Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:09
sizden9
Abone

Arkadaşı ile muhabbet neden biter? Dostların arası neden açılır?

Arkadaşı ile muhabbet neden biter? Dostların arası neden açılır?

Cedd
Selamun Aleykum,

Bu basit ama ince meseleyi sizlerle paylaşmak ve var ise hatamı sizlerden duymak istiyorum. Lütfen beni aydınlatınız.

Yıllardır samimi olduğum, geceli gündüzlü, önemli önemsiz gördüğümüz her şeyi konuştuğumuz arkadaşım ile muhabbetim neredeyse tamamen kesilme noktasına geldi. Basit olacaktır; ama ismini vermeyeceğim, çok bilinen; İnternet üzerinden mesajlaşılan bir akıllı telefon uygulamasından irtibatımız olur genelde. Ben bazı ayrıntılara önem veren birisiyim, ne kadar samimi olursak olalım. Bu arkadaşım bir iki kez kendisine yazdığım herhangi bir şeye hiç cevap vermedi ve ben yazdığım ile kaldım. Birine bir şey yazdığınızda cevap almazsanız nasıl hissedersiniz bir düşünün. Sohbet iki kişi arasında olur ne de olsa. Ben de daha sonrasında kendisine bunu neden yaptığını söyleyip kızmıştım. Bana açıklaması "önemli" görmedim o yüzden yanıt vermedim oldu. Açıkçası zoruma gitti; her şeyini dinlediğim cevap verdiğim insan böyle yapıyordu fakat yine de kısa bir süre sonra durumun üzerini kapadım, uzatmadım.

Okudunuz mu?  Evlenilecek kişiden geçmişteki günah gizlenilmeli mi

Şimdi burada anlatabileceğim birkaç mesele var elbet; ama ben son olan ve muhabbetimizi neredeyse kesen konuya değinmek istiyorum. Arkadaşım gece geç saatlerde beni 2 kere aramış. Ben ertesi gün geri dönüş yapıp mesaj attım. Uyuduğumu söyledim ve hayırdır aramışsın ne oldu dedim. Beni çok rahat olmakla, ölüm kalım olsa oralı olmamakla suçladı ve boşver deyip geçti. Aşırı tepkisini anlayamadım; çünkü birbirimize arayıp ulaşamadığımız geceli gündüzlü zamanlarımız çok olmasına rağmen ilk defa böyle bir tepki verdi ve kestirip attı. Yine de agresifliği geçerse onu dinleyebileceğimi söylediğim halde konuşacak bir şey yok başka bir sıkıntı var burada diyerek imalı konuşup gitti. Onun derdinin ne olduğunu anlayamadığımı yazdım. Kendisinden bir gün sonra sadece bir tek toplu bayram mesajı aldım. Sıcak ve samimi bir şekilde bayram mesajını yanıtladım; fakat birkaç gündür yazmıyordu. Yakın geçmişimde bana yaptıklarına ve sergilediği tutuma baktığımda bu olaydan böyle bir şey çıkarması benimle alay ediyormuş hissi uyandırıyor sürekli.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce elimde ki keçeli kalem izleri

Ben yine de alttan alıp kendisine "yine" mesaj attım. Neden günlerdir sesin çıkmıyor dediğimde yine bana alaylı bir ifadeyle "sesim kısık ondandır" dedi. Espri diyerek bozuntuya vermedim, yazdım; ama yine bana tenezzül edip cevap vermedi, hiçbir şey yazmadı. Ben yapabileceğimin fazlasını yaptım; oysa bir açıklama yapıp sorununu anlatması, yapıcı olması gerekenin o olduğunu düşünüyorum. Bir suçum yokken ve kendisinin aynı şekilde çokça davrandığı olaylar varken geçmişte, bu şekilde karşılık verip kendiyle çelişmesini anlayamıyorum. Hakkında iyi şeyler hissetmiyorum. Bana önemsiz gördüm diyen birisinin durduk yerde olay çıkarması bahane gibi geliyor. Zaten birbirimize ulaşamadığımız ve müsait olmadığımız çok zaman olmuştur. Gece yarısı konuştuğumuz çok zaman olmuştur. Kaldı ki zaten ölüm kalımlık bir durumda yaşanmamış. Ben şimdi bu tür insanlar karşısında ne yapmalıyım? Dinimizi rehber alırsak tutumum ne olmalıdır? Uzak mı durmalıyım? Yoksa hata bende mi?

Okudunuz mu?  İmam nikahı nasıl düşer

Lütfen yardımcı olunuz, yanlış bir şey yapıp birine haksızlık etmek istemiyorum.


Cevap: Arkadaşım ile muhabbetim bozuldu, sebebi ben miyim?

@hmet
Çok önemli ve zor günlerde dostlar yanında olmazsa aralar açılır ve samimiyet biter.
Çok çok sevdiğim hatta en çok sevdiğim bir arkadaşım, özel bir günümde davet ettim gelmedi şimdi bayramlaşmıyoruz bile.
Samimiyet bittiğinde de artık geri gelmesi çok ama çook zordur.

Okudunuz mu?  Abdest almadan önce sümkürüp abdest alıyorum ve abdest te yalandan sümkürüyorum

Cevap: Arkadaşı ile muhabbet neden biter? Dostların arası neden açılır?

Cedd
Elbette; ama hadisede benim bir suçum var mı? İnsan dostu tarafından sömürülür mü? İşine geldiğine evet işine gelmediğine hayır diyen insan dost olur mu?
Tek merak ettiğim anlattıklarımda suçlu olan taraf ben miyim? Hak ediyor muyum? Haksızlık etmek dinen de doğru değilken görüşlerinize ihtiyacım var, lütfen. Haklıysam hakkımı da savunmak isterim.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde besmele çekmek

Cevap: Arkadaşı ile muhabbet neden biter? Dostların arası neden açılır?

kayra
Kardeşim bu olayın aynısı benimde başıma geldi. Öncelikle sen haksız değilsin. Sonrasında bu kişiye hemen yol ver salla. biliyorum zor fakat o sana bunu çok önceden yapmış. Biliyorum bazen aklına geçmişteki günlerin gelecek ama unutma sen suçlu değilsin o senle dalga geçmiş ve cevap vermeyerek aşağılamış birgün hatasını anlar ve yazarsa sende aynısı yapma. unutma yaparsan ondan farkın kalmaz.

Okudunuz mu?  İrşat makamı ne demektir?

Allahu kâfi
Bismillah
Allah yardımcın olsun. Aynısını hala yaşıyorum sana tavsiyem ; eğer kaybedemem diyorsan vazgeçme, ve bu sefer kalbinle değilaklınla düşünmeyi dene. Olayları duygusal değil mantıksal yorumla. Sonra kendine bir plan çiz. Muhabbetini artırıcı ama zorlamayan bir tavır takın. Onun hayatının bir parçası ol. Ve dostuna tekrar kavuş. Tabi bu söylediklerim uzun soluklu hamlelerdir. Ve unutma Allah için sevdiğin kişiyi, bırakma . Kadir ve Rahim olan Rabbim yardımcın olsun. Selametle

Okudunuz mu?  Anneden kalan miras

samimiyet neden biter

Bu kategoride yer alan Çevirgel duası hakkında bilgi istiyorum. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşı ile muhabbet neden biter? Dostların arası neden açılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.