Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:05
missa07
Abone

Kocamın gözü dışarda ne yapmalıyım

Kocamın gözü dışarda ne yapmalıyım

Melek_110817
Selamunaleykum hayırlı geceler.

28 yaşında yarım senedir evli bir bayanım. Eşimle isteyerek ailemin desteği ile evlendim.

Böyle bir sorunumuzum olduğunu maalesef nişanlılık döneminde pek farketmemiştim.
Eşim maalesef dışarıda gözlerini koruyamıyor. Genel anlamda da dışarıda herşeye bakan çok dikkat eden bir insan. Mesela ne zaman parka çarşıya veya alışverişe çıksak gelen geçen her insanı farkeder onlara bakar erkek kadın çoluk-çocuk yaşlı farketmeden.

Okudunuz mu?  Abdest başlı başına bir ibadet midir?

Sorunumuz işte burda başlıyor, her ne kadar genel anlamda insanlara bakıyor gelen geçeni farkediyor olsada, özellikle genç dikkat çekici bayanlar yanımızdan etrafımızdan geçerken en azından bir kaç saniye yüzlerine bakmadan hatta bazen uzun uzun bakmadan geçmiyor. Her ne kadar şehvetli bakış olmasa da, bayanlara bakıyor olmasi ve kesin çözüm bulamayișimiz artik çok ciddi şekilde beni rahatsiz etmeye başladı.

Okudunuz mu?  Su İçtikten Sonra Okunacak Dua

Defalarca konuştuk, başta çok fazla tepki gösterdim, lakin zamanla daha anlayışlı yapıcı çözümler üretmeye başladım.

Mesela eşime çok dikkatli bir insan olduğunu, dışarda etrafını hep gözlemlediğini ama özellikle de dikkat çekici bayanlar geçerken insanin gözünün ister istemez onlara takıldığını ve gözlerin korunması gerektiğini vs anlatmaya çalıştım

Okudunuz mu?  Şıra caiz mi

Bazı zamanlar inkar etsede abarttigimi söylese de, ben sakin yapıcı şekilde konuştuğum zaman
Kabul ediyor haklısın diyor, hiç farkında olmadığını ama artik dikkat edeceğini söylüyor. Bu konuşmanın akabinde dışarı çıktığımızda özen gösterdiğini bakmadığını daha doğrusu baktığı an gözünü çevirdiğini farkediyorum ama üzerinden bir iki hafta geçer geçmez yine aynı eski halini alıyor.

Okudunuz mu?  Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından birşey kaybetmez anlamı

Yanında olmadigim tek başına dışarı cıktığı zaman iş yerinden dönerken içim içimi yiyor , acaba diyorum yine gözlerine hakim olamıyor mu.
Zikirmatik almıştım tek başına çıktığı zaman salavat ceksin sadece ona konsantre olsun diye ama ne kadar faydali oldu bilemiyorum.
Namazlarımızda dikkatli olmaya başladık, özen gösteriyorum evde dini içerikli konular konuşalım sohbet halkasina katılalım.

Okudunuz mu?  Mevlit nasıl okunur mevlitte sırasıyla hangi sure ve dualar okunur?

Sürekli ayni konuyu da gündem yapmak zoruma gidiyor, insan ister istemez kendini değersiz hissediyor. Bu doğal olarak güncel hayatımızın diğer kısımlarına da yansıyor zaman zaman, moralim bozuk oluyor hiç bir şey yapasım gelmiyor vs.

Hatayı kendimde aradım tabi önce, acaba dedim yeterince kendime özen mi göstermiyorum da dışarda yabanci bayanlara gözü kayıyor, ama inanin hele ki son bir kaç aydır o kadar dikkat ediyorum ki sağlığıma sıhhatime dış görüntüme eşime karşı davranışlarımı gözden geçiriyorum… ama elimden geleni yaptığıma eminim.

Okudunuz mu?  Kaç peygamber gönderilmiştir bunların kaç tanesi kuranda geçmektedir ?

Ama artik oyle bir noktaya geldik ki , her dışarı çıkmamız benim için resmen eziyet oldu, sürekli eşimin bakışlarına şahit olmak beni ciddi şekilde yıprattı ve yıpratıyor…

Simdi ben ne yapabilirim? Bunun tek çaresi sabretmek ve düzelmesi için dua mi etmek?

Okudunuz mu?  Adak etinden Benim eşim Ve Eşimin Anne Ve Babası Ve Kardeşleri Bu Et Yiyebilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim…


Yorum: Kocamın gözü dışarda ne yapmalıyım

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Eşini başkalarından Kıskanmak her insanda olması gereken doğal bir özelliktir. Ama bunu şeytanın bir fitnesine dönüştürmeden sınırında tutmak önemlidir. Herkes kendi ettiğinden sorumludur. Evet bazı şeyler elbette insanı rahatsız edecektir ama bu konuda üzerine ne kadar gidersen bu konu daha çok alevlenir ve daha çok sıkıntı verecektir. Sabırla ve iyilikle davranmaya devam etmelisin. O işinde ve sensiz dışarıda iken asla düşünme bile. Bırak o rabbi ile baş başa kalsın. İşte müminin bu noktalarda Allah’a havale etmesi böyle olmalıdır. Kendini boş yere üzme, eşini ve eşinin gözlerini asla takip etme. Bırak ona güvendiğini ve onu çok sevdiğini bilsin hissetsin. Göreceksin bir zaman sonra bunlar geçecektir.

Okudunuz mu?  Allahtan ümit kesilmez ayeti

kocamin gozu disaqda, kocamın gozu disarda, kocamin gozu disarda beni sevmiyor

Bu kategoride yer alan Kuranı kerim öğretmeni olmak için ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocamın gözü dışarda ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.