist değilim ancak anlattığın şeyler sende obsesif kompülsif bozukluk olarak adlandırılan bir rahatsızlığın olduğunu gösteren bazı olgular sunuyor. Bu sebeple en yakın zamanda psikiyatriste gitmeni öneririm. Bu rahatsızlık takıntılarla ilgilidir. Takıntıların büyüdükçe hayat kaliten azalır. Çünkü aklın takıntılarla uğraşırken sen günlük işlerini yapamayacak duruma gelirsin, hayat daha da zorlaşır ki bu da hayatını olumsuz etkilemeye başlar. Bildiğim kadarıyla basit bir tedavisi var. Hem ilaç hem de psikoterapiyle kısa sürede olumlu sonuç alabilirsin diye düşünüyorum. Ancak tekrar hatırlatıyorum; doktor değilim. Bu durum da teşhisi koyacak kişi de değilim.

Okudunuz mu?  Kefaret orucuna nasıl başlarım, iftar saati, sahur saati falan detaylı bir bilgi istiyorum

———–

Tasavvuru küfür küfür değildir.Bediüzzaman Said Nursi O sözler senin kalbinin sözleri değil.Çünkü senin kalbin ondan müteessif ve müteellimdir. Yani ben bunu nasıl söylerim dersen rahatsızlık duysan o sözlerden korkuyor ve üzülüyorsan senin kalbinfen değil şeytanın söylediğine delildir.şeytanın kalp yakınında lümme denilen sözleri fısıldadığı bir yer vardır.kalbe yakındır o yer.bundan dolayı insan kendisi söylemiş sanar.ümitsizliğe kapılır her seyi bırakır onun isteği zatenjudur.ehemmiyet vermezsen söner .önem verme dua et


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm arkadaşlar beni aydınlatır sanız sevinirim. Bugün"BİLMEDEN" Dünya daki yaptığımız kötü şeylerin ahirette nasıl bir ceza sistemi olacağını düşündüm ve cehennemden korktuğum için sanki çekeceğim iz cezanın adil olmadığını düşündüm. Örn: arkadaşımızın kalbini kırmisiz mesela. Keşke öbür dünyada da o, ben ona ne yaptıysam o da bana aynı seyi yapsa diye düşündüm ve biliyorum ki bunu ALLAH bilir. Benim ne haddimeyse artık düşündüm ve ALLAH ‘ in işine karışamam. ALLAH tabii ki de her şeyin en iyisini bilir ama ben bunu düşünmüş oldum.Bu düşüncede cehennemden korkmamdan kaynaklanıyor. Acaba bu şeytanın bir oyunu mudur? Lütfen cevap verin.


arifselim
Aleykum selam. İnsan ahiret ile ilgili hesap ile ilgili bir şeyler düşündüğü zaman aklına buna benzer bir şeyler gelebilir. Üzerinde çok durmaya gerek yoktur. En doğrusu insanın amellerini düşünmesi ve Allah’a vereceği hesabın muhasebesini yapmasıdır.


Kayıtsız Üye
nasihat : önce o yaptığı işi için tövbe edecek ,sonrada kelimei şehadet getirecek . Allah c.c , kesin af eder. birdahada yapmayacak.

Okudunuz mu?  Namazda son oturuşta yapılan dualardaki hata hakkında

123asdf456
Dinden çıktım ateizm i benimsedim 2 sene kadar
Tövbe ettim pişmanım ama inkar ettigim için bunun günahı affolur mu veya islama geri döne bilirmiyim


arifselim
Şirke giren veya dinden çıkan bir kimsenin tövbe ederek yeniden İslam dinine girmesi mümkündür. Allah tövbe edenin tövbesini kabul eder. Sen yeter ki samimi ol ve Allah’ım pişman oldum de. Allah, tövbe ederek ona dönen kullarını affeder ve günahlarından yana tertemiz yapar.


Kayıtsız Üye
Hocam ben gençken Allahın varlıgını araştırıyodum ve bir bunalim içindeydim kuran okuyan anneme dedimki okudugun Muhammedin hikayesi Allah yok filan diyi saçmaladım sonra tövbe edip yanliş oldugumu anladim imanim geri verilmişmidir hocam yardim edin


arifselim
Bu söylediğin sözler dinden çıkarır. Tövbe edip pişman olan ve dinine geri dönen kimsenin tövbesi Allah’ın izniyle kabul olur. Bu dediklerin büyük bir vebal ve çok büyük bir sorumluluktur. Artık sana bir ders olmalıdır ve bundan sonra çok dikkat etmelisin.


Kayıtsız Üye
selamın aleyküm ben 13 yaşındayım dini konular ile ilgili çok bir fikrim yok bir gün oruç tutarken aklıma aniden Allah öyle güçlü bir ilhatırki isterse başka bir ilah yaratır die bir cümle geldi bende ALLAHIN kudretinden ve gücünden şüphe duymadığım için yapar herhalde dedim dinden çıkmış olurmuyum bunu kendi kendime dedim


mumsema
Bu söz dinden çıkarır ama amaç kötü değil ve küfür sözü olduğu bilinmiyorsa dinden çıkılmaz
Allahtan af dilenmeli ve öyle gereksiz cümleler kullanılmamalıdır.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar merhaba ben 17 yaşındayım son 2-3 haftadır dinden git gide uzaklaştıgımın farkındayım sürekli aklıma bundan milıuarlarca önce hiçbişey yokken Allah nasıl oldu oluştu gibi sorular geliyor ve babamla her akşam berdeyse yatsı namazına gidiyoruz namazı kılamıyorum içtenlikle dinime nasıl esksii gibi iman sahibi olabilirim lütfen bir yardımcı olun bide dine dönmek için neker yapmalıyım

Okudunuz mu?  Kerahat vakitlerinde kuran okuyabilirmiyiz.

Ygtbhc2
bir insan dinden çıkıp sonra tekrar dine girmek için tevbe edip kelime i şehadet getirse fakat tevbesi kabul olmasa dine tekrar girmiş sayılır mı?


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm
İçimde sürekli imanımı sorgulatmaya çalışan bir ses var tövbe haşa kafirim dedirtmeye çalışıyor ve ben bu sesten rahatsızlık duyuyorum
Bugün eşim benimle şakalaşırken içimdeki ses kafir olduğumu bilseydi gibi bir hissiyata kaptırdı beni
Ben Allah inancı olan ve İbadetlerimi yapmaya çalışan biriyim
Zikir çekmeyi de çok seviyorum
Bu düşünce son zamanlarda beynimi kemiriyor kalbim daralıyor
Çok korkuyorum imansızlıktan
acaba dinden çıktım mı diye düşünmeye ve ortalıkta ruh gibi dolaşmaya başladım

Kendime şunu söylüyorum ben kafirliği dile getirmedim kalbimle tasdik etmedim
İbadetlerimi terketmedim ve böyle bir düşüncem de olmadı.
Sırf içime gelen düşünceler beni dinden çıkarır mı?

Dinden çıkan kişi tekrar dine geri dönse bütün amelleri boşa gitmiş mi olur ?


biyolog26
İçindeki ses istediğini söylesin kulak asmana gerek yok. sorumlu değilsin.


Kayıtsız Üye
Bir kaç tanıdıgım var selam verdiğim zaman selamımı almıyor bulundugum ortama gelincede selam vermiyorlar mrb nber bs deyip geçiştiriyorlar ben çok huzursuzum uykuyu unuttum diyebilirim dinden mi çıktım kafir mi oldum diye vesveye kapıldım hayatım zindan oldu Allah için yardım edin tövbe edip ibadetlerime daha çok sarıldım ama için rahat dgl

Okudunuz mu?  Konuyu söylemeden helallik istemek ?

Şirinaksak98
Ben birine Allah’a inanıyorsundur inşAllah dedim aslında onu tövbe ettirmeye çalışıyordum tasdik amaçlı ondan cevap almak için sordum sonra sana güvenilmez inşAllah inanıyorsundur dedim halbuki inandığını biliyorum ama bu laf bir anda ağzımdan çıktı söylediğime pişman oldum anında tövbe ettim kelimei şehadet getirdim bir daha asla aynı hatayı yapmam zaten imanın 6 şartına da kalpten inanıyorum dilimle de tasdik ediyorum sizce tekrar dine dönmüş müyümdür Allah rızası için cevap verin nolur

Lütfen Allah rızası için yardım edin çok zor durumdayım birine inşAllah Allah’a inanıyorsundur dedim amacım söylemesini sağlamaktı hani dille tasdik etsin diye sonra biranda sanada güven olmaz dedim halbuki inandığını biliyorum o an hata yaptığımı anladım hemen Tevbe ettim kelimei şehadet getirdim zaten imanın 6 şartına inanıyorum kalbimle dilimle de tasdik ettim bir anlık gaflete düştüm tekrar dine dönmüş müyümdür nolursunuz cevap verin


arifselim
Bu şekilde ifade etmek toplum içinde hoş kabul görülmese de bu söz seni küfre sokmaz. Ancak birine açık bir şekilde ve bu niyetle sen kafirsin gibi cümleler kullanılırsa işte bu çok tehlikelidir.


Kayıtsız Üye
Allah senden razı olsun abi içimi rahatlattın!Teşekür ederim!


Misafir üye
Ben 14 yaşındayım malum ergenlik dolayisiyla birde arkadaş çevrem beni o kadar etkilediki pornografik ve uygunsuz şeyler izlememi önerdiler bende bu pis şeylere baktıktan sonra bağımlı oldum sürekli kurtulmak için çare aradım ama şeytan her zaman benim pis işlere devam etmem için benim aklıma vesvese sokuyordu.ben yaklaşık 6 ay bu pis işe devam ettim ve sonunda dedim ki Allah’a söz verip bir daha bu işlere bulaşmıycam ve söz vermeden önce gusül abdestimi aldim ve kibleye donup dedim ki yüce rabbim sen bana yardim eyle ve bu pis işten kurtulmam için bana yol goster eğer ben bu isi birdaha yaparsam beni dininden cikar sana söz veriyorum dedim ve duami bitirdim sonrada bu ise tövbe ettim ama 3 gün sonra bir arkadaşımın yüzünden ben bu işi tekrar yaptım ama yaptiktan sonra dinden çıkmışmıyımdır. daha 14 yaşimdayim ve aklima sürekli vesvese geliyor dinden cikmissam ne yapmaliyim lütfen bana yardim edin sürekli uzulmekteyim

Okudunuz mu?  Gusül sırasında balgam yutmak gusle zarar verir mi?

ACİLSERVİS
Dinden çıkar gibi bir beddua eder mi bir insan kendine. Bu nasıl bir cehalet. Bedduan için tövbe et ve yeminin için yemin kefareti öde.


Kayıtsız Üye
Benim birgun sabah uyandiğımda Allah’a asi gelen vesveselerim oldu ve coğaldi yaklasik 5 ay falan oldu ama birgun gece gene vesveselerim çok geldiği bir gece banyo yapmazdan oncesi idi uygunsuz haldeyken yani rüya ve uyanik haldeyken peygamber efendimiz geldi karanlik icersinde ya hay sesi ile birlikte yuzunu gostermedi ve yazik der gibi bir hissiyat olustu dokunur gibi yapti ve dalmisim uykuya çok korkulu haldeyim acaba imañim gitmişmidir lütfen yardimcı olabilirmisiniz bilgi verirmisin boyle bir şey olabilirmi


vel Fecr
kişi kendini daha iyi tanır.
Allahta bize şah damarımızdan daha yakındır ve kalplerimizi bizden daha iyi bilir.
imanım gittimi acaba diye düşünüp 2 vakit namazı kaçırmaktansa. direk tevbe et günahlarına ve ibadetlerine sıkı sıkı sarıl devam et.
şeytanın seni oyalamasına izin verme geliş yollarını kapat.

Okudunuz mu?  Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar benim kocam sürekli isyan ediyor ve Allah’ı inkar ediyor sürekli Allah bizi unutmuş Allah varsa niye bana vermiyor sen namaz kılıyorsun hani Allah sana verdi mi gibi kelimeler kullanıyor konuşuyorum.
annesi ve ben bu durumdan çok şikayetçiyiz bizi anlamıyor çok üstelediğim zaman beni dövmesinden korkuyorum ne olur bana yardım edin bir dua bir süre yok mu onun aklını başına getirmesi için sürekli namazda dua ediyorum ama iyice kötüye gidiyor sanki bana bir akıl verin yardım edin ne olur önceden zikir eden bir adamdı ama bir anda ne oldu anlamıyorum


arifselim
Aleykum selam. Onunla yakından ilgilenecek ona nasihat edecek, doğruyu gösterecek bir kişiden yardım alması iyi olabilir. Elbette her namazdan sonra ve her fırsatta ona dualar etmelisin ama hidayeti veren Allah’tır.


dinden çıkan ne yapmalı, dinden çıkan biri nasıl dine döner, dinden çıkan geri dönebilir mi

Bu kategoride yer alan Bir insanın hakkını helal etmesinin mükafatı var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkan insan nasıl tekrar dine gelir duası var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.