Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

İslamın katı kuralları

İslamın katı kuralları

Kayıtsız Üye
Bende bir şey sormak istiyorum fazladan bir rekat kılsam veya 2. Rekattan sonra oturuşu unutsam devam etsem unuttuğumu bilerek Allah razı olmaz mı? Mesela abdest alırken kollarımı musluğun altına koysam ve birkere yıkasam abdetim kabul olmaz mı?

Böyle katı kurallar beni namazdan soğutuyor ama namaz kılmak hoşuma gidiyor bu katı kurallara uymazsam kıldığım namaz Allahı incitir mi sizce?

Acizliğimden dolayı en ince ayrıntısına kadar yapmak bana zor geliyor ben sadece ibadetimi yapıp Allahın benden razı olması umuduyla mutlu olmak istiyorum sizce içinden geldiğince ibadet etmek doğrumudur.

Okudunuz mu?  Kadının bir saç teli

Son olarak kısa namazları uzatmak ve secde ederken biraz fazla secde etmenin bir sakıncası varmıdır?


Yorum: İslamın katı kuralları

duzgunomer
Bir bina inceden başlayıp kalınlaştırarak inşa ediliyor mu? O bina olmuş oluyor mu? Yoksa bir enkaz mı?

Namazda bir vacibin terki sehiv sevdesini gerektirir.

Abdesttte farz olan yüz, kol, baş ve ayağın yıkanmasıdır.

Fazla secde derken secdeyi uzakmak mı? 11 e kadar fln sübhanerabbiyelala demek müstehap.

Senin sorduğun bu farz mı? değil. Senin sorun, kendi farz bildiğin kuralları yapmazsak kabul olmaz mı?

Şuan kolunu bir kez yıkayınca kabul olduğunu öğrendin, şimdi de kol yıkamazsak abdest kabul olmaz mı diye Allah’ın kurallarını eleştireceksin!

Okudunuz mu?  Haya İle İlgili Ayet Ve Hadisler

Yorum: İslamın katı kuralları

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun cevabın için. Kendimi ifade edememişim haşa Allahın emirlerini sorgulamak ne haddime. Benim sorguladığım her kafadan çıkan sesler şu yapılmaz bu yapılmaz denilen şeyler.

Rabb ime layık bir kul olamasamda bunun için içten içten çabalamam gerektiğini Allahıma şükrler olsun gördüm yeni başladım ahlakımı dzüelțeye ibadetlerimi yerine getirmeye birşeyler öğrenmeye öğrenirken de namaz hakkında bu kadar güzel bir ibadet hakkında katı kurallar görmek beni üzüyor yoruyor

Okudunuz mu?  Riba ile ilgili hadisler

Kuran da namaz farz kılınmış fakat nasıl kılacağımızı peygamber efedimi göstermiş (yalışım varsa affola) Hz.Muhammet (s.a.v) efendimiz mi bunları yapmak zorunda olduğumuzu söylemiş yoksa atalarımız içinden geldiği gibi ibadet ederken mi bunları kurallaştırmışlar.

Siz diyorsunuzki kolları bir kere yıkamak yeterlidir ama ben 3 kere yıkanmadıı zaman abestin kabul olmayacağını örendi hep en doğru bilgiyi hangi kaynaktan edinebiłim? Yardımlarınız için Allah razı olsun.


Yorum: İslamın katı kuralları

Kayıtsız Üye
Beni yanlış anladınız uzunca bir yazı yazmıştım ama gönderirken hata oluştu. Allahın emirlerini sorgulamak haddim değil bu kuralların kaynağını merak ediyorum bana küçüklüğümden beri kolları 3 defa yıkamam gerektiği öğretildi mesela peygamber efendimizin yaptıklarını en doğru hangi kaynaktan öğrenebilirim. Allah razı olsun yardımlarınızdan.

Okudunuz mu?  Putlara tapanlar toplumunun adı nedir

Kayıtsız Üye
Benim canımda 5 ton yemek yemek istiyor ama kapasitem yetmiyor. Allah insanlara çekemeyeceği yükü yüklemez. Boş sorular sorma kardeşim. Nasıl ki okulda devamsızlık süresine bir şey yapamıyorsak, Allah’ın verdiği görevlere de bir şey yapamayız. Tamam mı kardeş?


Kayıtsız Üye
Islamda kati kural diye bisey yoktur.

Hersey tam da olmasi gerektigi gibidir kullarin durumu vs hersey gozetilmistir.

Okudunuz mu?  Ağaç dalının defter olma aşamaları nelerdir?

Eger bu yazida ben yanlis yaparsam bendendir benden soguyun Islam dan sogumayin,Islam Allah in dinidir.

Hani bazen aci bisey tatli biseyle karistitilir ya yerken hissedilmesin acisi diye.

burda gördüğüm bazi sorular veya yazilar bana tipki bu sekilde kasitli olarak hayirla serrin karistirilmasi gibi geliyor,%100 bilmesekde aceba mu dedigimde ser tarafi agir basiyor.

Allah i incitebilecek hicbirsey de yoktur,fayda ve zarar bizim için yaptiklarimizda!

Bu ”içinden geldiği gibi” durumunda da insana hos gelen her zaman hayirli olmayabilir kaldi ki ibadetlerde zaten aslolan emredilene itaattir.bu Allah in emridir.hani bir soz var ya “Allah in emri değil ya”denilir olmasa da olur anlaminda iste ibadetler Allah in emridir olmazsa olmazdir.

Okudunuz mu?  Ayet-el kürsi hangi tarihte nazil oldu

Kaldi ki insanin içinden her zaman hayir gelmeyebilir,nefis var;
ama insanların kendini onemsemek ovmek de hosuna gittiginden “suram bana soyluyo”,”suram beni yaniltmaz” vb sozlerle hoslarina gidene meylettigini gorursunuz,

Onemli olan hayirli olani sevmek,hayirli olana meyletmek,hayirli olanin nefsin degilse bile kisinin hosuna gitmesidir.

Allah in rizasi da kullarin birbirinden hosnut olmasi gibi degildir O yarattiklarina benzemez.

Allah in rizasi gercekten de herseyin ustundedir (9.sure 72.ayet)

Allah i razı etmek için nasıl ibadet edilmesi gerektigini de en iyi Allah bilir!

Okudunuz mu?  Sıdretü'l Münteha nedir ?

Kayıtsız Üye
Teşekküt ederim güzel kardeşlerim. Merak ettiğim soruyu ne ben sorabildim ne siz cevap verebildiniz yalnız söylemek istediğim bir şey var bu forumdaki soruları bir süredir takip ediyorum cevap yazarken yardım etmek istiyorsanız cevabınızı eleştiri yaparak vermemenizi dilerim. Allah razı olsun iyi geceler.


Kayıtsız Üye
Sağol aradığım cevapları buldum benim katı kural dediğim farzlaştırılmış sünnetler veya hurafelermiş anladığım kadarıyla soğutmak derken normalde namaz kılmayı düşünürken istekli hevesli içimden ruhumdan gelen bir istekken o isteğin gitmesi aksi halde namaz ne kötüymüş ben bunu yapmam gibi bir ifadede bulunmak istemedim.

Okudunuz mu?  Egzama ile sedef hastalığı arasındaki fark nedir?

Kayıtsız Üye
Cevabini elestiri olarak verenlerden biri olarak burda yazan hickimseyi sahsen tanimadigimi kimseye de zulum olsun veya uste cikayim diye yazi yazmak istemedigimi belirteyim.

Elestiriden de geri durulamayacak yerler var,dogruluk için iyilik için Allah in dinini savunmak ve Allah tan hayir ummak için!

Ben hasa dinin ustunde olmadigim gibi kimse de oyle degildir

(burdaki konuyla ilgili soylemiyorum burda zaten baska bir kasit oldugu ifade ediliyor)

Birileri burda kendini dinin ustunde gorurcesine pervasizca yazi yazdiginda,sorgulamayla bilmeden iddia etmeyi karistirdiginda Allah a ,elcisine ve dinine yanlis yaptiginda elestirmezsek biz de o zaman yanlis yapmis oluruz.

Okudunuz mu?  Borç para vermek ve geri alamamak

Kayıtsız Üye
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Öğrenmeye çalışırkede ayıplanmak insanı incitiyor. Herşeyin doğrusunu Allah bilir. Bazen insanlar bir kusuru yakalayıp onu eleştriyor üslüptan olsun vs. Önemli olan kusuru örtmektir. Aç bir insana nasıl sen fakirsin çalışta kazan diye eleştirmeden yardım eli uzatıyorsak eğer hayırlı bir işse yardım isteyen birinede öyle el uzatmak gerektiğini düşünüyorum. Eğer yaradan o fakire bir iş nasıp etmeyip senin vesilenle rızkını ulaştırıyorsa aynı şey burası içinde geçerlidir. Eğer size yeni bir bakış açısı gösterebildiysem ne mutlu bana. Allah razı olsun sizlerden.

Okudunuz mu?  Kocamın gözü dışarda ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Yukarda soyle bir durum var ki ben mesaj yazdigimda(Islam’da kati kural yoktur diye baslayan)konudaki sadece iki mesaj gorunuyodu,bu yuzden aciklamalari hesaba katmadan elestirilmis gibi bir durum oldu.
Yoksa ille de elestiri pesinde kosmak gibi bir luksum yok.

Bu kategoride yer alan TEYHAN ismimin manası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamın katı kuralları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.