Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

İş yerinde mescit yok

İş yerinde mescit yok

nurçiçek
Selamünaleyküm arkadaşlar. Kafamı karıştıran bir sorum var, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Yeni başlayacağım iş yerinde mescit yok. Açıkçası küçük bir yer, ben de baya düşündüm ama mescit olarak ayrılacak bir alan da yok. Namaz kılan var mı bilmiyorum ama malum öğle namazı ile ikindi iş saatlerine denk geliyor. Yakınlarda bir cami mutlaka vardır ama kaç dk gidilir dönülür bilmiyorum. Öğle namazı cami de arada belki kılınır ama ikindi mümkün değil gibi. Kazaya da bırakmak istemiyorum, namaza baya geç başladım, aksatmadan devam ettirmek istiyorum, ne yapabilirim?

Okudunuz mu?  Gece neden mezarliga gidilmez

Yorum: İş yerinde mescit yok

bbgbbg
Yanınızda seccade götürüm ve boş bir yerde kılın.Eğer hiç ama hiç ihtimal kalmadıysa yetkililere durumu bildirin.İlgilenmezlerse işten ayrılırsınız mecbur.Rızkı veren Allah’tır(azze ve celle). Karşınıza daha hayırlısını çıkarır dilerse.


Yorum: İş yerinde mescit yok

nurçiçek
Beş yıldır doğru düzün bir iş bulamadım, işten falan ayrılamam. Her yerde ayakkabı ile geziliyor, öyle secade ile kılınacak yer olsa zaten buraya yazma gereği duymam. Kendim düşünebiliyorum onu. Hem ne yapacağım herkesi dışarı mı çıkaracağım odadan?

Okudunuz mu?  Ölüm düşüncesi beni tedirgin ediyor

Yorum: İş yerinde mescit yok

Kayıtsız Üye
Abla işten ayrıl kazaya bırakma bence Allah rızkını verir onun için vazgeçersen kaybetmezsin


bbgbbg
Dediğim gibi yetkiliye bildirin.Eğer imkanı yok kılamazsın derlerse namazı bırakıcak haliniz olmadığına göre işten ayrılmak zorunlu olur.Ancak bu o kadar büyük bir sorun değil inşaAllah.Çünkü müslüman ülkedeyiz her ne kadar İslami yaşamda sıkıntılarımız olsada birine namaz kılamadığınızı ve mağdur olduğunuzu söylerseniz inşaAllah yardımcı olur size.Birde insanlar ayak bassa bile seccadeniz temiz ise sıkıntı olmaz inşaAllah.İnsanları odadan çıkarmayın boş oda vs. tabiki.Rabbim yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Fitne nedir? fitnenin amacı nelerdir? müslüman ve fitne

Bu arada Aleyküm Selam.İlk mesajda yazmayı unutmuşum.


nurçiçek
Cevap verenler zahmet edip yazmış ama öneriler aklıma hiç yatmadı. İş bulmanın bu kadar zor olduğu şartlarda iş falan bırakmam arkadaş. Beş yıldır işsiz geziyorum. KOlay bir şey mi hemen işi bırak diyorlar. Güldürmeyin adamı, Yazdığıma pişman oldum, zaten kendi çözümü de buldum. Çevredeki kurumsal iş yerlerinden mescidi olan bir tane bulurum elbet. Tavsiye verirken biraz daha düşünün….

Okudunuz mu?  Şirk nedir ve şirk çeşitleri nelerdir?

kastamonu37
Nurçiçek sana şunu diyeyim bak ben ameliyat olacaktım burnumdan ve korkuyordum Allah’a güvenip cesaret ettim namaz kıldım dualar ettim ama ameliyat berbat geçti ve şuan çözüm arıyorum bulamıyorum düzeltmek imkansız diyecek şekilde hayatım mahfoldu.

Ne alakası var dersen şimdi buradaki arkadaşların lafı ile böylesine iş bulmanın zor olduğu bir ortamda işi bırakırsan Allah bana başka bir şans verir zaten dersen Allah’a güvendim işsiz kalmam dersen hata etmiş olursun bulamazsan mağdur olur bu sefer Allah’a ve dine inanmamaya veya sorgulamaya başlarsın belki de o yüzden tavsiyem işine devam et boş musait bir yer varsa orda namaz kıl seccade götürüp veya isteğine uygun daha güzel bir iş bulursan oraya geç yakında bayan bölümü olan bir cami varsa oraya da gidebilirsin zaten sabahı evde kılıp öğleni işte kılar ikindiyi kilamayip kaza edersen iş yerinde sadece öğleni kılmış olursun ikindiyi kaza eder evde kılarsin işten çıkarsan hata edersin benim Allah sifami verir ona sigininca diyip hayatımın karardığı gibi sende Allah rızkımı verir ona sigininca dersen düşündüğün gibi olmayabilir çünkü sadece Allah’a bırakmak sonucu iyi etmiyor maalesef mantığına uymayan riskli yollara asla girmemelisiniz.

Okudunuz mu?  Kalpte geçeni Allah bilir başka hiç kimse bilemez konusuyla ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Bakın Allah herşeyin en hayırlısını bilir tabiki Allah’a güveneceksiniz size rızkı veren de Allah imtihan dunyasindayiz burnunuz için evet dua etmişsiniz edin de zaten çok doğru ama Allah duayı 3 şekilde kabul eder ya hemen kabul eder ya bekle der daha iyisini verir ya da ahirette kabirde mahşerde sırat köprüsünde cennete verir yani siz sabrediceksiniz Allah sizin için hayırlı olanı sizden iyi bilir siz ne olursa olsun Elhamdülillah diyin işinizi ya bırakın olmazsa ya da dediginiz gibi başka bir yakında iş yerinde bir yerde mescit oda varsa orda kılın yada iş arkadaşlarınızdan rica etseniz küçük bir oda ayarlasanız olur patronunuzdan rica edin Allah için vazgeçerseniz kaybetmezsiniz Rızkı veren herşeyi veren Allah sabredin belki size en iyisiniz vericek belki ahirette cennette sırat köprüsünde biz bunları bilemeyiz Allah’a kendimizi bırakmalıyız

Okudunuz mu?  Cennette Hz.Yusuf Güzelliği

nurçiçek
Allah akılda vermiş onu kullanın der, ama siz işi bırakın Allah rızkı verir diyorsunuz, verir ben de biliyorum da çok merak ediyorum nasıl bir dünya da yaşıyorsunuz. Aklınız şu hiç gelmiyor mu madem çalışıyorsun yakınlarda bir ev tut aralarda git kıl. yok arkadaş buraya soru falan sorulmaz, mantıklı bir cevapta çıkmıyor zaten……..

Okudunuz mu?  İçinde dinen küfür olan müzikleri dinlemenin hükmü nedir?

vel Fecr
tmm sorulmazsa sormayın. müslüman meselesini kendi çözebilendir. ama sen daha namazda kalmışsın.
arkadaş demiş şartları zorla olmuyorsa işi bırak diye. ne dicekti sana ? namazını kaza etsende olurmu dicekti ? namaz sizin keyfinize göre kılınmaz.
namaz kılınca herşey bitiyor mu ? maun süresinin 4-5-6 ve 7. ayetlerini ben burda söylemek istemiyorum, merak eden gidip bakar.

Okudunuz mu?  Dua ederken Allahım senin güzel isimlerin yüzü suyu hürmetine demek

islamı yaşantınıza uydurmaya çalışmayın, yaşantınızı islama uydurun.

Bu kategoride yer alan Nişan bozmak kul hakkına girer mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İş yerinde mescit yok Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.