Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
missa0
Abone

Çabalamadan dua etmek

Çabalamadan dua etmek

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm
Benim hikayem karışık yıllar sonra bulduk birbirimizi. Dinimde olmadığım ve cahillik yaptığım zamanlar bazı hatalarım oldu ablamında bana oldu ama hep haklısın dedim hakkımıda helal ettim çünki benim yüzümden azap görür falan görüşmesekte beni istemesede hala çok değerli, kıymetli benim için kardeşliğimiz bitmesin diye ablama yalvarıyorum resmen mutlu olabiliriz diye dil döküyorum ama sürekli önüme duvar örüyor ve istemiyorum seni diyor geçmişte yaşadıklarımızı Allah biliyor kim haklı, kim haksız konusunuda Allah bilir sadece benim sorum ablam ile çok mutlu güzel ve hayırlı bir abla kardeşlik hem bu dünyada hemde ahirette rabbimden istiyorum ama çabalayamıyorum beni tanımak için tekrar kardeşlik için bir fırsat vermiyor. Ayrıca imtihan mı oluyorum bu konuyla ilgili onuda düşünüyorum şeytanda bir yandan ümitsizlik için vesvesve veriyor ya hiç olmazsa diye Allah’tan ümit kesilmez Allah için imkansız bir şey yoktur yoktan var etmiştir herşeyi ol der ve olur dolayısıyla çabalamadan edilen Dua kabul olur mu ? Madem 21 yıl sonra hayatıma bir ablam girdi hatalar yaptık karşılıklı ama rabbim böyle nasip etti inşAllah kardeşliğimizde nasip eder Rabbimden kötü bir şey istemiyorum sadece kardeşlik ve ablam olsun istiyorum ?

Okudunuz mu?  Üç harfliler hangi durumlarda insana musallat olur?

Yorum: Çabalamadan dua etmek

hüküm ALLAHIN
Bir sorudan ziyade temenni yazısı yanlışsam düzeltin. Dediğiniz gibi ALLAHTAN ümit kesilmez İnşaAllah maksadınız hasıl olur…


Yorum: Çabalamadan dua etmek

Kayıtsız Üye
Temenni değil önce hikayemi anlattım çalışmadan dua eden silahsız harbe giden gibidir diye bir hadis gördüm internette ve bende çabalayamıyorum fırsat verilmiyor Allah görüyor, biliyor bu hadise göre çabalamadan dua edilmez mi yani kabul olmaz mı ?

Okudunuz mu?  Toplumda yaygın olan bazı batıl inançlar nelerdir

Yorum: Çabalamadan dua etmek

vel Fecr
farklı metodlar deneyin. bir süre hiç aramayın mesela. o zaman belki o düşünür acaba hatamı ediyorum vs diye. işte o anda ya o sizi arar veya siz onu etkili bir çözüm olabilir.


Kayıtsız Üye
Farklı bir şey soruyorum soruda ben herşeyi denedim zaten sade, dertsiz giden hayatıma bir abla girdi hayatım değişti benimde imtihanım buymuş demek ki bir yanım sevgi, kardeşlik ve ablam olsun isterken diğer yanım yani nefsim ve şeytan vesvesesi sen bunları haketmedin diye öfkelendirmeye çalışıyor birde içime sürekli niye hakkını helal ettin diye düşünce gelip duruyor çok yoruldum artık

Okudunuz mu?  Cuma namazında hutbe sonunda okunan dua

Wasp’
Bazen bir şeyi çok isteyebiliyoruz.Bazen sevgiyi alışkanlığı bırakamıyoruz.Bir şeye odaklandığımız ve olsun dediğimiz iş güç vb şeyler olabiliyor.Dur diyebileceğimiz bir noktamız olmalı halbuki.İnsanın kendini alıkoymaya çalışsada üzerine gitmelisin pes etmemelisin dediği vakitlerde olmuyor değil.Biliyorsun bu durumda bir kişiye bir eşyaya muhtaç olmadığını ama yinede neden olmasın istediğim sorusu seni mahvediyor.Tüm çabaların tükendiği yerde Allah(c.c)ya el açmak en büyük çabanın göstergesi.Başıma bir benzeri durum geldi.Aylarca kendimi yiyip bitirdim.Nefis denilen şey vazgeç çabalarından uğraşma yeter dediğinde içindeki o şey seni yolundan çevirmeye çalışıyor diyerek asla terketmedim,bu evre de farklı bir olgunlaşma yaşadım,iki rekat kılınacak bir namaz ve el açmak çok basit gibi görünsede seccadeye her oturduğunda içinde dolup taşan durumlar niyetini tam anlamıyla yansıttığında en büyük çabayı vermiş olacaksın.Çabaların artık yeter duruma geldiğinde gönlünde bir rahatlama olacaktır inşAllah.Allah yardımcın olsun,gönlündekiler hayırlıysa onları hayatına daim etsin , her şer de de bir hayır olduğunu unutmayasın.Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermezmiş,elbet kaldıracağız ama ne şekilde yapacağımız bizim elimizde.

Okudunuz mu?  Ve celle senaük niçin sadece cenaze namazında okunur cenazeyle alakası nedir?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun Rabbimden istemeye devam edicem inşAllah olursa hayatımda yaşadığım en mutlu ve güzel an olur olmaz ise belki ahirette olur veya ettiğim dualar ahirette bana yardımcı olur Rabbim neyi nasip ederse o nasipten ötesi yok teşekkürler


Çalışmadan Dua

Bu kategoride yer alan Eşim çok gamsız ve rahat başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çabalamadan dua etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.