Anasayfa
12 Şubat 2023, 22:47
missa01
Abone

Dinden çıkan kimse, şehadet getirince tekrar dine dönmüş olur mu ?

Dinden çıkan kimse, şehadet getirince tekrar dine dönmüş olur mu ?

Kayıtsız Üye
Dinden çıkan birisi sadece şehadet getirse bu nasıl olmalıdır yani. Abdest almalımı kıbleye dönmelimi bide ben dinden çıkınca şehadet getiriyorum olmadı bidaha bidaha bu sfer kötü düşünceler oluşuyor aklımda yani olmadı bdaha şehadet sonra bidaha bidaha bir yardım edin ALLAH aşkına.


Cevap: Dinden çıkan birisi şehadet.

rana
kardesim Allah’a ve iman etmen gereken diyer seylere iman ediyorsan sorun nerde?
kelimeyi sehadet getir, tevbe et ve kendine zülm etme, zamanini bunlara değil ibadete ver..

Okudunuz mu?  Camilerde Görev Yapan Kişiler Kimlerdir Ve Görevleri Nelerdir

Dinden çıkmak, ya bizzat kişinin ‘ben çıkıyorum’ tarzında bir beyanı ile ya da Allah’ı, melekleri inkâr gibi bir hata ile olur. Düşünmekle dinden çıkılmaz.

içindeki vesveseyi susturman için Allah ile mesgul ol..


Dinden çıkan kimse, şehadet getirince tekrar dine dönmüş olur mu ?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Bir insan isteyerek veya istemeyerek, bilerek veya bilmeyerek yanlış biz söz yüzünden dinden çıksa, sonrasında şehadet getirse tekrar hemen dine dönmüş olur mu ?
Mesela dinden çıktından farkı bile yok fakat namaz kılarken ettehiyyatü de şehadet getiriyor ya tekrar dönmüş olur mu veya gün içinde şehadet getirse.
Ben bazen korkuyorum açıkcası, ya dilimden bilmeden olmaması gereken bir söz çıksa da dinden çıkmış olsam ? Ya öyle ölsem gibi düşünceler geliyor aklıma 😕

Okudunuz mu?  Ruh hastalarının ahirette durumu nedir?

İkinci sorum da insanlara sinirle sen tıpkı gavursun, şeytansın gibi sözler söylemek insanı günahkar yapar mı veya dinden çıkarır mı ?


Yorum: Dinden çıkan kimse, şehadet getirince tekrar dine dönmüş olur mu ?

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle bu konular çok önemli olmakla birlikte asla vesvese ile karıştırmamak ve şeytanın kafanız karıştırmasına izin vermemen gerekir. Kelimei şehadet getirmesi ile dine girmiş olur. Bir müslümana kafir demek tehlikelidir. Eğer o kişi kafir değilse söz kendine döner.

Okudunuz mu?  Babama Hakkımı Helal Etmiyorum (evladın Baba üzerindeki hakkı)

Kayıtsız Üye
Hocam bende bu dertleri çok yaşadım . Lakin hiç ağzımla dinden çıktım demedim ama kalbimle sanki kopmuş gibi oluyodum sürekli haşa hep git gel git gel oldum ama hiç agzımla ben dinden çıktım demedim kalbimde bazen çok boşluk oluyodu ici bos kazan gibi ağzımla demedim ama kalpte çok sorunlar yasadım bazen oyle bir hal oluyoduki hani insana söversin derki cahil herif seninlemi ugrasicam birde söverler sana sende bişey olmamıs gibi susarsın namusussuz gibi izlersin. bana dinsizlik hissi geliyodu domuz gibi tepki vermiyordum ama ne günah işledim nede Namazı terk ettim ama aklımda ve kalbimde çok bosluga düstüm ve boyle ibadet ettim . vesveselerde çok etkiledi kalp varya o çok önemli iste ve benimde en çok kusur yasadiğim yer orasıydı ve genelde tek kalınca olurdu bunlar şuan biraz düzeldim benim durumum nedir ? Namaza durunca çok degisik oluyordum hissiyatsiz maneviyatsız boyle bir garip bir hal oluyordu bendede ben dilimle demedim ama kalbimde çok sorun oldu ben içerden fethedildim şeytan tarafından. Aynı ic organları kemiren fare gibi beni içerden yedi. Gidipte günaha sapmadım yine haramdan kaçtım ama kalp işte kalp ordan çok darbe yedim ama elimde degildi sanki içerden bişeyler beni kemiriyordu

Okudunuz mu?  Geçici dövme ve yapışkanlı dövme yaptırmak günah mı

umutaltan24
Selamun aleyküm arkadaşlar ben çirkin olduğum için hergün Allah’a isyan ettim bir gün öfkeme yenik düşerek bilerek ve isteyerek kuranı kerimin rastgele bir sayfasını yırttım şimdi pişman oldum ama iş işten geçti ben tekrar kelime i şehadet getirerek müslüman olabilir miyim yoksa Allah tarafından lanetlendim mi ibadetim kabul olmaz mı kurtuluşum yok mu ? ayrıca 15 yıldır psikoz ve majör depresyon tedavisi görüyorum bu bir bahane olabilir mi tabi böyle birşeyin bahanesi olamaz ama aklım çok karışık ?

Okudunuz mu?  Hz Yunusun duası regl halinde nasıl devam edilir

Kayıtsız Üye
Kardeşlerim nefes aldığınız sürece tövbe kapısı açıktır. Siz yeterki samimi bir şekilde Allah’a dönün ve tövbe edin, Allah tövbeleri çokça kabul edendir. Hatanızı anlamanız ve bundan tövbe etmeniz önemli olandır. Sakın ümitsizliğe düşmeyin , istiğfar edin.. İstigfar ayakta tutar. Allah şüphesiz çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Ablanın bedduası tutar mı

Kayıtsız Üye
Ben çocukken Allah yok inanmıyorum görmüyor beni falan diyip isyan ediyordum.Ergenliğe girmiştim ama Allah’ın beni lanetlediğini düşünürdüm başıma gelen bir şey yüzünden.Bir de bir takım takıntılarım falan var ama sorsanız Müslümanım derdim yani ben dinden çıkıyorum bilincinde bir şey değil.Dine yönelmek istiyorum ama bir şey beni tutuyor.Hayattan zevk bile alamıyorum artık.Kendimi hiçbir şeye layık görmüyorum.Rüyalarımda da kendimi olmadığım biri gibi görüyorum.Kabuslar görüyorum.Dua ediyorum ama içimden de Allah’la ilgili çok kötü çok kötü şeyler geçiyor.İçimden ya Allah yoksa düşüncelerini aşamıyorum da aşırı ümitsizim.Ne yaparsam yapayım beni duymaz gibi geliyor.Bahane mi bilmiyorum ama psikolojik sorunlarım da var,yıllardır.Ne yapmam gerektiğini nerede ne yapacağımı bazen bilmiyorum bazen aklım hiçbir şeye yetmiyor gibi.Bazen de mantıklı konuşurum.İyice kötü oldum günlerdir düşünmekten mal gibi dolanıyorum etrafta.Defalarca psikoloğa falan da götürmüşler küçükken.Hala sorunun ne olduğunu bilmiyorum.Neyse Allah rızası için bana yardım edin.Bir şeyleri toparlamam için vesile olun.

Okudunuz mu?  Hamile kalmaktan korkuyorum

Bay doğan
Kardeşim ergenlikten önceki günahlarımız Allah’ın izniyle yazılmaz onlar için dert etme . Allah her şeyi duyar ve görür . Gerçekten vesvesenin zararı yoktur . Hz.Muhammed(S.A.V) :" Vesvese imandandır " buyurdu . Yani senin gerçekten Allah’a inancın var ve sana vesvese geliyor . Öncelikle eğer namaz kılmıyorsan namaz kıl . Eğer kılıyorsanda sünnetleri ile beraber kılmaya özen göster . Allahın ilmini öğrenmeye çalış . Alimlerin kitaplarını oku ve Allah ile ilgili kötü düşüncelerin senin olmadığını hatırla . Sonuçta o şeytanın sözleri kanıtı ise sen bundan rahatsız oluyorsun . Düşünceler geldiği zaman onun iblisden olduğunu hatırla ve önemseme . Allah’a emanet

Bu kategoride yer alan Okulun önemi ile ilgili kompozisyon başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkan kimse, şehadet getirince tekrar dine dönmüş olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.