Anasayfa
24 Aralık 2023, 18:03
missa05
Abone

Kur’an okurken yarıda kesip devam etmek?

Kur’an okurken yarıda kesip devam etmek?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Bakara suresini okurken ev biraz kalabalık olduğu için ara vermek zorunda kalıyorum ve internetten okuyorum mesela 120. ayete kadar geldim durdum birine cevap verdim tekrar devam ettim kabul olur mu devam etmelimiyim yoksa baştan mı başlamalıyım?

Okudunuz mu?  Kuran nasıl hızlı okunur

Cevap: Kur’an okurken yarıda kesip devam etmek?

Desert Rose
Baştan başlamaya gerek yoktur
Besmele çekerek veya esteuzibillah diyerek devam edebilirsiniz


Yorum: Kur’an okurken yarıda kesip devam etmek?

Kayıtsız Üye
Kardeş ayeti bitirdiğinde sadakAllahu azim de ve kuranı okumayı bırak kaldığın yerden okumaya başladığında euzü besmeke çek ve okumaya başla

Okudunuz mu?  Göz şifası için ayetler dualar

Yorum: Kur’an okurken yarıda kesip devam etmek?

Kayıtsız Üye
Kuran okumaya ara verirken ne okunur /denir


Ensar
Kuranı Kerim okuyup zaruri halde ara verip tekrar okumaya başlayacağınız zaman Ağuzubillahimineşşeytanirracim،Bismillahirrahmanir rahim der ve okumaya devam edersiniz. Ancak Kuran okurken zaruri bir şey yoksa okumayı terk etmemek ara vermemek Kuranın edeplerinden dir.

Okudunuz mu?  Şeriata göre dinden çıkanların (irtidat etmek - murted olmak) cezası nedir ?

Kayıtsız Üye
Ben odada Yaşın okuyordum olmuş Babaannemin ruhuna. Evdekilere de dedim ki lütfen biraz sessiz olun kafam karışıyor gürültüde okurkene dedim. Ama dinlemediler kahkaha atıp durdular ve bende iki kere tekrarlayıp yarıda bırakmak zorunda kaldım kafam karıştığı için. En sonda ağlayarak dedim ki Allah rızası için biraz sessiz olun kafam karışıyor dedim ablamda oradan ne yapalım şimdi diyerek beni tersledi. Bende bıraktım okumayı. Ne yapmam lazım üç kere tekrardan okumamı lazım bilmiyorum ne olur yardım edin. Çok kötüyüm şuan.

Okudunuz mu?  Saçlarımı boyatmak istiyorum.

kuran okumaya ara verirken ne denir, kuran okurken ara vermek, kuran okurken sure yarım bırakılır mı

Bu kategoride yer alan Helal rızık ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an okurken yarıda kesip devam etmek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.