Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:58
missa7
Abone

Küfre düşmekten çok korkuyorum

Bu söz beni küfre düşürür mü çok korkuyorum?

kral2a_1988
Ben bugün çok kötü vesveselere maruz kaldım vesvese gelince kasılıyorum resmen kafamda durduruyorum düşünceyi ama es geçemiyorum bugün Allah’a karşı kötü sözler geldi aklıma yine sonra ben sesli şekilde dedimki " Ben Allahtan korkarım ve Allah’a secde ed" dedim sonra kala kaldım yanlış bişey söylemeyeyim diye sonra düşündüm "mem " diye tamamladım ama sonradan anladım yanlış bişey söyledim diye sonra hemen arkasından birleştirdim "hiçbir zaman öyle bir şey demem " dedim ama bilmiyorum ne oldu ama anlamadım baştan sonra söylediğimi anladım korktum imanımı tazeledim ağzımdan kaçtı gibi oldu bir andan düşünceyi nutkumu tutarak durdururken oldu .

Okudunuz mu?  Ya vedud demek ne işe yarar?

Cevap: bu söz beni küfre düşürür mü lütfen cevap verin çok korkuyorum?

Searhalu
kardeşim merak etme kasıtlı olarak söylemediğin müddetçe bir şey olmaz şeytan seni bu tür vesveselerle aldatmasın aşağıdaki ayete benzerdir hükmü

Bakara
(225) Allah sizi, kasıtsız yeminlerinizden dolayı sorumlu tutmaz, fakat sizi kalplerinizin kazandığı (bile bile yaptığınız) yeminlerden sorumlu tutar. Allah çok bağışlayandır, halîmdir. (Hemen cezalandırmaz, mühlet verir)

Okudunuz mu?  Gözü kapatarak namaz kılabilir miyiz?

Cevap: bu söz beni küfre düşürür mü lütfen cevap verin çok korkuyorum?

kral2a_1988
Allah razı olsunda kardeşim bu kelimeyi bilerek söylemektense ölürüm daha iyi ama benim korkum var hala " ben Allah’a secde et" dedim durdum çünkü yanlış bişey söylememek için birde vesvesenin heyecanıyla nefesimi tutuyordum resmen yanlış bişey yapmayayım söylemeyeyim diye biraz bekledim sonra ağzımdan "mem " diye bişey çıktı artık inşAllah dinden çıkmamışımdır değil mi?

Okudunuz mu?  Hz ibrahimin Ateşe Atıldığı Andaki Etmiş Olduğu Dua Nedir

Cevap: bu söz beni küfre düşürür mü lütfen cevap verin çok korkuyorum?

Searhalu
merak etme kardeşim bu tür dil sürçmeleri dinden çıkarmaz inşeALLAH 🙂


yandı_yurek
Bunlar vesvesedir kardeşim bu yaşlarda olabilir ergenlik dönemindevs vs Namaza başla bol bol dua et inşAllah geççektir

Okudunuz mu?  İçimden bir ses 'Allah yok diyor' kafir olur muyum ?

Kayıtsız Üye
Abiler selamun aleykum bana ilkte vesveseler geldiği için murted mi oldum diye sayikliyordum kendi kendime ve bu kotu evhamlardan kurtulamadigim için de devamli bir korku vardi bende imanda şüphe etmek kufurdur diyolar ama ben vesvesede oldugum için murted mi oldum diye geciriyordum ve uzuluyordum yani boyle dusunmek de kufur mudur.Bi de sarkilarin ritimleri takiliyor kulagima ve ben Allah adini geciriyorum icimden bazen de sessiz soyluyorum ama abi sarkilara Allah adini karistirmak kufur diyolar ama benim niyetim sarkinin içinde onu soylemek değil zaten birden aklima sarkilar calinca Allah demek istegi geliyor Allah diyorum içinden abi bu konuda çok takintiliyim kufre dusme konusunda sorularim biraz da bundan ve abi bu sabah uyaninca aklima Onlara kulluk edin diye bir dusunce geldi ya abi benim kendi dusuncemdi bu ama sonra pisman oldum boyle sey geldiği için ben. Tovbe estagfirullah dedim sonra Ona kuluk edin diye dedim. Yani Allah’a kulluk edin dedim kendime.Normalde vesvese sahibi bir insandim ani bu dusunce birden aklima gdi ve kendi istegimdi ama birden geldi ve ben daja sibra tovbe tivbe dedim ani amacim Allah a saygisizlik değil nolur yardim edin dinden cikmamisuim dir değil mi

Okudunuz mu?  Semazen kıyafetlerinin anlamları nedir?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bütün bu anlattıklarının hepsi şeytanın vesveseleridir. Kendine boş yere takıntı haline getirme. Ne kadar üstünde duru ve önem verirsen bu o kadar aklında büyür. Böyle akla gelen vesveselerle insan şirke düşmez.


Kufre girmekten korkmak, Söylemeden küfre

Bu kategoride yer alan Zulmün Def'i için Dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfre düşmekten çok korkuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.