Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi

Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi

servet_47
ben bundan yaklaşık olarak 2,5 yıl önce bir bayanla hanifiye göre nikah kıydım. daha sonra, 6 ay sonra felan takribi 3 defa boşol dedim sinirle. yine bir kaç ay sonra yine 3 defo boşol dedim sinirle. aradan zaman geçti ve dün günlerdir onun ısrası zorlamasıyla ve benimde sinirimle onun bana etkisiyle yine boşol dedim 3 defa. şimdi sorum sinirle söylememim ve sonrasında pişman olmamım bir dönüşü varmı. bu arada kendim şafi mezhebindenim eşim hanifi mezhebinde. ayrılmak istemiyoruz. internette okudum biraz. şafi mezhebine göre bu nikah gecerli degil. yada şafi mezhebine göre velisi olmak kaydı ve salih şahitler huzurunda tekrar nikah kıyılabilir diye. veya başka bir yolu varmı. yardımcı olurmusunuz Allah rızası için. 🙁

Okudunuz mu?  Namazı kıldıktan sonra parmağımda kan gördüm namaz geçerlimidir?

Cevap: Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi

Şema
Sinirliliğin ölçüsü, boşama sözü kullanıldığında kendinden olmayacağın kadar yani ne söylediğinin farkında olmayacak kadar sinirli olman gerekir ki boşama sözleri geçersiz sayılabilsin.

Şafiiye göre olmadı şimdi şafiye göre kıyalım demek boş sözdür ve kendini tehlikeye atmaktır. O zaman 2 senedir zina mı yatınız?!!!
Kardeş tavsiyem size en yakın müftülüğe gidin ve derdinizi sözlü anlatın ki bir çaresi bulunsun.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebi ve Gusül

Cevap: Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi

servet_47
tşk ederim gidecem inşaAllah. başka fikri bilgisi olanda yorum yapabilirmi


Yorum: Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz Hz Muhammed sav efendimiz bir erkek aynı anda üç kez boşama yoktur diyor ayrıca kadının adet döneminde olmasının da önem arz ettiğini söylüyor sahabeden birinin ben eşimi bosadim demesi üzerine onun adetli olup olmadığına bakılması gerektigi belirtiliyor bunu araştırın inşaAllah

Bu kategoride yer alan Anne baba haksız yere çocuğuna hakkını helal etmese bunun hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.