Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:58
missa7
Abone

İslam dini katı kuralcı mıdır?

İslam dini katı kuralcı mıdır?

Kayıtsız Üye
islam dini katı kuralcı mıdır?


Cevap: islam dini katı kuralcı mıdır?

Kırlangıç.
Üstad Necip Fazıl’ın bir sözü vardır "Herkes inancında özgür, isteyen bu dünyada pişer isteyen ahirette." diye.Sizinki de o misal.Bir düşünün Allah aşkına, yıllar yılı tabiri caizse eşek gibi çalışıyorsunuz ve karşılığında ancak ortalama bir eviniz oluyor.Sonsuz ve dünyayla karşılaştırılmayacak derecede güzel bir cennet hayatı da o kadar ucuz olmamalı değil mi ama? Biz kurallara uymak için elimizden geldiğince çabalayacağız gerisi Allah’ın rahmeti.Sinir oluyorum bu İslam’ı sevimli göstereceğiz diye kırk takla atanlara.Bizim İslam’a ihtiyacımız var, İslam’ın bize değil.

Okudunuz mu?  İş yerinde mescit yok

Cevap: islam dini katı kuralcı mıdır?

İsmailAbi
Patronunun dayatmaları katıl kural olarak görülmüyorda doğarken anlaşma yaptığın yaratıcının koyduğu kurallar (islam) mı katı kural olarak görülüyor?Patranon sana asgari ücreti istemeyerek veriyor, Rabbin sana cenneti sunuyor bırak olucaksa katı olsun.Aklı kesen bağlanır ve sabredenlerden olur aklı ve mantığı olduğunu sanan kibir ve büyüklenme taslayana güle güle.

Okudunuz mu?  Mırmır balığı en lezzetli nasıl olur?

Cevap: islam dini katı kuralcı mıdır?

çelebiler
islam katı kuralcı değildir.Böyle algılanmasının sebebi insanların kendi kendilerine din kuralları uydurmaları ve bu kuralları din zannetmeleri sebebiyledir.Bu gibi katı kuralları araştırdığınızda aslında hiçte katı kurallı bir dinimiz olmadığını görüyorsunuz.


karadamlalar
İslam insan fıtratına tam olarak uygun bir dindir. yaşamak ne kadar kolaysa islam da o kadar kolaydır demek hatalı olmaz Allahu alem.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde kadının çalışması

islam islam
bence islam katı kulcı değildir .aslında nasıl öğretmenlerimiz bizi birşeyler öğrenmemiz için sıkıyorsa iyiliğimiz için sıkıyordur ,islam dini de aynen böyle

Bu kategoride yer alan Küfre düşmekten çok korkuyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam dini katı kuralcı mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.