Anasayfa
17 Ağustos 2022, 19:58
missa07
Abone

Yemin ederim sigara içmeyeceğim demek

Yemin ederim sigara içmeyeceğim demek

Kayıtsız Üye
Bu sorum gerçekten çok ilginç.

Soruda sigarayı örnek alalım

Bir kişi yemin ederim ki sigara içmeyeceğim dedi. Daha sonra yemin ederim ki sigara içeceğim dedi. Ne yapmalı ? Sigara içerse yemin kefareti olarak sayılır mı ?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin İnsani Yönünü Anlatan Ayet

Cevap: Yemin ederim sigara içmeyeceğim demek

Şema
Yeminini bozduğunda yemin kefareti verecek ve diğer yemin de yerine gelmiş olacak.
Yani bir yemin kefareti yeterlidir.


Yemin ederim ki bir daha sigara icmeyecegim öleyim ki diye yemin etmek

kullanıcı07
Yemin ederim ki bir daha sigara icmeyecegim öleyim ki diye yemin ettim ama yemin kefaretini yerine getirdim 3 gun boyunca oruc tuttum aksam namazında niyete baslayip aksam namazında orucumu actim. 2 gun oyle tuttum 3.gun niyet ederken aksam namazından sonra biraz gec niyet ettim.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin gün ay yıl olarak doğum tarihi

Yemin kefareti kabul olur mu ?


Yorum: Yemin ederim sigara içmeyeceğim demek

arifselim
Kefaret orucunu tutmak için akşam namazı ile imsak arasında niyet edilmiş olmalıdır. Eğer bu vakit içerisinde niyet etmişsen orucun geçerlidir.


dertteyimyard
kardeşlerim bugün biz bir parkta oturuyorduk ve sigara içiyorduk karşı çardakta bir kaç abi vardı yanına çağırdı ve bizi ailemize söylemekle tehdit etti. İçmeyeceğime yemin ettim (VAllaha içmeyeceğim,yemin ederim içmeyeceğim) şeklinde cümleler kurdum ve içimden gönlümden gelerek yemin etmedim o an kurtulmak amacıyla içimden gelmeyerek yemin ettim.. Bozmuşmuyumdur bozduysam kefareti nedir?

Okudunuz mu?  Sürekli namazda istemeyerek yanlışlar yapmak

mumsema
Korkudan yemin etmişsiniz ama ortada dayak gibi bir tehlike yoksa yemin geçerlidir etmemeniz gerekiyordu
Yemini tutmak zorundasın yoksa kefaret gerekir.


Aysunsinap
Merhabalar yazarken bile o kadar sıkılıyorum ki. Çok üzgünüm çokkk. Namaz kılıp Kuran’a el bastım ve birdaha sigara içmicem dedim. Eşimle aram açıldı evden gidincede o an irademe hakim olamayıp içtim. 😢😢😢 oldu birkere. Ve şuan boşanıyorum. Durumum yok. Bu günahım affalur mu ne yapmalıyım. Nolur yorumlarınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  Ahirette Şefaat etme hakkı kime ya da kimlere (verilmiştir) ya da verilecektir ?

bbgbbg
Tövbe edip yeminin kefaretini tutmalısınız.Üç gün boyunca oruç tutun.Allahu Teala her günaha affedebilir biz şunu affeder bunu affetmez diyemeyiz.Ama siz samimi bir şekilde tövbe ederseniz umulur ki Allah(azze ve celle) tövbenizi kabul buyurur.
Birde kefaret orucunu tuttum zaten diyip sigaraya devam etmeyin sigarayıda bırakmak için çabalayın.

Okudunuz mu?  Doğuştan tek yumurtalı hayvan kurban olur mu?

yemin

Bu kategoride yer alan Zinadan doğan çocuğun durumu ne olur cennete giremeyeceğine dair söylentiler var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin ederim sigara içmeyeceğim demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.