Anasayfa
13 Mayıs 2023, 22:03
sizden08
Abone

Yemin ederim Allah belamı versin diye yemin etmek

Yemin ederim Allah belamı versin diye yemin etmek

OmerKuns
Selamün aleyküm öncelikle. Ben sigara kullanıcısı bir ergenim. Geçenlerde abim yakaladı kendisi de sigara kullanıcısı pek kızmaz sandım ama çok ters tepki verdi bana zorla dedirtti .. dedim ki ” tamam abi yemin ederim Allah belamı versinki daha sigara içmiyecem ” aynen böyle dedim ama şuan 2 3 gün geçti bana bir şeyler oluyor. lütfen bana çıkış yolu söleyin. sigara içmeye devam etsem 3 gün kefaret orucumu tuttum diyelim de orda Allah belamı versin ki gibi zorla bir cümle kullanmışım. Nolur bana cıkış yolu söleyin. şuan bırakmam imkasnız çünkü arkadaşlarımın hepsi içiyor ve ben de bir bağımlıyım. nolur beyler bayanlar abiler ablalarım söleyin napacam yeminimi bozup 3 gün kefaret verip bida hiçbir tutamayacağım şey için yemin etmesem olur mu ?

Okudunuz mu?  Allah yolunda olmak için tarikatta olmak zorunlumudur ?

Cevap: "Yemin ederim Allah belamı versin" diye yemin etmek

@hmet
"Yemin ederim" demek bir yemindir ve bozulduğunda ise yemin kefareti verilmesi gerekir.
Yemin kefareti, 2017 için 170 tl dir.
170 tl bulamayan 3 gün oruç tutar.
————————————————–
"Allah belamı versin" deyip kendine beddua etmek çok tehlikelidir.
Bu tevbe ve pişmanlık gerektirir.


Cevap: "Yemin ederim Allah belamı versin" diye yemin etmek

Kayıtsız Üye
Arkadaslar ben bir arkadaşimla kavga ettim suclu olanda benim zaten o benim kendime beddua etmem karsilinda benim esyami vericekmis ama en sevdim esyamdi o benim karsilinda ben kendime Allah benim basarili olmami nasip etmesin diyicekmis ben arkadaşima orospu dedim oda dediki bana olafi demiycene dair beddua edersen sana esyani veririm dedi bende dedimki eğer sana o lafi dersem Allah benim basarili olmami nasip etmesin dedim sizce kefaret gerekiyomu

Okudunuz mu?  Ezan okunduktan sonra namaz kaç dakika veya kaç saat içinde kılınabilir ?

Cevap: "Yemin ederim Allah belamı versin" diye yemin etmek

Şema
< Allah belamı versin diye yemin etmek >
Buna kefaret yok ama çok çirkin olan bu sözü asla kullanmayın yakışmaz


Kayıtsız Üye
Seni bir daha uyarırsam Allah bin belami versin dedim kızıma yemin yerine geçermi Kefaret gerektirirmi?

Okudunuz mu?  Namazda oğlumun yaptıkları

arifselim
Bu yemin yerine geçmez kefarette gerekmez. Ama bu çok çirkin ve tehlikeli bir bedduadır. Bu sözünden dolayı tövbe et ve tekrar asla deme. Allah affedicidir.


Kayıtsız Üye
Ben arkadaşımın sırrını eşime söylemiycem diye Allah belamı versin yemin ederim dedim napmam lazım söyledim


ACİLSERVİS
İkinci mesajda ne yapman gerektiği ile ilgili cevap yazılmış. yemin kefareti ödersin.


Bennu
Allah’a çok istedigim bir şey için dua ettim ama bu istedigim sey hayirli bişey değildi ben yinede çok istediğimden bana nasip et ben bir daha ayni hataya dusmeyecegim dusersem felc olayim kör olayim dedim..istedigim sey oldu ama ben sözümde duramadım çok huzursuzum ne yapmaliyim

Okudunuz mu?  Sevdiğimiz bir insana sevdiğimizi söylemelimiyiz?

vel Fecr
yemin demek Allah şahidim ol demektir. sen Allahı sigara içmeyeceğine dair şahit tutmuşsun. gerisini var sen düşün. gerekli gereksizde yemin etme.


Kayıtsız Üye
sa forum. bir şey sormak istiyorum. bugün annemle birisi hakkında tartıştık ve bana sinirle dedi ki, sana birdaha o kişi hakkında bir şey söylersem Allah belamı versin dedi

bu acaba yemine girer mi? olduda söylerse nolacak?


mum
Bu yemin değil bedduadır. Vaz geçsin tövbe etsin.


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum …kardesim tik yapiyordu ve ben belimi dogrulttum annemde kardesinin tiklerini artik uyarma dedi.Bende onu taklit etmiyordum .Ve bende sinirle :eger onu rencide etmek için yaptigsam Allah benim belami versin suradan suraya gitmek nasip olmasin ki ileride coluk cocuklarimi goremeyeyim ki yapmadim dedim.cop pisman olur tevbe ettim ama icim rahat değil ne yapmam lazim?

Okudunuz mu?  Yatsı ve ikindi Namazın ilk Sünnetini terk etmek sünnet mi?

mum
Kardeş bu kendine ettiğin çok kötü bedduadır, yemin değildir.
Allahtan af dile yeter


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben sevgilime senden birdaha hicbirsey istemeyecegim (yanliş anlaşilmasin) ve sanada bu iliski boyunca bir daha karim demeyecegim dersem Allah belami versin dedim pismanim acil geri donus yaparmisiniz ?


imam
Nikahsız birlikte olanlar zaten belaya uğramışlar beddua etmeselerde.
Siz tövbe edin ve nikah olmadan asla karşı cinsle zaruret olmadan görüşmeyin


Gül Kokusu
14 yaşındayken bir arkadaşıma yaz sonuna kadar ona mesaj atmayacağıma dair söz vermiştim ve atarsam evde kalayım demiştim. Bunu söylerken yemin eder gibi mi söyledim bilmiyorum . Tabi böyle bir isteğim yoktu ve ben o kişiyi merak edip ona tekrar mesaj attım ve sözümü tutmadım , şimdi aradan 4 sene geçti ve aklıma geldikçe içim sıkılıyor, tabi ki de uygun bir yaşa geldiğimde hayırlı biriyle evlenmek istiyorum , benim kefaret vermem gerekir mi?

Okudunuz mu?  Sarhoş birine selam alıp verilir mi

Kendine karşı etmiş olduğun bir bedduadan dolayı gerçekten hatandan tiksinmiş hale gelerek tövbe ettiğimizde , ki tövbenin yerini bulması için borcumuz olan farz oruç ve namaz ibadetlerini yerine getirerek tövbe kabul olur mu ? Bir arkadaşıma sana mesaj atarsam evde kalayım yazmıştım ama aile kurmak en büyük hayalim ve ben yalnızlıktan çok korkuyorum. Bunu o gün sesli söyledim mi bilmiyorum ama bir mesajdı bu kesin , yalnızlık korkusu içimi çok daraltıyor ve ben ağlayarak tövbe ettim , ayetel kursiyi 2 saat boyunca hiç durmadan, 1 yudum su içmeden abdestli okuyup tövbe ettim lütfen içimi ferahlatacak bir cevap verin.

Okudunuz mu?  Boya lekesi gusül abdestine mani midir

Bazen insanların istemsizce bırakamadığı takıntıları olur benimde parmaklarımı vs. kütletmek gibi bırakmakta zorluk çektiğim bir alışkanlığım var , ben sağlığıma zararlı olduğuna inanarak hep bırakmak istedim ve çokça denedim alışkanlık bırakamadım bir keresinde de bir daha yapmıycam diye yemin ettim ve 1 hafta hiç yapmadım ama alışkanlık olduğu için tekrar kütletme isteği yaratan bir ağrı oluyordu ve yine başladım , şimdi tekrar bırakmak istiyorum , yeminimi bozduğum için kefaret vermem gerekir mi veya tekrar tövbe edipte yapmamaya çalışsam yeterli olur mu ?

Okudunuz mu?  Bebek için istihareye yatmak istiyorum sizce bu doğru olurmu ?

Ensar
Söylemiş olduğunuz sözde yemin olup olmadığını siz taktir etmelisiniz. 14 yaşınızda eğer ergenliğe geçmiş ve yemin etmişseniz kefaret vermeniz gerekmektedir. 14 yaşında eğer halen ergen olmadıysanız bu sözünüzden dolayı sorumlu değilsiniz.


Kayıtsız Üye
Dille söylemeden sadece kalbinden geçirerek insan kendine beddua edebilir mi yani içinden"şunu yaparsam inşaAllah başıma şu kötü iş gelsin"dese bu ne olur


ACİLSERVİS
Vesveselerin varsa bir değeri yok. Allah kalbini senden daha iyi bilir.

Okudunuz mu?  Rahmetimiz gazabımızı aşacaktır inşaAllah ne demek?

Kayıtsız Üye
Nankör bir insanın hiç bir şeye şükretmeyen insanın işini gücünü yemeğini yapıyorum hayır duası edeceğine beddua etti bende buna sinirlenerek içimden bir daha elime süpürge alırsam Allah benim belamı versin dedim.. Şimdi cidden süpürmeye korkuyorum hükmü nedir 😢


Ensar
Allah belamı versin deyip kendinize beddua etmeniz sizin için gerçekten tehlikeli bir durumdur.
Söylemiş olduğunuz bu söz içşn tevbe ve pişmanlık gerekir ve Kefaret gerektirmez.


Kayıtsız Üye
Merhabalar sorum şöyle ki eşim telefonu hep oğluma verir Bir keresinde inat etti ve vermedi bende dedim ki eğer Bi verdiğini görürsem o telefonun başına bişe getirmezsem Allah da benim belamı versin buraya yazıyorum pişman oldum çok üzgünüm.

Okudunuz mu?  Ateistlere nasıl davranmalıyız

Allah belami versin yemin midir, şunu yaparsam Allah belamı versin demek, bir şeyi yaparsam Allah belami versin dedim

Bu kategoride yer alan Borç konusunda içki içene de kolaylık göstermek gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin ederim Allah belamı versin diye yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.