Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:55
missa4
Abone

İş yerinde çalışmayan iş arkadaşı

İş yerinde çalışmayan iş arkadaşı

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm mumsema.

İş yerimizde aynı odada çalıştığımız bir bayan var. Her zaman işe geç gelir. Ve gelir gelmez çayını poğaça sini alıp oturup sohbete başlarlar iki uç bayan. Sohbet devam eder ve bu sefer kalkıp kahve yaparlar ve muhabbet yine devam eder. Saat 10:30 veya 11:00 a kadar muhabbet devam eder. Sonra kalkıp bir beş on dakika çalışıyormuş gibi yapar ve bu seferde alışveriş sitelerine vs.. girer ve saat i 12:00 eder.

Okudunuz mu?  Alkol içeren diş macunu kullanmak caiz mi

Bu sefer 12: 10 da yemeğe gider ve saat 14:00 da alışverişten döner. Sonra da öğleden sonra muhabbet faslı devam eder. Yani kısaca hiç bir iş yapmadan eve gider. Son iki uç yıldır böyle bu bayan.

Çok sabırlı bir insan olduğum halde yıllardır ses çıkarmadım. En sonunda dayanamadım ispiyoncu luk pahasına bir kaç defa müdür e durumu anlattım. Müdür de bir şey yapamayacağını söyledi. O kişinin çalışmadığını zaten kendiside biliyor.

Okudunuz mu?  Ölen kişiler bizi çıplak mı görüyor

Mumsema bu bayanın yüzünden artık sinir hastası oldum. Yani Allah affetsin gırtlağını sıkıp camdan atasım geliyor aşağıya. Sinirlerin çok bozuk artik tahammül edemiyorum bu kişiye. İş yapmamak için hep bir şeylerin arkasına sığınıyor herkesi uyutuyor. Diğer bayanlarla çok samimi olduğu için ona kimse ses çıkarmıyor. Oda bunu bildiği için çalışmamaya devam ediyor. Daha da kötüsü ağzımdan bir gün kötü bir laf çıkıp başım belaya girebilir ve işimden olabilirim.

Okudunuz mu?  Nazar değmemesi için dua (Arapça)

Maalesef bu kişi hiç bir iş yapmadığı için iş yükü üstüme daha çok biniyor. Ben orda oturup nefes almadan çalışırken o karşıma geçip saatlerce sohbet ediyor. Kahkahalar gülüşler vs.. Çalışan insanları da rahatsız ediyor.

Artık tahammülüm kalmadı bu konuda ne yapabilirim bir fikir verirseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Arapca Gramer Bilgileri...

Yorum: İş yerinde çalışmayan iş arkadaşı

Kayıtsız Üye
Ayrıca bu şahsın maaşı da oldukça yüksek. Yani piyasada o kadar işsiz güçsüz insan varki bu insanın hiç bir iş yapmadan bu maaşı alması çok gücüme gidiyor vicdanım sızlıyor. İnsanlar bir asgari ücret için günde 10 saat çalışıyor. Cumartesi pazar demeden soğukta karda kazma kürek te, tekstilde fabrikalarda düşük ücretle çalışan insanlar aklıma geldikçe büsbütün öfkeleniyorum. Bu insan ise her türlü imkanı olan bir ofiste memur mesaisini yaptığı halde hiç bir iş yapmıyor.

Okudunuz mu?  Hayvanlara isim takmak caiz midir ?

Kendim aldığım maaşı hak etmek için, haram para yemeyim diye af edersiniz eşşek gibi çalışıyorum. Ama bu zat sanki benim sinirleri le oynamaya çalışıyor gibi saatlerce muhabbet ediyor.


Yorum: İş yerinde çalışmayan iş arkadaşı

Omer Faruk
Bir kere şunu iyi bil, onlar kaybedecek sen kazanacaksın. Sen zaten orada çalışmak için varsın, emeğinin hakkını vererek paranı kazanıyorsun. Evine helal ekmek götürüyorsun. En önemlisi de Allah indinde sevap kazanıyorsun.

Okudunuz mu?  Müezzinlik yapmanın (ezan ve kamet okumanın) fazileti nedir?

Bence iş arkadaşınla muhatap olmana gerek yok. Bundan o arkadaşınız değil amiriniz sorumlu. O kişi kul hakkı yiyorsa bunun sebebi amiriniz. Yazılı bir dilekçe ile, yaptığınız görev paylaşımında tereddüde düştüğünü görev paylaşımı konusunda yazılı olarak tekrar bilgi verilmesini isteyebilirsin. Böylece amirin sana da ona da görev bildiriminde bulunur. O’na düşen görevi sana yaptırmak istediğinde bunu yazılı olarak emretmesini istersiniz. Aksi takdirde ilgili iş arkadaşınız tarafından istismar edildiğinizi belirtirsiniz.

Okudunuz mu?  Recep ayında kaza yerine nafile oruç tutmak

Amiriniz buna olumlu cevap vermiyorsa bir üst disiplin amirini takip ederek talebinizi yineleyebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.


Yorum: İş yerinde çalışmayan iş arkadaşı

Kayıtsız Üye
Bizde işler bir havuzda birikiyor. Kimi is var 3 ay sürüyor kimi iş var bir gün sürüyor. Dolayısıyla kişileri takip etmek zor. Elindeki iş biten gidip havuzdan iş alıyor. Bu şahıs on günlük işi 40 günde oynaya oynaya yapiyor. Müdür de bu kişiyi bildiği için iş verse de geciktirdiği için ona fazla iş vermiyor. Yani. Müdürde yılmış durumda.

Okudunuz mu?  Yapmayacağım diye yemin eden birisi bu yemini bozmadan önce mi sonra mı kefaret vermelidir

Yani tahammülüm kalmadı bu insana. Kimseye sebep olmak istemiyorum ama nereye kadar sabredebilirim. Artik kavga çıkması an meselesi .

Bu kategoride yer alan Aksi Baba başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İş yerinde çalışmayan iş arkadaşı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.