Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:56
missa92
Abone

Müezzinlik yapmanın (ezan ve kamet okumanın) fazileti nedir?

Müezzinlik yapmanın (ezan ve kamet okumanın) fazileti nedir?

Kayıtsız Üye
kamet ve ezan okumanın ne gibi sevapları var ?


Cevap: Müezzinlik yapmanın (ezan ve kamet okumanın) fazileti nedir?

Hoca
müezzinliğin sevabı hakkında hadis

Abdullah İbni Abdurrahman İbni Ebû Sa’saa’dan rivayet edildiğine göre, Ebû Saîd el-Hudrî radıyAllahu anh ona şöyle dedi:
"Ben senin koyunu ve kır hayatını sevdiğini görüyorum. Koyunlar arasında veya kırda iken, namaz için ezan okuduğunda sesini iyice yükselt. Çünkü müezzinin sesinin ulaştığı yere kadarki alanda olup da onu işiten cin, insan ve her varlık, kıyamet gününde ezan okuyanın lehine şahitlik yaparlar." Ebû Saîd: Ben bunu Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem’den işittim, dedi.
Buhârî, Ezân 5, Tevhîd 52, Bed’ü’l-halk 12. Ayrıca bk. Nesâî, Ezân 14

Bu kategoride yer alan Vakit çıkmadan iftitah tekbiri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müezzinlik yapmanın (ezan ve kamet okumanın) fazileti nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.